Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Složité soužití rozvedených manželů v malém bytě rozděleném na dvě domácnosti tragicky ukončí smrt paní Rusové, která léta bojovala se závislostí na alkoholu. Zemřela na následky dlouhodobého pití? Toxikologický rozbor ale potvrdí přítomnost metanolu v lahvi, která byla nalezena vedle těla poškozené. Vrátil se do oběhu otrávený alkohol? Stala se žena další obětí metanolové kauzy? (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si stěžovat - sice mi chybí Plíšek, ale jinak je to filmařsky moc dobře udělané (tohle že režíroval manýrista Bebjak?), zahrané scénář funguje, jak má, navíc je tu černý humor a nejednoznačné postavy jako ze života (postava Filipa Blažka samozřejmě v tomto dílu vede prim). Navíc skvěle využitý Vladyka a trik s flaškou, který se sice dal předpokládat, ale stejně je to dokonale načasované (včetně fotek smetiště "pro manželku" :-)). Navrátil excelentní. A ti mladí hrají taky slušně. Btw, Bočková hrála ve filmu Metanol. :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám bohužel stále problém s novejma tvářema a Mirek Vladyka začíná působit až parodicky. Nutno říct, že tenhle díl mě ani nějak zásadně nebavil, neměl napětí a jediný co bylo zajímavý byly občas "zákulisní" dialogy policie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tomáši, nazdar!" No nazdar... Dvojka Víťa+nová členka je hodně bizár, ale nakonec docela vtipná a Víťova záliba pro jednou výrazně pozitivně nakopne vyšetřování. Zároveň vidíme, jak nová a nová byrokracie víc a víc okrádá o čas dělat něco užitečného. Zvláště když pro některé kariérní řídící kádry (alias "krizové manažery") jste prostě "vopruz". První dva díly vlastně pořád připravují půdu pro další vývoj a jsem zvědavý, kam to zamíří. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že Sršeň nezvládá tu hranici mezi starým ťunťou a parodií starého ťunti. To s tím náhlým příjezdem na chatu bylo bohužel nepřesvědčivé - opravdu to vychází z reálné události vyšetřování? Slabší díl, kdy pachatele a víceméně i průběh v hrubých rysech odhadnete dopředu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně nenapínavý a nezajímavý případ, který nám připomněl jednu z nejtěžších zkoušek, jakou jsme museli v minulosti projít - prohibicí alkoholu kvůli těm pár chytrákům, kteří chyběli ve škole a nebyli zrovna nejostřejší tužky v penálu. Celá epizoda byla pojata takovou vtipnou až parodickou formou, a to nemyslím jen to velké modelářské zvíře, kterému v modelářském podsvětí nikdo neřekne jinak než Sharlock. Dojem zachraňoval hlavně Oldřich Navrátil, protože ono v rámci tohoto seriálu dost záleží na tom, kdo toho padoucha hraje, protože zdaleka ne každý ho hraje věrohodně a dobře. [70 %] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně se třetí řada líbí, tak jak je, nové tváře mi sedí, těším se na další části, včerejší závěrečný herecký koncert v obýváku u Rusa neměl chybu.  Oldřich Navrátil- excelentní! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda třetí řady mě oslovila víc než předchozí díl. Faktem zůstává, že mi až nečekaně mocně schází major Václav Plíšek, ale to není důvodem pro snižování hodnocení, to jsem si jen tak posteskl. Případ jako takový mě zaujal, scénář byl pěkně vymazlený a dialogy byla radost poslouchat. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době jsem viděl Oldřicha Navrátila v roli, pro kterou jsem netrpěl pocitem zoufalé trapnosti. No, na to, že se všechno neslo spíše v komorním duchu, jsem se velmi dobře bavil a tento díl mi prostě sedl. / Poučení: Vyhodíš ho dveřmi, vrátí se oknem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slibném rozjezdu mýma očima malinko slabší díl, hodnotím však shovívavě.. Úmrtí paní Rusové není náhodné, to divák ví, takže o prvek překvapení je jaksi ochuzen.. Po pravdě musím přiznat, že mi bylo líto všech zúčastněných (v tom rozděleném bytě, žít s bývalkou po rozvodu musí být peklo).. Závěrečná výměna Filip Blažek - Oldřich Navrátil výborná.. No a nové tváře už beru na milost.. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........hodne slabé - nemám rád kriminálky,kde sa vrah akože nachytá-nič na neho nemajú a on sa prizná kvôli nejakej finte od vyšetrovateľa....../ani pri inšpektorovi Columbovi sa mi to nepáčilo / ()

ibeh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nevím, zatím mi tam ten Loj moc nesedne. Je takový nijaký. Nová policistka mi nevadí, ale zatím je to taky hrozně nevýrazná postava. Dále mi přijde, že Blažek přehrává. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Filmařsky skvělé řemeslo. Obsazením a prosazováním nových tváří na úkor tradičních je toto téměř jiný seriál. Seriál, kde se mi nové osoby nelíbí a těším se na ty původní. Ale i z nich zbývá pouhý stín. Případ je jinak zajímavý, byť závěrečná konfrontace zaváněla naivitou. Oldřich Navrátil byl fajn a těším se alespoň na návrat Korejse. Barbora Bočková mluví jako opilá a Juraj Loj ať raději nemluví vůbec. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je z určitého pohledu zvláštní...do své flašky vodky nalil pachatel smrticí směs z metanolem ale nijak nenutil oběť ji vypít, ta ji vlastně zcizila a vypila dobrovolně... Skutečný případ se stal v roce 2012, pachatelem byl šedesátiletý Václav Valtera, mechanik z Prahy. Podle rozhodnutí soudu bude ve vězení do roku 2026. Krizová manažerka - kam vleze tam nastane krize...😎 ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem nezajímavá vražda se stává zajímavou díky jasnému pachateli, který ne a ne se přiznat. A přímý důkaz také nikde. No ale kriminalisté jsou fištróni a na něco přijdou. V závěru dílu se chystá starý Korejs na návrat mezi kriminalisty, Kozák z toho může vyskočit z kůže. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejslabší díl seriálu. Pořádné grády to nabralo až při závěrečné konfrontaci Pražáka s pachatelem, ale do té doby Víťová vyšetřování na totální náhodu skrze otravnou modelářskou vsuvku moc netáhlo. U nových postav vidím dva zásadní problémy. Lój se sice typově hodí, ale není prostě až tak dobrý herec, jako ostatní. Bočková působí jako dobrá herečka, ale jako anorektička nepůsobí ani za mák věrohodně jako policajtka. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetrovanie štýlom pasce na páchateľa nie je nový, je tu použitý celkom umne, ale ten spôsob, ako sa k tej pasci dostali, bol dosť krkolomný a zdĺhavý. No a presne takú PVC fľašu som používal v detstve na nápoje pri výletoch do prírody, chuť vody v nej bola už po krátkej chvíli riadne hnusná. Partia 1. oddelenia sa pomaly kompletizuje, uvidíme, ako to nakoniec dopadne. ()

Reklama

Reklama