Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Způsobit hromadnou otravu je tak snadné. Kdo vyhrožuje velké firmě? Mandle v obálce, kterou dostalo ředitelství velkých čokoládoven, znamená ohrožení pro celé město. Kdo stál za jedním z velkých vyděračských případů uplynulých let? (Česká televize)

Recenze (32)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Buďto to psal nějakej totální amatér nebo naopak nějakej chytrej vyděrač." Tak to se nám to pátrání pěkně zúžilo na totální amatéry a absolutní profesionály, přičemž souboj o polapení se odehrává mezi splašeným ÚOOZ a rozvážným majorem Plíškem. Od začátku je samozřejmě jasné, jak to dopadne, nicméně nedokázat s patnácti vozidly zajistit oblast s jedinou příjezdovou komunikací je mimořádné umění. Je-li to skutečně případ ze života, tak si asi našetřím na šablonu pro technické kreslení a trochu si zavydírám, protože mi to prostě musí projít. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásade je epizóda o konfrontácii dvoch prístupov k riešeniu pracovných problémov. Prvý, dnes preferovaný vychádza z manažérskych príručiek a je zameraný na dokonalý imidž, mladistvý výzor a hŕ hŕ veľa a hlavne rýchlo niečo urobiť, len aby sa robilo. Druhý vychádza zo sedliackeho rozumu, vyžadujúceho často zastavenie a popremýšľanie, vyzerajúce miestami ako ospanlivá starecká lenivosť, zastarané metódy hlivenia a ničnerobene. Nemá ten správny okamžitý efekt a nevyzerá to veľmi workoholicky. Vychádza sa zo širšie spektrálneho poznania, nie dnes preferovanej úzkej špecializácie. Nutne neznamená, že prvý z prístupov (workoholicko-manažérsko-riadiaci) neprináša vždy lepšie výsledky, to nie. Len je až príliš jednostranne preferovaný. Sladký vydierač drukuje straosvetskému prístupu, čo je len dobre, aspoň vo virtuálnej tv realite raz zvíťazilo niečo, čo sa tak rado odsúva v realite do úzadia. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V téhle epizodě se mi moc líbila úžasná herdekbaba Regina Rázlová, jak hezky vymetla s vyděračem! A moc pěkný kontrast mezi zadržením nevinného stopaře a pravého viníka, kterému Plíšek jen vlídně nabídl svezení. Tak si říkám, jak je asi těm omylem zadrženým, když na ně nastoupí? Pro někoho trauma na celý život! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle vyděračský díl mi zatím přišel nejslabší. Pachatel je spíš než hnusnej hajzl směšnej chudák co už neměl jinýho východiska. Ani samotné vyšetřování mě moc nebavilo. Já radši ty starý dobrý vraždičky.35% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Rozhodně jeden z těch slabších dílů. Jednak nebylo dostatečně atraktivní téma samotného vydírání. A jednak mě extrémně sral zcela nevěrohodný herecký výkon Reginy Rázlové, která na mě působila absolutně klidným dojmem a nelíbil se mi ani výkon samotného pachatele, ale ten naštěstí, na rozdíl od první zmíněné, moc prostoru nedostal. Taktéž bylo vyústění celé situace nesmírně průhledné a od počátku epizody bylo jasné, že za vydíráním bude stát buď ukřivděný člen rodiny, nebo bývalý zaměstnanec. [40 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší díl? Ba právě naopak…Jasně, nejsou tady žádné mrtvoly, rozčtvrcená těla ani úchyláci či narkomani, ale jde o obyčejné vydírání. Bohužel z postavy Polívky si dělali prdel, ale on jim ukázal společně s Vladykou, že nejchytřejší a nejtupější dokáží pachatele chytit lépe, než celá výjezdovka…I díky tomu, že pachatel byl vážně ňouma, který se snažil zachránit rodinu před exekucí – to ho ale neomlouvá, leč šel na to blbě…Regina Rázlová nám sakra zestárla, ale pořád je to šarmantní dáma, která podala velice přesvědčivý a usměvavý výkon – jasně nejlepší na celém díle. Plíšek (Polívka) je legenda a Sršeň alias Zeman pobavil… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průběh deváté epizody by mohl v divákovi snadno vyvolat pocit, že pan Mareš nemá kromě pracovníků sádrovny v oblibě ani kolegy z ÚOOZ. Ale tak to jistě není; je si třeba uvědomit, že je každý díl z velké části fikcí, a tato meziútvarová řevnivost je zde jistě jen pro větší dynamiku scénáře a jinak se mají kluci určitě rádi:-) No, byl to zvláštní případ; mordparta se podílela na vyšetřování, v němž nefigurovala mrtvola, největší koule mezi všemi těmi chlapy měla jednoznačně paní ředitelka, kterou si skvěle dala Regina Rázlová, a zase jednou zvítězil duch nad hmotou. Já tedy nevím, jak to chodí u ÚOOZ, tady ale chyběl jen start bezpilotního letounu a dohoda s armádou, která by aktivovala síly rychlé reakce. Buď, jak buď, já jsem se u toho bavil. / Poučení: To byl ale opravdu velký Mikuláš! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ pro učitele finanční gramotnosti. Zatím nejlepší oběť trestného činu, jakou jsem viděl. Akce s ÚOOZ trochu přitažená za vlasy, ale závěr případu potěšil kromě Víti i mě. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Panečku, to byl díl! Naprosto úžasný. Nešlo tu o žádné nebezpečné terno, ale venkonce docela vtipný příběh vyděrače amatéra, který je svou obětí zatlačen do úzkých, přesto se mu podaří získat peníze a policajty oblafnout. Jenže ne všechny. To by tu nesměl být protřelý skoro důchodce Plíšek, který svou starou metodou přijde na totožnost i motiv pachatele a pak už si pro něj jen v klidu počká. Spousta scén je tu milých a dokonce i velmi vtipných. Nesmírně podařený a hlavně totálně pohodový díl. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Václave, můžeš na chvíli ?🤭 Kriminalisté si v tomto případě přizvali na pomoc ÚOOZ, tedy Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. ÚOOZ byl rozpuštěn 1. srpna 2016 sloučením s Útvarem odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) do Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). ()

Homer Simpson

všechny recenze uživatele

Zajímavost: V této epizodě se při telefonátu poručík Sršeň představí jako Zeman, který volá od p. Drahoše (letošní - 2017 - prezidentští kandidáti). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poprvé se dostáváme do případu, kde se nejedná o vraždu, ale díky protekční paničce ředitelce se dostáváme do vyděračské sféry. Samotnej případ za mě moc netáhne. Kdo se orientuje v české herecké scéně, tak podle hlasu a následné fotoidentifikaci hned rozpozná pachatele. Opět se tu objevuje krimanilista z ÚOOZ, který je v podstatě za zápornou postavu, a najednou působí jako úplně arogantní egomaniak. V závěru určitě bonus za to, jak si to Vašek celé ukradl pro sebe. P.S.: Geniální věstecký tah s Drahošem a Zemanem, to se tvůrcům povedlo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten víťazoslávny návrat s taškou skutočne stál za to. Veľká akcia s neslávnym výsledkom a inteligentné riešenie z opačnej strany prípadu. –––– Plíšek má babu... A je to kurva. ()

Disease 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci seriálu "banální" případ, kde ovšem museli asistovat kolegové z Organizovaného zločinu. A stejně to vyřešil SuperVáclav se sidekickem Víťou :-) Herecký koncert Reginy Rázlové (je to pořád čupr bába). ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem nebyl moc zainteresován, abych v průběhu ocenil snahu vydat se také trochu jiným směrem než pouze skrze vraždu, ačkoli to se na tomto oddělení řeší primárně. Od toho je tu na skok Standa Majer, aby se dostavilo potřebné alibi pro absenci mordu. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víťa Sršeň se představí do telefonu jako Zeman (po spatření fotografie Miloše Zemana na titulní straně novin). Paní na druhé straně reaguje: Vy jste od pana Drahoše, že? Sršeň alias Zeman s tím souhlasí. Tvůrci seriálu nemohli tušit, že jistý pan Drahoš se o několik let později postaví do voleb právě proti Zemanovi. Tato náhoda mě celkem pobavila. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

spoilery: zatim pro mě nejslabší díl, v kontrastu s výbornou většinou případů je tu pár detailů, který působěj vykonstruovaně (náklaďák) a až trošku zbytečně černobílej kontrast Majera s Polívkou ()

Reklama

Reklama