Reklama

Reklama

Úrazy elektřinou v průmyslu

  • angličtina Electrical Accidents in the Industry (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1951, 17 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je součástí a byl vydán na DVD s názvem Film - náš pomocník. Rozsáhlá kolekce informačních a osvětových filmů z let 1948 až 1959 reflektuje proměny české společnosti 50. let v jejích pracovních zvyklostech i volnočasových aktivitách. (Filmexport)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

Lajdáci versus vzorní pracovníci. Flákači správnych elektrických zapojení sú postavení ako ostrý kontrapunkt voči vzorom kladného a bezpečného zapojenia. Film používa hrané aj dokumentárne zábery, grafy i animované scény. Inštruktážny film je poznačený propagandou brutalistického nadšeného budovania ohromných mechanických strojov vo veľko-závodoch. Schopných priniesť v konečnom dôsledku státisícom obyvateľov prácu, radosť  i obživu. A keďže toto obdobie a jeho filmové výstupy v podobe záberov z hutí, megaturbín, poľnohospodárskych mechanizovaných družstiev osobne zbožňujem, nemám dôvod tomuto inak priemernému inštruktátu pridať plusový bod. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Film o úrazové zábraně. Ukazuje, jaké hrozí na pracovišti úrazy elektřinou při nedodržování bezpečnostních předpisů. Předvádí příklady špatných pracovních postupů a s tím souvisejících rizik. Pak divákovi představuje správné a bezpečné pracovní postupy a příkladné pracovníky, kteří se pro něj mají stát vzorem. V titulcích filmu uveden rok 1950, hrají Felix Neuman, Otakar Dadák, Miroslav Doležal a Alois Beran. Komentář mluví Rudolf Obdržálek. Délka filmu 16 minut ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama