Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahradě rodinného domu v pražských Strašnicích jsou nalezeny kosterní ostatky dvou mužů. Soudní lékař tvrdí, že těla zde byla pohřbena různě dlouho. Může jít o oběti sériového vraha? Vyšetřovacích verzí je několik, ale žádná z nich neladí s odborným lékařským posudkem. Tým 1. oddělení doplněný o nové tváře, vyšetřovatele Jiřího Netíka (J. Loj) a operativkyni Adélu Čulíkovou (B. Bočková), se v komplikovaném případu snaží odhalit, kdo je vlastně oběť a kdo pachatel. A to v situaci, kdy šéf oddělení Tomáš Kozák naráží na komplikovanou komunikaci s nadřízenými a nová pravidla korektního vyjadřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (105)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasim s hodnocenim hereckych vykonu od @chudobka. Serialu i jeho prerequelu obecne skodi spojování televiznich postav s realnymi polocajty, s "predobrazy." Z tohoto uhlu pohledu tvurci hodne prepiskli zanedbanost Korejse v poslední scene, clovek si pomyslel, s kym ze si to zase scenarista vyrovnava ucty. Jsem rad, ze i v teto serie pokracuje muj oblibenej Vrana, jenz se v minule serii zajimave vyvijel, jen se bojim, jestli ho tvurci v pozdejsim vyvoji nezplosti a nezkarikaturuji. Trochu drela taktez vysetrovaci linka . Opravdu by zkusene operativce bez zasahu jejich sefa nenapadlo vyzpovidat svedka, ktery mel udajne videt jako poslední nezvestne osoby? Nebo opetovna scenaristicka polivcicka?  Za mne trochu prepisknutych 60 pro. Update:  Nemyslim si, ze by postava Prazaka byla nejak radikalne jina. Vybuchy hnevu mel i v predeslych radach. Vzpomenme treba na Sudanskeho studenta, je to ten samej Prazak jako tam. Jo, a skvela hudba, ale ta je zdedena. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Třetí řada začala luxusně, na "vařím čočku" do smrti nezapomenu a jako bonus, hrátky s korektností ve věcech rasismu a LGBT mne úplně šokovaly - jaký to sladký kontrast se současnou módou, nevěřím!  Je to dobré a chytré. Když vidím takovéto dílo, myslím si: lidstvo je schopné se spolu domluvit na vykonání velikých věcí, zde máme o tom důkaz.  Třeba ta třetí světová nakonec fakt nebude! ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jak hodnotit, mám smíšené pocity. Černý humor, jak ho zde někdo chválí, mi připadal místy trapný, chyběl mi Plíšek, vůbec mi tam nesedl Juraj Loj. Byl nepřirozený, prkenný - ochotnický výkon. Pohledná tvář a to je všechno. Výborný byl Stach a Hanuš, dobrý Vladyka. Blažek mě štval už dřív a teď ještě víc přehrává. Bočková mi nevadila. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začínám opatrným hodnocením. Vylekala mne řeč dvou postav, pana Blažka a pana Větchého, a také frekvence slovního poukazovaní na homosexualitu i cikány. Roubovani do nové situace vyšlo nejlépe a humorně pro pana Hanuše. To je genius výrazu. Zato Blažkovi přisoudili vytvořit postavu nadužíváním slov. ... Nové prostředí kanceláří týmu je na první přiblížení nepřehledné - asi jako když kreslíte bez citu pro optické vnímání detailu a celku. Možná je to nízkým umístěním kamery ale rozhodně strukturou pozadí (také "zabydlenost" neznamená bordel), hloubkou ostrosti. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S prvním dílem třetí série jsem absolutně spokojená. Nové postavy seriál hezky oživily. I když u Adély jsem nepochopila, proč přivezla toho muže. Vždyť pro případ nebyl vůbec důležitý. Netík působí sympaticky. I když se oba povyšovali nad staršími a zkušenějšími kolegy, určitě brzy zapadnou mezi původní sestavu. Jsem zvědavá, jak se Korejs chytne do party (člověk by ho až litoval, jak působil zbědovaně), a moc se těším na Plíška. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Přímo v domě ve Strašnicích, kde došlo v roce 2004 k dvojnásobné vraždě, se narodil a dětství prožil režisér Jiří Menzel. (rakovnik)
  • „První díl třetí řady Případů 1. oddělení v průměru sledoval 1 milion a 321 tisíc diváků 15+, dosáhl tak podíl na sledovanosti 34,70 %. Případy se tak staly nejsledovanější novinkou podzimního pondělního krimi okna za posledních deset let,“ uvedla mluvčí ČT Karolína Blinková. (rakovnik)
  • Skutečná jména pachatelů jsou Vladislav Roubíček (21 let), který byl odsouzen na 25 let, a jeho spolupachatel, o dva roky mladší Aleš Lajtár, který dostal 15 let odnětí svobody. Odsouzeni byli v roce 2005. (sator)

Reklama

Reklama