Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ vraždy mladého muže v parku Na Kavalírce zaměstná policisty z 1. oddělení na dlouhé měsíce. K činu došlo za tmy, na opuštěném místě, beze svědků. Jediným dostupným vodítkem je projektil z použité zbraně. Ale takovou mají jen v Praze tisíce lidí. Nezbývá než zahájit pátrání po pistoli, které se protáhne na několik měsíců a Kozák musí své rozhodnutí patřičně odůvodnit nové paní ředitelce. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • V rolích majitelů prověřovaných zbraní v této epizodě vystupují Martin Moravec a Petr Nečada (šéfredaktor a editor magazínu DNES), kolegové spoluautora seriálu Jana Malindy. Manželku pachatele hraje producentka a moderátorka Martina Hřebíková. (fallrock)
  • Pachatelem byl podle rozhodnutí soudu varhaník Jiří Čipera. Čipera svou výpověď během procesu v zásadních bodech opakovaně měnil, soud ji proto nevzal v úvahu. Pachateli přitížilo jednak to, že neprojevil nad svým činem lítost a že oběti nezavolal pomoc. Na rozdíl od filmového pojetí se při vyšetřování zjistilo, že Čiperova „oběť“ měla agresivní sklony. (sator)

Reklama

Reklama