Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ vraždy mladého muže v parku Na Kavalírce zaměstná policisty z 1. oddělení na dlouhé měsíce. K činu došlo za tmy, na opuštěném místě, beze svědků. Jediným dostupným vodítkem je projektil z použité zbraně. Ale takovou mají jen v Praze tisíce lidí. Nezbývá než zahájit pátrání po pistoli, které se protáhne na několik měsíců a Kozák musí své rozhodnutí patřičně odůvodnit nové paní ředitelce. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já Pražákovi fandím. Vedoucí nikdy nesmí takto hystericky seřvat svého podřízeného před ostatními. A ještě používat rodinné podpásovky. Vetchý a jeho blízký vztah s novým kolegou se stává majetnický a pokud mu na něj někdo "sáhne" začne okamžitě vyšilovat. Pražák a jeho kolega by si zasloužili mnohem víc prostoru, protože takto si představuji práci kriminalistů. I když na ně všichni řvou, nikdo neřekne ani dík a oni pořád dělají svou práci poctivě. Já být Pražákem tak bych to dávno zabalil ale on ne. Za to má můj obdiv. Sršňovy rádoby vtípky jsou čím dál křečovitější a je vidět, že Vladykovi nejdou dobře přes pusu. Naopak když se zapojí do vyšetřování nějakým správným poznatkem, tak ožije a hraje super!  Přesto 4* za velmi dobré zpracování. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pobavilo úsloví “Paní Dobiášová, slušná ženská”. Nevím, zda to byl záměr autorů nebo jen náhodná asociace s Nemocnicí na kraji města. Jinak trošku mi přišlo to naroubování chyby Kozáka a nechání té dcery s maminkou samotny. Rozumím čeho chtěli autoři dosáhnout. Tj. Ukázat dobrou vůli Kozáka, natočit další možnost, jak ředitelka seřve Kozáka i ukázat další případ. Jen to bylo moc okaté. Bylo to patrné už z toho rozhovoru s tím psycholog. To už jsem větřil průser. Jinak rána do černého, když si poslechnete debatu Korejse a Netíka. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě smolař, no. Krásně to na konci shrnul Kozák - kdyby ne to a ne ono, kluk by žil. Takto dostal od posery s pistolí shodou okolností kulku přímo do srdce. Slušný případ, k tomu nálož Kozákova průseru, kdy za dobrotu jde na žebrotu a opět se po něm vozí ředitelka, tentokrát právem. Průměrný díl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že bych ze sebe měl přestat dělat Nostradama, protože kapitán Josef Korejs navzdory mým předpokladům nadále seká latinu a zůstává cenným členem týmu. No, řešit podobný případ bych fakt nechtěl. Pokud je motivem k vraždě (nebo k zabití) jen taková pitomost jako tady, pak to musí být pro kriminalisty opravdu za trest. Zároveň šlo znovu o záležitost, která jasně ukázala, že by člověk neměl nikdy opouštět svůj dům nebo byt bez toho, aby měl čisté spodní prádlo a sepsanou poslední vůli, protože nikdy neví, kdy a na koho venku narazí. Nová osobní zkušenost majora Tomáše Kozáka zase jasně potvrdila, že když jeden činí čertu dobře, peklo je mu odměnou. / Poučení: Mobilní telefon je jako oheň. Dobrý sluha ale zlý pán. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Co se případu týče, samozřejmě nedokážu říct, jak přesně to odpovídá skutečnosti, ale trochu si zaspekuluju. Napadlo mě, jestli to neudělala ta přítelkyně (půjčil jí pistoli na cestu temným parkem) a on to nevzal na sebe. Zavražděný, opravdu sled nešťastných příhod, chudák kluk. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Pachatelem byl podle rozhodnutí soudu varhaník Jiří Čipera. Čipera svou výpověď během procesu v zásadních bodech opakovaně měnil, soud ji proto nevzal v úvahu. Pachateli přitížilo jednak to, že neprojevil nad svým činem lítost a že oběti nezavolal pomoc. Na rozdíl od filmového pojetí se při vyšetřování zjistilo, že Čiperova „oběť“ měla agresivní sklony. (sator)
  • V rolích majitelů prověřovaných zbraní v této epizodě vystupují Martin Moravec a Petr Nečada (šéfredaktor a editor magazínu DNES), kolegové spoluautora seriálu Jana Malindy. Manželku pachatele hraje producentka a moderátorka Martina Hřebíková. (fallrock)

Reklama

Reklama