Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako první série, velmi zábavná, dynamická a logická záležitost, která i díky skvělému obsazení baví a nechá vás přemýšlet o pachatelích a trestných činech během celého dílu. Velmi děkuji za takové seriály a zobrazení policejní práce bez velkých přikrášlení s její nudnou realitou i dílčími úspěchy celého vyšetřovatelského týmu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu za tou první nikterak nezaostala, přestože se tvůrci v ještě větší míře věnovali mezilidským vztahům na oddělení. V předchozí sérii mě zrovna tohle bavilo nejméně, ale protože byl Miroslav Hanuš v roli Josefa Korejse tak dokonale slizký, začala se mi zamlouvat i tato součást seriálu. Řešené případy už byly přece jen mladšího data, a byly tak pro mě živější, což mě sice často připravovalo o moment překvapení, zároveň jsem si ale mohl více užít pohled scénáristů na to které vyšetřování. Abych to shrnul; tvůrci seriálu mě ani na druhý pokus ničím neodpustitelně nezklamali, několikrát si u mě naopak šplhli, a já tak zůstávám spokojeným divákem. / Poučení: Vadí ti spolupracovník nebo nadřízený? Zařiď mu služební postup. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem měl u druhé série smíšené pocity, ale postupně to nabývá na gradaci a zpětně i na první díly druhé série pohlížím s větším pochopením. Chmela - aniž by jako postava ve svém jednání se změnil - prochází v očích diváka proměnou od suchara po poctivce, který může být v týmu zdravým kritickým rozumem a prevencí před průsery ostatních. Doufám, že s osmým dílem neodejde a vznikne-li někdy další řada, v což doufám, bude nadále součástí seriálu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mikrosvětě vztahů 1. oddělení to pěkně houstne a to mezi všemi. Míra Hanuš si své nesympatické alter ego vychutnává s naprostou grácií. Případy jsou opět výborně převedené na obrazovku, hodnověrná kriminalistika, napětí, rozumně servírované morbidity, celkově prostě dobrý počin z tuzemských luhů a hájů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (50)

  • Plíšek (Bolek Polívka) se proti nařčení ze špatných střeleckých výkonů brání slovy: „Viděl jsi někdy Columba střílet?“ Tuto větu podle svých slov používal při povinných střelbách scenárista Josef Mareš, který střelbu také nevyhledával. (melica)
  • Během minutového rozhovoru Václava Plíška (Boleslav Polívka) a šoféra Fleryho zazní slovo „řešit“ v různých podobách celkem 11krát. (jeffLebowski)
  • V čase 50:26 se v pozadí ozývá deset úderů věžních hodin, v čase 51:56 hodiny znovu odbíjejí, a to dvanáctkrát. (ladyViolet)

Reklama

Reklama