Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (81)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tenhle v podstatě malý televizní film má mýma očima dvě velké přednosti, tou první je úžasný herecký ansámbl, trojice dospělých Vanda Hybnerová-Tomáš Dastlík-David Matásek parádní a mladí je velice příjemným projevem doplnili, Josefína Rašilovová i Jan Fanta skvělí.. Příběh dvou bratrů, jejichž životní cesta se rozdělila a roky se neviděli, je zajímavý i poutavý a ten otevřený závěr k tomu bezchybně sednul.. Kdo ví a může s jistotou říct, co udělá ten druhý? ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě překvapil herec neherec Tomáš Dastlík, role se ujal bravurně neměla jsem pocit, že koukám na herce ale opravdu na člověka co vypadl z basy a to je na české filmové poměry překvapující. A třeba vyzdvihnout scénu, že dnes už se bez smyslu tetuje kdejakej pablb... Rozhodně tenhle nenápadný snímek stojí za zkouknutí. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ze scénáristových bot trochu čouhá konstruktivní sláma (přílišná snaha o polidštění hlavního hrdiny), ale jsou ve světě filmů případy, kdy se to dá s klidným srdcem prominout. Třeba, když je ona konstrukce podřízena hlubšímu příběhu, jenž chytne a jen tak nepustí. Tento snímek je toho důkazem a já si díky němu po delší době zase užil nedělní večer s ČT1. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Mrzelo mě, když tenhle film skončil. A to je u českých novotin podle mě velkej kompliment! Tady herci opravdu dobře hráli - a to včetně omladiny, nenudila jsem se, scénář postrádal nelogičnosti a věty, který by člověk v reálu nikdy z pusy nevypustil. Opravdu povedená práce. A doteď jsem Tomáše Dastlíka neznala, ale jdu si ho proklepnout, moc se mi líbil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 3,5. Líbilo se mi téma, zvraty v poslední dvacetiminutovce, kdy se vše otočí naruby a jde o tu psychologii postav, na druhou stranu je téma zpracované poněkud unyle a unaveně a nezajímavě, kdy vlastně expozice trvá skoro 50 minut. Docela slušné a uměřené herecké výkony, potěšilo mne, že se nedojí slzy a dojetí za každou cenu, někde zůstalo u náznaků, někde se zase zbytečně doříkávalo. Není to špatný film, ale vlastně nemám důvod ho vidět znovu jako třeba Dobří holubi se vracejí, kde je expozice rychlá a během filmu dojde k více zvratům, i když se zdá, že také jen poklidně film plyne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama