Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soužití nájemníků v jednom sdíleném bytě se stane osudným dvojici studentů. V jednom z pokojů byly nalezeny jejich mrtvoly, ale z výpovědi dalších spolubydlících vyplývá, že se navzájem neznají a nic o sobě nevědí. Je na policii, aby objasnila, jaké události vedly k tragické smrti dvou mladých lidí. (Česká televize)

Recenze (44)

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další  celkem    spletitý  případ  a  Sršenˇ  je  stále  za  troubu .  Nechápu . Anděl  jede  po  svý  lajně  a  dostává  se  pomalu  do  médií  a  nějak   mu  začíná  všechno  lézt  na  palici . Mladí  v  bytě  se  navzájem  neznají  .  Jěště  ,  že  jsou  ty  Fejzbůůky a  další  kraviny  ,  tam  si  mohou  pokecat . Rozhovor  Kozáka  s  dcerou  o  návštěvě  jeího  pokoje ,   fakt  vydařené . A  konec  pěkný  .  Jako  šéf  , je  Kozák  člověk  na  svém  místě . To  teda  JOOOO .    Jen  ta  ředitelka  je  stááále  krááva .  Sorry .   Mít  takou  šéfku  je  fakticky  o  zdraví .  Tak  nějak  tuším  rozuzlení . Alesponˇ  si  to  myslím . ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přiznat, že moc nechápu stylizaci sdíleného apartmánu – s něčím takovým se v reálném životě ani na pražských náplavkách fakt nesetkáte. „Berlínský model“ je v českých poměrech docela nákladný, lakování zárubní tón v tónu a výmalbu válečkem proto zrovna ve studentských (tím spíš že pronajímaných) bytech opravdu nenajdete, natož aby takovou rafinovanou výzdobu doplňovaly britské designové polštářky. V bytě, kde má mít ke všemu (a tedy nelze nepředpokládat, že i k designu) osazenstvo totálně lhostejný vztah, to působí nepatřičně. Co ovšem sedí, je paradoxně malá a šíleně zasviněná kuchyně ;) Přesto tady úplně nerozumím tomu, proč tvůrci zaměnili Krč za vltavské nábřeží – běžný byt by do příběhu zapadal důvěryhodněji. Stejně jako ostatním se i mně líbila snaha poukázat na nešvary digitálního světa, pořád ale vnímám tyto výchovné linky v poslední sérii jako příliš křečovité. I když třeba ze stylu života Kozákovy dcery jde opravdu strach – a ten je přitom velmi věcným vyobrazením reálného prožívání nejednoho čerstvě dospělého… O to víc oceňuji vývoj vztahu mezi Kozákem a Pražákem, který je stejně realistický jako obě jejich postavy. Boj s vlastním egem Pražák zatím prohrává, uvidíme, kdo z toho nakonec získá nejvíc… ()

Reklama

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda nuda, šeď šeď... Ty dvě hvězdy jen za to, že se Pražák konečně postavil vedoucímu, který protěžuje nového kolegu. To, že se dcera stěhuje z bytu a za pět vteřin se vrací s tím, že si přečetla o vyšetřování a vrací se zpět...no comment. Jinak pachatel, co mluví deset minut proč to udělal a jak to udělal..ne to fakt ne. A nechápu ty, co dali pět hvězd. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl s drsným případem, kdy zcela zbytečně vyhasly životy dvou mladých lidí rukou magora, kterému vadila špína v bytě. Po dlouhé době se podíváme do osobního Kozákova života a vztah s jeho dospělou dcerou, vyostřuje se vztah Kozáka s Pražákem a ředitelka stále tepe Kozáka za to, jak je nemoderní. Je tu hezky ukázáno, jak stará škola nezapadá do nového světa facebooků, twitterů a dalších blbostí. Holt taky jsem stará škola. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Majdy tedy vyrostla kolosální píča. Vypadá jak nějaká nechutná emancipovaná lesbická feministka. Byl jsem moc rád, že jsem ji v seriálu dosud neviděl. Neskutečně mě tady srala, naštěstí nedostala moc prostoru. Případ jako takový mě velmi bavil. Hlavně bylo zajímavé vyobrazení  a chování mládeže v podnájmu, kde dotyční neměli mnohdy ani tušení, s kým vlastně bydlí. To bych asi ani úplně nedával. Ani tu společnou koupelnu. Hezky zamotaná a poměrně zajímavá epizoda. A to nejenom, co se případu týče, ale zásadní trhliny zažívá i vyšetřovací tým. [75 %] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • V epizodě se objeví předloha kapitána Pražáka (Filip Blažek) – Aleš Preis, jako plzeňský kriminalista, který provede zatýkání pachatele (Ondra.Sneck)
  • Postava přítele dvou obyvatelek bytu, hraná Miloslavem Pecháčkem, se jmenuje Petr Nečada. Toto jméno patří kolegovi scenáristy Jana Malindy z redakce MF Dnes. Skutečný Petr Nečada si zahrál epizodní roli majitele zbraně v předchozí epizodě Smolař (2022). (melica)
  • Skutečným pachatelem byl Zbyněk Prokop, jenž byl v roce 2013 odsouzen k doživotnímu trestu, který byl později zmírněn na 30 let. Znalci ho označili jako těžko zařaditelného do společnosti. (sator)

Reklama

Reklama