Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policisté 1. oddělení jsou povoláni k případu vraždy ženy, která se příležitostně živila jako zlatnice. Krádež šperků zřejmě také byla motivem násilného činu. Pachatel použil hned několik vražedných mechanismů. Jako by si nevěděl rady, jak svou oběť usmrtit. Komu mohl stát lidský život za pár řetízků? Adélin citlivý přístup zásadně přispěje k vyřešení případu. (Česká televize)

(více)

Recenze (52)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Na tomto dílu se mi nejvíce líbilo, že byla pachatelka do určitého momentu velmi těžce odhalitelná a dokonce i ostřílený detektiv mého formátu ji nedokázal prokouknout do momentu, kdy partner roku zelená hlava bezdůvodně napráskala minulost své partnerky. Jinak Ondra Vetchý menstruuje každým dílem víc a víc a je napruženější než feministka v gay baru. Momentálně mě mnohem více baví postava Korejse, který má přeci jen barvitěji napsaných charakter a nehraje pouze permanentně nasraného vedoucího. Už si pomalu zvykám na nové tváře. Tentokrát dokonce i fajn herci ve vedlejších rolích. Cigoši nikdy nezklamou, ti mají herectví v krvi a pachatelka rovněž výborná a velmi věrohodná. Velmi syrová ukázka toho, co s lidmi běžně dělá pervitin. [70 %] ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrej díl. Zároveň jsem si ale díky odkazu, co tu hodil sator, uvědomil, že všechno mohlo být poněkud jinak. Pak si člověk víc připustí úskalí těchto 'true story' příběhů, kdy už je jednou provždy uchována jedna verze zločinu... Není bez zajímavosti, že se nedávno připomínalo, že i legendární Studna z Majora má velmi pravděpodobně jiného pachatele, točit znovu už to ale nejspíš nikdo nebude... ()

Reklama

Pepi74 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže od začátku. V minulém díle Korejs podržtaška a tady najednou s Vetchošem kamarádi? Majka z Gurunu se při každé zmínce o dítěti hroutí protože ho nemá. Do toho zmatený děj kde se motá páté přes deváté a smysl to nedává. Pokud jsme se dívali všichni na něco jiného tak pardon ale tohle byla hrůza. Kvalitní nášlap do vékávéček! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, sotva jednu minoritu pochválím, hned se vynoří další. Jenže s touto mám diametrálně odlišné zkušenosti (ano, i osobní), proto tentokrát na její chválu nedojde. Případ byl pro mě každopádně zajímavý, a přestože jsem měl podle způsobu provedení činu o pachateli hodně rychle jasno, nemůžu říct, že bych cítil zklamání. Tvůrci se tentokrát pustili do hlubšího prokreslení vnitřního světa jediné ženy v týmu a já musím poznamenat, že se scénáristům daří chlapi mnohem lépe, ale do žen asi příliš nevidí a zvládnou tak maximálně dilema dítě vs práce. Hmmm, to nebylo příliš objevné. Okrajově se opět mihnul Václav Plíšek, kapitán Martin Pražák na mě s každým dílem působí jako větší a větší buran, jeho nadřízenému taky zjevně odchází nervy, ale zcela nepřipraveného mě zaskočil plukovník Josef Korejs. Namísto další korejsoviny se projevil jako zkušený profesionál, a to bylo fakt divné. Čuju zradu. / Poučení: Když Rádžastánci sfoukávají šlehačku, zkontroluj si okapy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc smutný díl, protože tak reálný. Tady není oběť jen zavražděná. Jakej asi bude život dítěte s mámou v lapáku. A co její rodiče a manžel, nemluvě o pozůstalých zavražděné. Přitom hezká ženská, která by mohla dělat cokoli. Že to tak řeknu, zkurvený drogy. A Korejs i jako vyšetřovatel profesionál nezklame po boku ženské kolegyně, která mi tak nějak pořád k srdci nepřirostla jako postava, ale není to chyba scénáře ani představitelky. A to jak jí Kozák promlouvá do duše stran sociálních sítí je zcela na místě. P. S. Zajímavý drobný detail když Pražák s Andělem podávají během porady dokumenty o výslechu dýlera Adéle místo Korejsovi, který jen hodí takový ironický pohled. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Dům, kde došlo k vraždě, se nachází na adrese Škvorecká 1931/5 ve Strašnicích. (sator)
  • Natočeno podle skutečného případu z roku 2014. Za brutální vraždu šperkařky v Praze dostala Martina Moláčková 17,5 roku vězení. K činu se nepřiznala. (sator)
  • Státní zástupkyně Anna Švihlíková (Sabina Remundová) se směje vyšetřovateli Netíkovi (Juraj Loj), že chodí jako Peyrac. Jedná se o narážku na knižní a filmovou postavu toulouského hraběte Joffreyeho de Peyraca, vystupujícího v sérii o „Angelice“ autorky Anne Golon. (PenelopaW)

Reklama

Reklama