Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden ze slavných případů pražské kriminálky popisuje rozsáhlé pátrání po muži, který se vydával za plynaře a přepadával v bytech staré ženy. Obětí bylo během několika týdnů přes čtyřicet, několik z nich zemřelo. Třetí epizoda popisuje několikatýdenní pátrání a dopadení muže, který byl za sérii 84 trestných činů odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Berta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím čtyřmi hvězdami. Nemohu srovnávat s jinými nekonečnými detektivními seriály ale hodnotím jen ze svých pocitů.  Z mého pohledu nemá chybu, kamera, scénář, děj, i vedlejší děj. Líbí se mi, že jednotlivé díly nejsou zbytečně natahované. Vejdou se do relativně krátkého času, děj je napínavý, replilky i postoje jsou pochopitelné i méně chápajícímu divákovi, nejsou tam skryté nevyřčené situace, které si u jiných detektivek musí divák dodatečně domyslet a pospojovat. Děj je čitelný,  svižný a hlavně oceňuji, že každý případ je ukončený v každém díle. Nenutí diváka si pamatovat co bylo minule. Postavy nepřehrávají a hovoří a chovají se přirozeně, tudíž se v tom objevují přirozené lidské povahy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další případ, a další větší prostor pro jednoho z komisařů. Tentokráte se dostává k slovu více Vašek Plíšek, trousící životní moudra ("Jak to má kola nebo kozy, tak jsou s tím problémy") a oslavujícího 55. narozeniny (Takže Fingerovi v Devadesátkách je nějakých 35-40, aha....). Jak se ukazuje, tak ani policejní práce se neobejde bez protekčních synků, snažících se možná vymanit ze stínu svého jména, nebo naopak si myslící, že jejich jméno jim zajistí všechno?...No a pětkrát denně, to je fakt dost. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přepadávat, mlátit a zabíjet staré babky důchodkyně, může opravdu jen totální kripl a duševní mrzák – takovým rovnou provaz na kandelábru…Dosti smutný případ, který si však udržel stejnou kvalitu jako ty předešlé díly. Mladý stážista asi brzy zaplaká, do jaké vybrané společnosti kriminalistů se chce dostat…Stejně by mě zajímalo, kdo je ten donašeč pro TV (zatím to vidím buď na Vladyku, nebo toho jejich připosraného šéfíka… ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně drsná epizoda o zmrdovy co zavraždil 3 a pokusil se o 4 vraždy, navíc byl usvedčen z 84 trestných činů... Taková zrůda si zasluhuje provaz... Škoda, že ty zkurveny Sluníčkáři to zrušili ... 😢😢😢😢 Mimochodem ta hláška : "když to má kola nebo kozy tak jsou s tím vždy problémy..." je zatraceně pravdivá 😎😎😎😀😀😀 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • Násilník Suk, kterého v seriálu hrál herec Tomáš Tobola, se ve skutečnosti jmenoval Miloslav Sláma. (Pripspect)
  • Rekognice, která zde probíhá, je jedním ze zvláštních způsobů dokazování. V podstatě jde o specifickou formu výslechu, jehož účelem je ztotožnění nějaké osoby, např. pachatele nebo věci, která je důležitá pro trestní řízení. V českém právu je rekognice upravena v ustanovení § 104b trestního řádu. Patří k některým zvláštním způsobům dokazování v trestním řízení vedle vyšetřovacího pokusu, konfrontace, rekonstrukce a prověrky na místě. Provádí se na návrh státního zástupce za účasti soudce. (sator)
  • Za zvlášť zavrženíhodné zločiny lze označit útoky proti životu a zdraví starých či hendikepovaných osob nebo dětí. Miloslav Sláma byl 23. listopadu 2005 ve svých 34 letech odsouzen k doživotnímu vězení za tři vraždy starých žen ve věku 82, 82 a 91 let. O další čtyři vraždy starých lidí se pokusil. Kromě těchto sedmi nejzávažnějších zločinů také spáchal sedmadvacet loupeží, sedm krádeží, dva podvody a v jednačtyřiceti případech porušil domovní svobodu. Celkem se tedy dopustil 84 trestných činů. (sator)

Reklama

Reklama