Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soužití nájemníků v jednom sdíleném bytě se stane osudným dvojici studentů. V jednom z pokojů byly nalezeny jejich mrtvoly, ale z výpovědi dalších spolubydlících vyplývá, že se navzájem neznají a nic o sobě nevědí. Je na policii, aby objasnila, jaké události vedly k tragické smrti dvou mladých lidí. (Česká televize)

Recenze (44)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš než samotný případ mě tady přišlo zajímavý vyobrazení života dnešních mladých lidí a i gradující interní vývoj v prvním oddělení. Mirek Hanuš měl tentokrát asi dovolenou, škoda. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ani severská dramata nevystihnou současnou podobu mezilidských vztahů jako tenhle díl. Dojímáme se (emotikonujeme) nad obrázky a videy ze sociálních sítí věcmi, které jsou pro nás nedůležité, netýkají se nás, ale musíme na ně mít (správný) názor, lajkujeme a blokujeme statusy, ale reálně jsme asi vyprahlí, ve skutečnosti se o sebe nezajímáme jako o lidi, nemáme skutečný domov ani soukromí, v osobní sféře nemáme nic, co nejsme připravení okamžitě vyměnit nebo přestěhovat. Tak jsem si zafilozofoval. Epizoda výborná, jen to zobrazuje výborné není, případ sám, poměry na pracovišti, Kozákova dcera, na níž se tedy život bez matky podepsal dost (škoda jiného obsazení). Ale ten závěr mě i docela dojal. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem si říkala, kam je poděla Majda, nějak nám tu osobní linku poslední dobou flákají. Chyběl Korejs, škoda. A vypadá to na rozpad kolektivu - Pražák opět vypěnil, Adélka prchá do domácnosti, Josef to má za pár do důchodu a Kozáka neustále vysírá šéfová. Dávám tomu díl, maximálně dva. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z Majdy tedy vyrostla kolosální píča. Vypadá jak nějaká nechutná emancipovaná lesbická feministka. Byl jsem moc rád, že jsem ji v seriálu dosud neviděl. Neskutečně mě tady srala, naštěstí nedostala moc prostoru. Případ jako takový mě velmi bavil. Hlavně bylo zajímavé vyobrazení  a chování mládeže v podnájmu, kde dotyční neměli mnohdy ani tušení, s kým vlastně bydlí. To bych asi ani úplně nedával. Ani tu společnou koupelnu. Hezky zamotaná a poměrně zajímavá epizoda. A to nejenom, co se případu týče, ale zásadní trhliny zažívá i vyšetřovací tým. [75 %] ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím víc nad tím dílem přemýšlím, tím víc mi přijde jako naplnění úsloví "malý, ale velký". On ten případ je krutý a děsivý, ale víc než o vyšetřování je to o totální prázdnotě současného digitálního života lidí. Kdy bydlíte v bytě s pěti dalšími lidmi, ale nic o nich nevíte, a dokonce ani netušíte, že tam žije i šestý člověk. S tím tentokrát dokonale souzní tlačení šéfky na powerpointí prezentace (noční můra všech zaměstnanců těchto firem s rádoby moderním přístupem, kdy jde skutečná práce stranou) nebo Tinder schůzky s neznámými lidmi na jednu noc, jako v případě Kozákovy dcery (která mimochodem byla fakt na přesdržku). Kozákovi se oddělení sype, ale aspoň nějakého drobného zadostiučinění se mu dostane, což mne potěšilo, nebylo to jen černobílé vršení smůly. No a jedna naprosto skvělá hláška: "Jo, ty jedeš po D1, tak to hlavně dojeď ještě dneska." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj vztah k naší justici se téměř s každou další epizodou seriálu zhoršuje. Vždycky, když se na závěr dočtu o tom, že byl původně vyměřený trest snížen, dostávám chuť podívat se na nějaký ten díl z Dextera. Fakt by mě zajímalo, jaká se zrovna v tomto případě našla polehčující okolnost. Asi jí bylo to, že pachatel po vraždě vzorně uklidil svůj pokoj a odpadky vyhodil uvědoměle do kontejneru. Fuj, to jsem se zas nas...vytočil. Včera jsem psal, že nejsem příznivcem práva útrpného, to jsem se ale špatně vyjádřil. Nemělo by být používáno při výsleších, ale po odsouzení podobných individuí jako tomu bylo zde, bych ho rád viděl jako doplněk uloženého trestu odnětí svobody. Jo, jo, jak jsem taky včera napsal, mám k dokonalosti hodně daleko. / Poučení: Výsledky dnes nejsou rozhodující, důležitý je mediální obraz. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oldschooler Kozák, nechápající moderní výrazy je naprosto božskej a do mrazivého příběhu přináší vskutku výborný humor. Ale zase, zaráží mě, že hned v úvodu kriminalisté neprozkoumali jednu bytovou jednotku a vrátili se k ní až později. To by se asi stávat nemělo a scénář tímto docela trpí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsi ten nejlepší vedoucí, jakého znám." "Tady končím!" Jak to tak vypadá, nejhorším pachatelem je pečlivý srab. Starší kriminalisté příliš nerozumí mladým a jejich světu, ale v tomto ohledu podle mě autoři až moc tlačí na pilu. Na druhou stranu osobní život hlavních hrdinů zapadá do příběhů velmi citlivě. Jinak z vyšetřování a jeho výsledku opět mrazilo. Jak jednoduché je zabít, obzvlášť, když vlastně ani nechci... Trhliny ve starých přátelství jsou stále větší. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý díl s drsným případem, kdy zcela zbytečně vyhasly životy dvou mladých lidí rukou magora, kterému vadila špína v bytě. Po dlouhé době se podíváme do osobního Kozákova života a vztah s jeho dospělou dcerou, vyostřuje se vztah Kozáka s Pražákem a ředitelka stále tepe Kozáka za to, jak je nemoderní. Je tu hezky ukázáno, jak stará škola nezapadá do nového světa facebooků, twitterů a dalších blbostí. Holt taky jsem stará škola. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tvůrci se nás furt snaží lakovat, jakože by Pražák mohl bejt podkuřovač ředitelky, ale kdo ví, jestli za ředitelkou stále nestojí našeptávač Korejs, který chce zevnitř nabourat vztahy. Přeobsazení Kozákovi dcery docela zvláštní, vim, že od první řady uběhlo dost let, ale tadyta herečka původní není vůbec podobná, a vypadá to, že za ty roky zestárla tak  o 20 let. To odcizené spolubydlení působí sice zvláštně, ale u dnešních mladých je tohle standard i v rámci jednoho pokoje, natož v rámci velkého bytu."Jo ty jedeš po D1, tak to hlavně dojeď ještě dneska" ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to bolo drsné priznanie, a k tomu ešte šialená dôslednosť v zahladzovaní a manipulácii stôp. Tá odcudzenosť spolubývajúcich bola až neuveriteľná, keď nevedeli nielen mená ale ani počet spolubývajúcich. A tiež súkromný život dcéry Kozáka, teda skôr akejsi filmovej karikatúry mladého slobodného života. Táto epizóda sa musela zaobísť bez ošúpaného jabĺčka. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

" Čuměj do mobilů, věděj jaký video natočila nějaká pipina na druhým konci světa, ale jak vypadá člověk ve vedlejším pokoji nemaj ahnung!" Pražák se scénáristou trochu dědkovatí, ale maj recht. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je generace, čuměj do mobilu......jaký video natočí jaká pipina na konci světa, ale jak vypadá člověk ve vedlejším pokoji nemaj ánunk. Věta, která dokonale vystihuje tenhle díl a vůbec chování mladých lidí. Kromě celého vyšetřování se mi líbil i návrat Tomášovi dcery, kdy se kromě jiného opět její život drobně v podobnosti přiblížil případu a scéna na konci je velmi dojemná. ()

Reklama

Reklama