Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda manželů a malého dítěte vede pražské kriminalisty z 1. oddělení do prostředí arabských restaurací a obchodních firem, protože existuje důvodné podezření, že jeden ze zavražděných se zapletl do nelegálních obchodů. Vrah obchodníka a jeho rodiny byl odsouzen na 25 let, ale vrchní soud mu s ohledem na okolnosti spáchání trestného činu snížil trest na 15 let vězení. (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dáme si další kolečko po hluchoněmejch." A přitom si zavzpomínáme na nějaká ta trefná arabská přísloví, najíme se kebabu a zasmějeme se kriminalistovi, který si odložil zbraň při domovní prohlídce. A taky odhalíme vraha i televizního informátora, takže za mě to celkem šlo, i když to určitě mohlo jít líp. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu se vyloženě nejednalo o nějakou hitparádu, minimálně co se zajímavosti případu týče. To je bohužel obecné prokletí tohoto českého seriálu. Sebranka 1. oddělení je naštěstí poměrně vtipná grupa. Pomalu se stává zažitým trendem, kdy je vrahem zpravidla první postava, kterou člověk uvidí na scéně. Bohužel tohle nejde moc kamuflovat při takhle krátké stopáži. Každopádně docela úspěšný hon, kde se kromě vraha podařilo odhalit u vynašečskou kundu. [60 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já to říkám furt, že ty „multi-kulty“ vztahy sebou přináší jen problémy. Vyvraždění rodiny a zabití malého dítěte – to otřese nejedním zkušeným policistou. A tak je naše kriminálka postavena před těžký případ, kdy je z cesty svede několik slepých stop i vlastní zaslepenost a předsudky. I tentokrát nechybí několik dramatických chvilek, slušná atmosféra navozená otřesnými událostmi v domě a hlavně se konečně přijde na to, kdo vynáší do televize a tady jsem se sakra spletl a tipoval absolutně blbě… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtému dílu jsem přihodil i pátou pěticípou, abych potvrdil svou teorii o tom, že je seriál s každou další epizodou lepší a lepší. No, a kromě toho mě tento případ bavil zatím nejvíc. Jediným, co mi trochu narušilo celkový zážitek, byl fakt, že jsem hbitě odhalil pachatele, a pak jsem dlouho čekal, až se k tomu dobere i celý tým. Jenže ono mi to čekání vlastně nevadilo, protože jsem při něm mohl sledovat další systematickou práci, při níž stojí důkazy nad intuicí a mravenčí práce nad dedukcí. Pravda, romantickým fanouškům velkých detektivů tady musela chybět ta sebevědomá převaha detektiva nad zbytkem fauny a flóry, ale přestože nezatracuji Sherlocka Holmese ani Hercula Poirota, tohle je přece jen více ze života nás prosťáčků. Zmocňuje se mě takové tušení, že jsem v tomto seriálu našel důstojného následovníka Dobrodružství kriminalistiky. Za slabší považuji vlastně jen linii s vynášením informací, která mě jaksi nezaujala, přestože se každým dílem proplétá od samého začátku. Já bych se bez ní klidně obešel, ale budiž. / Poučení: Když střelnou zbraň k sebeobraně, pak jedině s tlumičem. Pokud budu napaden mezi dvaadvacátou hodinou a šestou hodinou ranní, nebudu alespoň rušit noční klid. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani pistole v odložené bundě, ani "odbarvená starší blondýna s dlouhýma štíhlýma...prsama" nemění nic na tom, že došlo k vraždě tříletého dítěte a těhotné ženy. Z konce mě mrazilo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně nadupaný díl od začátku do konce. Především pátrání má skvělou gradaci, ačkoli divák asi už dávno tuší, jak to vlastně bylo. Ale to vůbec nevadí. Další dějová linka uzavírá práskání stop televizi a je jen škoda, že divákovi je velice brzo ukázáno, kdo to je - stačilo sledovat Kozákovo pátrání a na konci nám toho vychytralého práskače ukázat. Ale v tomto díle jde především o hledání vraha ženy, jejího arabského manžela a jejich tříletého syna. A to je parádní! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emočně i příběhově zatím asi nejvíce nahuštěný díl. Přitom ze začátku to bylo stanovené jasně, Arabové nesmí projít...Přitom pravda byla vlastně o mnoho horší. Závěr pak vybízí k tomu, co je vlastně dobré, co špatné, co všechno jsme schopni udělat pro svoji rodinu? Ve vedlejší roli pobaví Predrag Bjelac, díky kterému konečně pochopíte, jak je to s tou identifikací osob ("Přátelé, včera byla tma, dneska je tu světlo") jehož linka vyústí v dost možné nejvtipnější scénu seriálu ("Jestli tu najdete zbraň, tak mě s ní můžete hned zastřelit") - Víťa to doslova "zabil". Mezitím se také úspěšně vyřeší linka práskače, ale úřední dokumenty se nesmí ničit, co kdyby přišla inspekce :) Korejs už definitivně jede svojí ligu přizdisráče, vlezdoprdelky a egoisty. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší z výborných prípadov sympatickej partie kriminalistov. Vrah na začiatku podozrivý nie je, a tak sa partia okolo arabskej komunity s kebabmi rozohráva naplno. Aj to druhé rozuzlenie interného problému oddelenia má svoje čaro. –––– Neházej všechno do jednoho pytle, neuzvedneš ho. –––– Pánové, včera byla tma, dnes světlo. Teď vidím, je to můj přítel. –––– Havran, co moc kráká, tě přivede k mršině. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela řezničina včetně vraždy malého dítěte ( to si vůbec nevybavím z reálu ) . Naprosto exceletní scéna, která mne dostala smíchy do kolen byla prohlídka v podniku albánce v podání mého oblíbence Predraga Bjelace - ať žije Sršeň. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

15 let za několikanásobnou vraždu? No ale aspoň se zjistí, kdo práší do televize a taky že Vladyka tu hraje fakt vemeno, co si odloží na věšák bundu s pistolí při domovní prohlídce. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak hurá policejního informátora už máme nalezeného, ale že jim to trvalo... Přitom stačilo používat mozek a tužku jako major Kozák a bylo by to tak snadné.... 🤔🤔🤔 Ta záhada arabských návštěv v domě byla tak vtipná...! 😀😀😀 Stačilo se podívat kdo tam bydlí a zjistit, že jezdí za jednou starou obarvenou kurvou ba blond 😎😎😎 No a ten vrah bylo dosti překvapení, i když všemu tomu naznačovalo, stačilo nemít předsudky....!!! ()

Reklama

Reklama