Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Klánovickém lese je nalezen zastřelený detektorář – hledač pokladů. Vzhledem k místu činu policie nemá k dispozici svědky a po počátečním šetření ani motiv činu. Jedinou stopou je střelná zbraň, která byla o šest měsíců dříve použita při vloupání do rodinného domu. Mají oba případy souvislost? (Česká televize)

Recenze (43)

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si myslíte, že nemůže být hůř jak za Korejse, zamyslete se znovu. Může. Korejs měl aspoň skutečnou praxi v terénu a v roli vyšetřovatele je schopný. Navíc je vtipný. Zatímco tohle blbý, namyšlený, arogantní, leč moderní technologie používající (zpracuj to do prezentace) stvoření má v hlavě kompletně nasráno (a zároveň je přesvědčeno o vlastní neomylnosti). Darwinžel, není nijak vzácné. Chyby odklánět/outsourcovat, úspěchy přivlastňovat. Samozřejmě, na začátku série jsme viděli, že Korejs a nová ředitelka mají nějaké kontakty a kdo ví, jestli za její aktivitou není on sám. Teď asi budeme zbytek série v napětí, jak to s ním je. Případ sám - prostě opravdu ta mravenčí, dlouhá práce, stovky hodin nad spisy, srovnávání, tipování, vylučování, hledání styčných bodů, co tvoří opravdovou práci vyšetřovatelů a operativy. P. S. Opět geniální detail: všimněte si na začátku, jaké knihy si nová ředitelka vybaluje z kufru. Minimálně v tomhle si autoři seriálu myslí přesně to co já. Jo, a "byl nasazen vrtulník s termovizí" je asi podobně ustálené jako "já přijdu, až nastavěj zrcadlo." Časy se mění, ale hloupost je věčná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedovedu si představit, jak by seriál fungoval bez Korejse, je opravdu úžasně napsaný a skvěle zahraný.  Jinak pan čestný za sebe našel vskutku libovou náhradu. Neskutečně mě ta ředitelka sere. Vetchý by se měl pro dobro sboru obětovat, pořádně ji ohnout a zklidnit její rozlítané hormony. Případ jako takový nic extra zajímavého. Několik vloupaček, mezi které se připletla i vraždička. Každopádně, pachatel byl vskutku zajímavý. Krásná ukázka, že v 60 život nekončí a lze si najít i na stará kolena velmi naplňující koníčky. Moderní technologie tak trochu devastují ten lidský přístup z předchozích sériích, který dělal vyšetřování podstatně zajímavějším a divákům bližší. Začíná to být lehce odosobněné a tolik vás to nepohltí. Na druhou stranu je však fajn, že postavy prošly nějakým vývojem. A vcelku si jednotlivé epizody drží podobnou kvalitu. Zatím jsem u žádného dílu neměl erekci, ale rovněž jsem se ani vyloženě nenudil. [70 %] ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prý divákům (divačkám) chyběly ženské postavy - tak se husy dočkaly krav. Tenhle zajímavý případ dobře a do detailu s reálnými policisty i pachatelem a autent. záběry zpracoval O. Vaňura v Legendách kriminalistiky (2/10 Hledač pokladů) - doporučuji. Krásně tam poznáte reálné předobrazy postav Blažka, Stacha a Bočkové. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10993853591-legendy-kriminalistiky/320295350060002/ . ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náhoda dokáže byť sviňa, ale niekedy to trvá. Reálne podľa titulkov skoro dva roky, ale aj hodinové trápenie, ako sa dostať k vrahovi poctivým vyšetrovaním, bolo dosť. –––– Zpracuj to do prezentace a pošli mi to. Mám pocit, že jsem nepřišla na kraj, ale do středověku. –––– To jsou blbci, co? –––– Nechci se nechat okrást. To přeci nebudu riskovat. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas se mi zasteskne po té staré partě, kdy se Pražák ještě nechoval jako pitomec, Anděl proháněl holky, Plíšek trousil svoje moudra a Kozáka pronásledoval Korejs. Oproti první sérii se mnohem méně zabíhá do soukromí, ke slovu se dostávají nové technologie a tak trochu mizí ta sympatická člověčina z let předchozích. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Hospoda u Klánovického lesa je ve skutečnosti srub Vydra na řece Berounce kousek od Skryjského mostu. (Wince27)
  • Kozák (Ondřej Vetchý) použije zkratku „OVK“. Jedná se o Odbor vnitřní kontroly Policie České republiky. Zde může řadový občan podat stížnost na práci policie. (sator)
  • Skutečný pachatel se jmenoval Oldřich Konrád. V roce 2017 byl odsouzen na 25 let odnětí svobody. (sator)

Reklama

Reklama