Reklama

Reklama

Validub

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Pohádka
Sovětský svaz, 1952, 21 min

Obsahy(1)

Pohádka Validub je natočena na motivy české pohádky O silákovi. Žili byli v jedné vsi rodiče se synem Jankem, Janek nad jiné mládence vynikal velkou silou. Jednoho dne vyrazil do světa, aby našel někoho, kdo se mu silou vyrovná. Aby si získal srdce krásné Maryšky, zápasí s medvědem a vyvrátí z kořenů starý dub. Až když se mu dívka vysměje, pochopí, že velké skutky jsou v pomoci jiným. V pohádce jsou v hudebním motivu užity české lidové písně. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jsem silný jako býk a stejně tak i chytrý, ještě že jsem fešák a mám tak šanci zaujmout nějakou ženu natolik, aby ze mě udělala člověka. Naštěstí tedy potká krásnou Maryšku, která má i moudrého tatíka, a místo samoúčelných zápasů s medvědy začne sílu využívat účelným způsobem. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Ruská animovaná pohádka o odvážném Jankovi, který se snažil získat srdce sličné Marušky svými siláckými kousky - bojem s medvědem, starým dubem a větrným mlýnem. Obdiv děvčete mu to ale nepřineslo. Teprve, když využil své svaly k užitečné práci a pomohl zpřístupnit lidem vodu, získal odměnou lásku své vyvolené. Pěkná pohádka, ale v padesátých letech byly natočeny i lepší. ()

Reklama

Reklama