Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel autobazaru zmizí pár týdnů před svatbou. Jeho snoubenka i nejbližší kolega z práce ochotně spolupracují s policií a zdá se, že profesní i soukromý život pohřešovaného nemá trhliny. Policisté se nemají čeho chytit. Jenže, jak vždycky říkal Plíšek: Když si spis přečteš dvakrát a nic, přečti si ho potřetí. A měl pravdu. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Ironhead

všechny recenze uživatele

Jak mě celá třetí série bavila a přišla mi nejlepší ze všech, tak poslední díl byl dost podprůměrný. Chápu, že potřebovali nějak uzavřít linky většiny postav, ale bylo takové malinko krkolomné a někdy až dějově naivní. Třeba odkopaný a zrazený Korejs, to nebyla ta samá postava z předchozích dvanácti epizod. Linka Kozákovi dcery taka taková... hmmmm... aby to jakože za každou cenu dojalo. Ale nejvíce to v této epizodě odnesl případ, o který tady ale asi až tak moc nešlo, vrah to hrál opravdu amatérsky (nevím jestli záměrně nebo špatný herec). Prostě po skvělé sérii bylo její zakončení pro mě celkem zklamáním. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pražáka bych jako šéfa viděl radši ale Anděl si to taky zasloužil. Majka z Gurunu ve výsledku byla v týmu jen do počtu a kvůli těm pár větám co pronesla tam vůbec nakonec nemusela být. Korejs má Saturninovu školu a umí při roztahování se v Kozákově kanceláři vysunout čelist bojovně vpřed. :-) Nakonec to bylo fajn a i jsme se těšili. Za 5* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice důstojné zakončení velmi solidního českého seriálu. Snad jen ta závěrečná vsuvka s tou feministickou lesbou nemusela být. Pochybuji, že se mezi diváky našel jediný člověk, kterého by v celém průběhu seriálu rajda Majda jedinkrát zajímala. Jsem rád, že se na píču ředitelku taky uvařila ta pověstná voda. Dost mi její chování připomínalo Danušku Nerudovou, ta také měla zálibu utrácet rozpočet za předražené a nesmyslné píčoviny a celkově tam bylo mnoho paralel. Samotný případ mě znovu moc nebavil, a to zejména proto, že byl pachatel na první pohled průzračně jasný a já měl vyřešeno tentokrát dřív, než jsem se vůbec dověděl o co šlo. Ale chápu, že první oddělení nedosahuje mých kvalit a potřebovali malinko více času. Každopádně moc hezká rada do života, že rozjíždět podnikání s cigošem není vůbec dobrý nápad. Klidně bych si časem dal další sérii. [80 %] ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu zklamání, nikoli však kvůli slabšímu případu, ale završení. Čekal jsem lepší ukončení všech linek a hlavně hmatatelnější definitivnost. Což o to, jisté vyvrcholení tu je, ale třeba poslední díl druhé série to zvládá o poznání lépe. Navzdory zdárné kritice jde ale stále o to nejlepší na našich tuzemských obrazovkách s kultovním statusem. A to není málo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S Korejsem se to až příliš nabízelo, tam bych ocenil, kdyby to přece jen bylo jinak. Nicméně pak ta scéna v kanceláři s Andělem, to bylo vygradované dokonale. Napřed ruka, pak Korejs, pak zvrat. Andělova studia přece musela mít pro děj význam, no ne? A ředitelka konečně dostala ťafku. Pyšný a dojatý otec Kozák na konci, oko zaslzelo. Případ smutný, když přítel přítele... No a co teď? Prvotřídní krimi (a vůbec prvotřídní seriál) nám asi zase na roky odumře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Čin se stal v roce 2011, pachatelem byl 30letý Petr Němec. Inkriminovaný autobazar stojí v pražském Hloubětíně. (sator)
  • Poslední kapkou, proč Kozák (Ondřej Vetchý) odchází do civilu, je snaha jeho nadřízené Drábové (Lucie Štěpánková) sloučit 1. oddělení, oddělení vražd, s 2. oddělením, oddělením loupeží. Vracející se policejní ředitel Vrána (Igor Chmela) Kozáka ujistí, že ke sloučení nedojde. V realitě se po odchodu vedoucího 1. oddělení Josefa Mareše skutečně 1. a 2. oddělení pražské kriminální policie sloučilo, protože vražd je méně než v minulosti. (melica)
  • Ve chvíli, kdy spolu Kozák (Ondřej Vetchý) a Plíšek (Boleslav Polívka) chytají ryby, říká Plíšek, že policista by se neměl vracet na místa svých případů. V té chvíli sedí u Orlické přehrady pod Žďákovským mostem – místem, kde se tzv. orličtí vrazi zbavovali těl svých obětí. (HonzaR.)

Reklama

Reklama