Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 3

(série)
Česko, 2022, 13 h 14 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Juraj Loj, Filip Blažek, Petr Stach, Barbora Bočková, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Lucie Štěpánková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Základní tým 1. oddělení se znovu pouští do práce. Všichni jsou o šest let starší. A v jejich oboru se mnohé proměnilo. Pachatelé jsou sebevědomější, odolnější. Moderní technologie proměňují chování společnosti. Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, nástup internetové kriminality… Policie je teď spíše jako firma. Manažerský titul MBA je víc než kriminalistická praxe. Porady po Skypu, elektronické knihy jízd, excelové tabulky na vše. Staré se potkává s novým. I ke známým vyšetřovatelům se připojují nové postavy, jejich charaktery se vyvíjejí, vznikají nové vztahy a animozity. (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na třetí sérii jsem se moc těšila. Na rozdíl od té druhé byl velký posun ve vývoji jednotlivých figur. Začal mě bavit "napravený" Korejs, začal mi být nepříjemný Pražák, chybě mi Plíšek a víc ze soukromí jednotlivých postav. Přesun do moderních technologií mě nebavil, víc mi seděly předchozí dvě série. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série zrála jako víno. Začátek vlažný, ale potom se to parádně rozjelo. Každý díl, kde se více ukazoval Plíšek a Korejs, byl živější. Případy byly vybrány opravdu výživné díky panu Marešovi. Poslední díl byl  výborný, skvělé zakončení i s kolotočem kolem policejní ředitelky a Korejse. Celkově velká spokojenost, ale po sečtení hodnocení jednotlivých dílů mi vyšlo 4,3, takže musím dát 3. sérii poctivě ****. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trilogie je již definitivně uzavřena. Taková škoda...Podle mě se žádný jiný projekt od České televize nemůže chlubit lepšími čísly sledovanosti a hlavně oblíbenosti. Za těch 8 let totiž všichni zúčastnění přirostli nám mnohým divákům k srdci.  Ohledně třetí série jsem slyšel mírnější kritiku na nové členy týmu (Juraj Loj a Barbora Bočková). Ale víte vy co? Tu novou krev potřeboval seriál jako sůl (s přihlédnutím k tomu, že se během jednotlivých vyšetřování začal klást daleko větší důraz na používání modernějších technologií). Jinak všechny epizody zase nadprůměrné, některé přímo lahůdkové (Taxivrah a Tramvaj asi vede, ale i závěrečné epizody nabraly slušné grády). Seriál vyzdvihl do těch nejvyšší pater i příchod postavy Drábové do ředitelského čela Prvního oddělení. Ta tam dokázala v druhé polovině slušně rozčeřit vody na všech frontách! Potěšila i menší účast Polívky na pár případech a skvělé cameo v jednom díle (takový menší crossover :D). Plus mě potěšil fakt, že se třetí série daleko více zaměřuje na ústřední postavy a dramatické linky mezi nimi. Tak propracovaný a realisticky podaný krimi seriál tady asi dlouho nebude. Tak uvidíme, co přinesou další projekty Mareše. On je totiž garancí té nejvyšší kvality. Za mě dávám 9/10 P.S. Korejs a jeho cesta k vykoupení překvapily. Zejména tím šokujícím koncem ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita celé třetí série zůstává stejně vysoká jako kvalita předchozích dvou sérií. Případy opět řešeny precizně a přitom zajímavě, děj kolem hlavních postav minimální (a to je dobře), vývoj situace na prvním oddělení zajímavý, ale ne zásadní. Tohle se prostě opět neskutečně povedlo. Maximální hodnocení nedávám jen proto, že už to prostě není originální. Ale to je jen matná výtka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jeden z nejlepších českých seriálů posledních let se vrátil se třetí řadou a i když mi to nepřišlo tak dobré jako první dvě řady a celkem dlouho mi trvalo zvyknout si na nové pořádky, postavy a fakt, že z některých postav udělali tvůrci solidní idioty, tak tomu nakonec těch pět dám, protože mám pro tuhle sérii slabost. Závěr se veze na vlně nostalgie a pokud se tím uzavřela tahle seriálová kapitola, není tomu zas až tak moc co vytknout. Klidně bych si ještě pár dílů se zajímavými případy a nenávistí k paní e-ředitelce dal...85% ()

Galerie (282)

Zajímavosti (71)

  • Natočeno podle skutečného případu z roku 2014. Za brutální vraždu šperkařky v Praze dostala Martina Moláčková 17,5 roku vězení. K činu se nepřiznala. (sator)
  • „Informujte PMJ,“ zazní v díle. PMJ je pohotovostní motorizovaná jednotka s působností na celém území hl. m. Prahy. Vyjíždí k případům z linky 158, ve kterých je ohrožen život a zdraví občanů, popřípadě jejich majetek. Policisté PMJ také úspěšně pátrají po odcizených vozidlech a věcech, či hledaných a pohřešovaných osobách. (sator)
  • Při natáčení této epizody padla první klapka 3. série seriálu. Došlo k tomu 20. května 2021 v pražských Lipencích. Jedná se o scénu, ve které poručík Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitánka Adéla Čulíková (Barbora Bočková) přicházejí na návštěvu za vedoucím modelářského kroužku (Vlastimil Venclík). (fallrock)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama