Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel autobazaru zmizí pár týdnů před svatbou. Jeho snoubenka i nejbližší kolega z práce ochotně spolupracují s policií a zdá se, že profesní i soukromý život pohřešovaného nemá trhliny. Policisté se nemají čeho chytit. Jenže, jak vždycky říkal Plíšek: Když si spis přečteš dvakrát a nic, přečti si ho potřetí. A měl pravdu. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Poslední kapkou, proč Kozák (Ondřej Vetchý) odchází do civilu, je snaha jeho nadřízené Drábové (Lucie Štěpánková) sloučit 1. oddělení, oddělení vražd, s 2. oddělením, oddělením loupeží. Vracející se policejní ředitel Vrána (Igor Chmela) Kozáka ujistí, že ke sloučení nedojde. V realitě se po odchodu vedoucího 1. oddělení Josefa Mareše skutečně 1. a 2. oddělení pražské kriminální policie sloučilo, protože vražd je méně než v minulosti. (melica)
  • V epizodě Poprava bodyguarda (2022) seriálu Devadesátky (od r. 2022), který je prequelem Případů 1. oddělení, je očividné, že Václav Plíšek (Martin Finger) nemá Tomáše Kozáka (Kryštof Bartoš) rád, a to jak lidsky, tak především po profesní stránce. Zlomový moment pro jejich vzájemný vztah je, když Kozák na Orlíku iniciativně přinese Plíškovi, jenž právě rybaří, spis ke staršímu případu, který jim pomůže s řešením aktuálního. Je tedy příhodné, že poslední společná scéna Plíška (Bolek Polívka) a Kozáka (Ondřej Vetchý) ve 3. sérii případů je, jak jsou opět spolu na Orlíku na rybách. (Šéfik)
  • Prvního přísahajícího nového člena policejního sboru (v závěru tohoto dílu) ztvárnil Mgr. Radek Galaš, policista, historik, kurátor, publicista specializující se na historii českého četnictva a kriminalistiky a v době vysílání epizody také ředitel Muzea policie ČR. (a-ja)
  • Ve chvíli, kdy spolu Kozák (Ondřej Vetchý) a Plíšek (Boleslav Polívka) chytají ryby, říká Plíšek, že policista by se neměl vracet na místa svých případů. V té chvíli sedí u Orlické přehrady pod Žďákovským mostem – místem, kde se tzv. orličtí vrazi zbavovali těl svých obětí. (HonzaR.)
  • Čin se stal v roce 2011, pachatelem byl 30letý Petr Němec. Inkriminovaný autobazar stojí v pražském Hloubětíně. (sator)

Reklama

Reklama