Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ vraždy mladého muže v parku Na Kavalírce zaměstná policisty z 1. oddělení na dlouhé měsíce. K činu došlo za tmy, na opuštěném místě, beze svědků. Jediným dostupným vodítkem je projektil z použité zbraně. Ale takovou mají jen v Praze tisíce lidí. Nezbývá než zahájit pátrání po pistoli, které se protáhne na několik měsíců a Kozák musí své rozhodnutí patřičně odůvodnit nové paní ředitelce. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že se mě vyhne ono okřídlené "v nesprávnou dobu  na nepsrávným místě" , protože to v tomhle případu platilo do puntíku. Potěšil větší prostor pro OV, ale zase byl menší pro MH a ještě přemýšlím jak se dá vyřešit fakt pokud má člověk za nadřízenou takovou píču jako OV a neodstat padáka nebo nedat výpověď, protože to by se fakt nedalo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán. Co se případu týče, samozřejmě nedokážu říct, jak přesně to odpovídá skutečnosti, ale trochu si zaspekuluju. Napadlo mě, jestli to neudělala ta přítelkyně (půjčil jí pistoli na cestu temným parkem) a on to nevzal na sebe. Zavražděný, opravdu sled nešťastných příhod, chudák kluk. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštny prípad v parku zastreleného mladíka. Stôp je málo, no náboj fízli majú. Čas  sa tak vykryje nezáživným prehľadávaním tisícok pištolí po celej Prahe. Zvláštna nálada sadne aj na partičku kriminalistov. A tak ich šéf zazmätkuje a umožní si odfotiť mame s dcérou neverejný spis z iného prípadu. Zabudne na základné pravidlá opatrnosti, Vytočí ho totiž neustály "záujem" pomstychtivej a do všetkého nepríjemne rýpajúcej šéfky. On z toho kolegu z party pred všetkými slovne zjebe jak sirotu. A ukľudní sa až pri záverečnom výsluchu. Iný z polišov objaví korunný dôkaz. Zachovajúc všetky pravidlá zachovania stôp, naň bez zaváhania hrabne holou rukou. Bez rukavice, igelitu. Proste prstíčkami sa zloduch polapí! Je to celé také nedotiahnuté. Zatiaľ najslabší diel tretej série. I keď páčil sa koncept, že sa vlastne nikdy nezistilo, ako sa zločin udial. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že Ondra Vetchý dostal prostor, aby se taky vyjádřil jinak než řvaním. Tahle poloha mi k němu přece jen sedí víc. Celý mně to ale přišlo až podezřele harmonický; Korejs by měl přestal fotit kalendáře nebo škrabat jabka a vrátit se na plac s nějakou bombou. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Snad vůbec poprvé jsme se prakticky ani nedověděli, jak k vraždě došlo, neboť výpověď pachatele dávala jen zblo smyslu a jednotlivé události proběhly evidentně dost jinak. Je zde krásně vidět, jak nesmírně obtížné je vyšetřovat vraždy, kde poněkud schází motiv a k vraždě došlo omylem či náhodou. Již samotný název epizody tak trochu naznačil, odkud bude vítr vát a závěrečné rozuzlení nebylo vůbec překvapivé. A paní ředitelka je pěkná píča, ale její konfrontace s Kozákem, který zamrzl ve své době, je mnohdy k popukání. Už by se měl obětovat a ohnout ji, aby se ji vrátila hladina hormonů do normálu a přemazala křivdy z minulosti. [73 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas člověk žasne, jaké shody náhod se můžou odehrát. Nejlepší je ten závěrečný přehled všech "kdyby". Opět slušný postup policejní práce, opět to má atmosféru, ale nechytlo mě to až tak, jako předchozí díly. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že bych ze sebe měl přestat dělat Nostradama, protože kapitán Josef Korejs navzdory mým předpokladům nadále seká latinu a zůstává cenným členem týmu. No, řešit podobný případ bych fakt nechtěl. Pokud je motivem k vraždě (nebo k zabití) jen taková pitomost jako tady, pak to musí být pro kriminalisty opravdu za trest. Zároveň šlo znovu o záležitost, která jasně ukázala, že by člověk neměl nikdy opouštět svůj dům nebo byt bez toho, aby měl čisté spodní prádlo a sepsanou poslední vůli, protože nikdy neví, kdy a na koho venku narazí. Nová osobní zkušenost majora Tomáše Kozáka zase jasně potvrdila, že když jeden činí čertu dobře, peklo je mu odměnou. / Poučení: Mobilní telefon je jako oheň. Dobrý sluha ale zlý pán. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by Kozák udělal takovou zásadní chybu a nechal si přímo na svém pracovišti cizí osobou nafotit starý spis? Nebo že by Sršeň s Andělem pořádně neprověřili jeden byt? To je na takový kapacity teda pěkně divný.... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....overiť 6000 majiteľov  vražednej ráže a to len z Prahy (akoby musel byť páchateľom len pražák...) a potom len 4 skúšobné vystrely denne = 1500 dní a....možno záver neistý..... páchateľ na tú inteligenciu....asi by tak hlúpo hlavne v spolupráci v právnikom nejednal..... ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, psycholog by neměl vynášet diagnózu bez vyšetření, ale nedávno něco vysvětlovala v televizi. Načež jsme se s kolegy shodli, že ta osoba jeví tendence k manipulativnímu až antisociálnímu jednání. - Souhlas. Taky si myslím, že je to pěkná kráva. Pokus o rekonstrukci ... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě smolař, no. Krásně to na konci shrnul Kozák - kdyby ne to a ne ono, kluk by žil. Takto dostal od posery s pistolí shodou okolností kulku přímo do srdce. Slušný případ, k tomu nálož Kozákova průseru, kdy za dobrotu jde na žebrotu a opět se po něm vozí ředitelka, tentokrát právem. Průměrný díl. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sérii vymazlených dílů přichází zase jeden z těch slabších. Nevím, ale ten případ byl divný, a nějak jsem se do něj nedokázal dostat. Ono hlavně v něm nebylo moc co řešit, protože to byla fakt prostě smůla, nic víc...Víc mě každopádně naštval amatérismus zkušeného matadora Kozáka při počínání v tom odloženém případu, kdy nechal ty dvě ženské samotné se spisem...To jako fakt? Však tohle je snad klidně na vyhazov, naprostý amatérismus. Zas na druhou stranu fajn, jak konečně srovnal Pražáka, a na rovinu řekl, jakej je to kokot, a taky už víme, proč to tak je. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentoraz bola tá mravčia policajná práca aj trochu nudná. Alebo je môj slabší dojem spôsobený aj tým, že na Kozáka sa to akosi sype z dvoch strán naraz, akoby jedna riaditeľka nestačila. –––– Ta osoba jeví známky manipulativního a antisociálního chování. – Jo, taky si myslím, že je to kráva. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem moc spoko a Adéla je skvělé oživení - telefonáty od pojišťovny a podobně. Ano, lidé by na sebe měli být hodnější a Korejs by mohl pořádat kurzy v ořezávání pastelek. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátrání opředené o kulku tu už bylo tolikrát, že se sám začínám orientovat v rážích v Česku dostupných malorážek (smích). Zase skoro téměř bez chybičky, jen nějaký moment šoku, překvapení či alespoň napětí tentokrát postrádám. ()

Reklama

Reklama