Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel autobazaru zmizí pár týdnů před svatbou. Jeho snoubenka i nejbližší kolega z práce ochotně spolupracují s policií a zdá se, že profesní i soukromý život pohřešovaného nemá trhliny. Policisté se nemají čeho chytit. Jenže, jak vždycky říkal Plíšek: Když si spis přečteš dvakrát a nic, přečti si ho potřetí. A měl pravdu. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč??????? Proč na jeden vskutku kvalitní počin se u nás musí natočit kýble sraček typu Policie Modrava, Pozadí událostí, Kriminálka Anděl, Boží mlýny atd. atd. atd. atd.??? V tomto díle byly geniální 4 věci: Zpověď Plíška ke Kozákovi na začátku, Miroslav Hanuš a jeho ztvárnění emocí Korejse, výslech vraha na konci a ta směs nostalgie a hořkosti na rozlučkové párty Kozáka. Ďakujem pán Bebjak, díky pane Mareši, Malindo a další a další! Jen tak dál! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zazvonil zvonec a seriálu je konec a je to škoda, protože se opravdu jedná o diamant v české seriálové produkci posledních let. Kvalita byla vysoká po všechny díly, včetně posledního závěrečného dílu, který byl atraktivní jak svým případem, tak gradujícím děním kolem vedení prvního odděleni. Postupem času jsem si zvykl na všechny herce a postavy. Seriálu se povedl krásný emotivní konec na více postavách a já jen budu doufat, že první oddělení dostane další sérii, protože takovouhle kvalitu na obrazovkách příliš často nevidám. ()

Reklama

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pražáka bych jako šéfa viděl radši ale Anděl si to taky zasloužil. Majka z Gurunu ve výsledku byla v týmu jen do počtu a kvůli těm pár větám co pronesla tam vůbec nakonec nemusela být. Korejs má Saturninovu školu a umí při roztahování se v Kozákově kanceláři vysunout čelist bojovně vpřed. :-) Nakonec to bylo fajn a i jsme se těšili. Za 5* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko dopadlo dobre, aj prípad bol náročný, ale nie až tak zaujímavý, ako by sa na posledný diel patrilo. Priestor sa musel nechať ukončeniu všetkých osobných liniek, a to sa podarilo dokonale. –––– Kamaráde, bejvalej policajt, to neexistuje. To je protimluv. To je jako bejvalej alkoholik. Obojí nelze vyléčit. –––– Staré myšlení, neperspektivní typ. Vy si ani neumíte srovnat mikrofon k videokonferenci. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme tu vyvrcholení všech 3 řad. Jak řekl Korejs, dneska, dneska je všechno pičou ke zdi. A navíc se hledá mrtvola. Gambler zabil svojeho šéfa autobazaru, když mu nechtěl půjčit další peníze, picnul ho a zakopal někde za Prahou. No a nakonec, rok po odchodu Kozáka, mladá Kozáková skládá slib na policejní akademii a nastupuje do řad krajského ředitelství v Praze. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Prvního přísahajícího nového člena policejního sboru (v závěru tohoto dílu) ztvárnil Mgr. Radek Galaš, policista, historik, kurátor, publicista specializující se na historii českého četnictva a kriminalistiky a v době vysílání epizody také ředitel Muzea policie ČR. (a-ja)
  • V epizodě Poprava bodyguarda (2022) seriálu Devadesátky (od r. 2022), který je prequelem Případů 1. oddělení, je očividné, že Václav Plíšek (Martin Finger) nemá Tomáše Kozáka (Kryštof Bartoš) rád, a to jak lidsky, tak především po profesní stránce. Zlomový moment pro jejich vzájemný vztah je, když Kozák na Orlíku iniciativně přinese Plíškovi, jenž právě rybaří, spis ke staršímu případu, který jim pomůže s řešením aktuálního. Je tedy příhodné, že poslední společná scéna Plíška (Bolek Polívka) a Kozáka (Ondřej Vetchý) ve 3. sérii případů je, jak jsou opět spolu na Orlíku na rybách. (Šéfik)

Reklama

Reklama