Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda kriminálního seriálu, jehož spoluscénáristou je šéf pražského oddělení vražd, ukazuje pátrání po pachateli, který svou oběť – mladou ženu - rozřezal a roznosil po popelnicích. Kriminalisté pátrají v jejím okolí, snaží se zmapovat její poslední dny a svědky shánějí prostřednictvím médií. Pachatel tohoto činu byl dopaden za 8 dnů a potrestán patnáctiletým vězením. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mazej do Karlína! Čeká tě tam takovádle voňavá krasavice. Akorát už ji někdo naporcoval." Tak tohle bylo ze života, asi se to tak stalo, ale to nic nemění na tom, že mě to moc nebavilo. Ono se navíc těžko přehlíží, že policie má vozidla v aktuálním barevném provedení a přitom k výslechu používá psací stroje a kopíráky. No dobře, možná ještě do Prahy nedorazily počítače. A taky se tady hodně řve na sprosté podezřelé. Jinak se jedná pouze o myšlenkový souboj mladého kriminalistického myšlení s chytráckými poznámkami zkušeného majora Plíška. Je to tak těžké uhodnout, kdo má pravdu? ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutočnosť, že o páchateľovi som mal jasno hneď ako sa zjavil na scéne vyvažuje spracovanie. Takmer až fyzicky som cítil smrad z kontajnerov, špinavosť obydlia dementného úchyláka, cement vnikajúci do pľúc na stavbe a tiež testosterónové pižmo skupiny vyšetrovateľov z prvého oddelenia, sediacich v obšúchaných rifliach za jedným stolom. Všetko ingrediencie zabezpečujúce kvalitné pozeranie, keď už nie veľké namáhanie mysle. 70% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesouhlasím s názorem, že Češi neumí točit detektivky (Radek99). Myslím si, že se natočilo spoustu dobrých seriálů i detektivek. Od Dobrodružství kriminalistiky přes pražskou galérku v Hříšných lidech až po Kriminálku Anděl či Cirkus Bukowsky. Dobré byly i jednotlivé filmy s Högrem či Kodetem. Jedna z nejlepších českých detektivek bezpochyby je Nepodepsaný knoflík. Myslím si, že Případy 1. oddělení na tuto tradici navazují. Divoké honičky se nekonají (což odpovídá více české realitě), nejsou tu ani přehnaně přátelské vztahy na oddělení (viz Četnické humoresky), pracuje se v týmu, vyšetřovatel není charismatický ani sympatický, ale normální ustaraný chlap, používají se běžné metody cukr a bič. Ano, chybí nám napínavé zápletky, protože tohle je typické pouze pro psané detektivky. Jenže tohle je spíš o tom, jak to při vyšetřování doopravdy vypadá. Jednotlivé postavy dost sedí, výkony některých herců famózní! Pobavilo mě sbalení bezdomovkyně v prvních deseti minutách!! :o) Zadáno pro sympaťáka Petra Stacha. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem dal tomuto českému seriálu šanci a zatím se vymyká všem dosavadním krimi, které jsem u nás viděl. Perfektní herecké výkony, obsazení, děj a divák se z realistického pohledu podívá do vyšetřování, což nenabídne žádný jiný. První díl nemá chybu a jako lákadlo rozhodně dostačující. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navnaděn z vynikajících Devadesátek, jsem si nemohl nechat ujít ani tento český seriál. Co se celkového zpracování a kvality týče, tak zde jsme samozřejmě o několik tříd níž. Herecky je to naštěstí solidně obsazené a tento případ byl poměrně zajímavý a hlavně takový ze života. [70 %] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velkou chutí jsem si dnes dala, po letech, první díl Prvního oddělení. Oblíbená záležitost, všeobecně chválená, zaslouženě. Ten rozdíl koukat na tohle a pak na dlouhou frontu z prstu vyhoněných, fantasmagorických, českých kravin, co? Co napíše život, je totiž kolikrát taková kláda, že Múzou nepolíbení čmrkači krimi můžou akorát mrkat a srazit podpatky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu jsem viděl krátce po Místo zločinu Ostrava, a ten nepoměr a kvalita na straně 1. oddělení je fakt znát. Postavy tady působí uvěřitelně, výslech toho kluka chytře (kam se hrabou různé výslechy nejen Ostravy, ale třeba Specialistů), nikdo tady ze sebe nedělá lacině blbce. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, další slušná česká kriminálka je na světě. Když to běželo v televizi, tak mě to nějak minulo, ale ještě že „existuje“ internet. První díl nebyl vůbec špatný. Případ rozřezané mladé dívky mě docela zaujal. Nejen celkem dobrými hereckými výkony a nadrženou Něrgešovou, ale i policejním vyšetřováním (které není tak přehnané, jako v zaoceánských kriminálkách) – pokus /omyl je vždy na místě, pěkný pes – pár hlášek a mrazivé přiznání vraha – jo udělal by pro ní první poslední a tak její hlavu a tělo hodil do popelnice…Zatím spokojenost… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned ze startu se řešilo puzzle a mně to přišlo jako kalkul ze strany tvůrců, aby nalákali široké diváctvo, neboť takové záležitosti lidi zvráceně přitahují. Můžeme se všichni tvářit jako empatičtí a charakterní tvorové, ale pořádně krvavá vražda nebo šťavnatý bulvární článek pořád táhnou. Vsadil bych se, že na veřejných popravách by bylo i dnes plno. Ale to jen tak na okraj. Úvodní epizoda nebyla vůbec špatná, protože na rozdíl od různých thrillerů představila reálnou práci kriminalistů, měla atmosféru i jisté napětí, herecké obsazení bylo z větší části parádní, ale... Občas někdo v orchestru zahrál falešný tón, a to mi trochu pokazilo výsledný dojem a nedovolilo mi vyšší hodnocení. Hlavně kapitán Anděl se chvílemi choval jako naivní nováček, což i mně jako laikovi přišlo hodně zvláštní. Tyto mé pocity dokonale vystihuje kapitánova otázka: "Hele, nemáš s tou vraždou nic společného?" Podobně blbě se kdysi dávno zeptal třídy můj profesor zeměpisu, když před námi stál s oznámkovaným, nepodepsaným testem: "Komu chybí čtyřka?" Moc se mi líbil komentář / recenze, kterou spáchala troufalka. / Poučení: Správný kriminalista z vražd dělí lidi na mrtvé oběti a živé podezřelé. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozný brutálním případ. Teď už chápu, proč má tento seriál tak dobré hodnocení. Je to kriminálka, která se podobá těm starým dobrým jako například Malý pitaval z velkého města. Úplně to na mě dýchlo, ta atmosféra. Taková jiná, než mají ty soudobé kriminálky ve stylu Specialistů. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....na úvod krimiseriálu vcelku slušné - námet -tempo-spracovanie,len tie autá mohli mať kriminalisti iné...háádam....fabia ? nato ako sa drsne tvária mi to prišlo také komické ...ide akcia a šup fabie a ! s vetrom opreteky!   :) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto dokonalý začátek série, která rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co se v oblasti kriminologie u nás natočilo. V tomto příběhu 1. oddělení pátrá po vrahovi ženy, kterou rozřezal a odhodil do popelnic. Lepší začátek si série ani nemohla přát. Napínavý a hlavně nesmírně zajímavý díl včetně jedné skvělé hlášky Ondřeje Malého. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokráte už posílen o znalosti z Devadesátek, se opět vracím do víru Případů 1. oddělení. Oni hned některé ty scény a postavy dostávaj nový rozměr, když člověk vidí jejich předchozí osudy :) (Mladí si dělaj prdel z dědka Plíška, dialogy Kozák - Korejs). Hned první díl ale ukazuej tu nejsilnější část Případů...Výborně znázorněná policejní práce, která tu působí tak lidsky a přirozeně. Ona i ta úvodní vsuvka s bezďák bábou, je v tom ta lidskost a přirozenost každodenní rutiny. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavé, až na to, ako si vyšetrovateľ tyká so svedkami, prípadne si vypije a príde až do intímneho vzťahu so svedkyňou. Výpoveď na konci je len pre silnejšie povahy, možno išla až príliš hladko. –––– Jsou i jiný profese. Třeba řezník, myslivec, veterinář, zručný kutil. – Tak to je v tomto národu každej. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel mi pripomenul iný seriál, ale to myslím iba tou kvadratúrou ženy. V tejto časti ma zaujal herec Petr Strach. Naozaj dobrý výkon a spolu s Filipom Blažekom paráda. Diel hodnotím 75%.... ()

Reklama

Reklama