Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ muže, který v centru Prahy zastřelil pracovníka známé televizní stanice, patřil v posledních letech k mediálně nejznámějším. Epizoda Případů 1. oddělení ukazuje, jak postupovali kriminalisté v pátrání po muži, který se díky vojenskému výcviku uměl výborně skrývat. Jen díky policejní lsti se podařilo zadržet pachatele, jehož soud nakonec poslal do vězení na 25 let. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na vraždu Michala Velíška nejde zapomenout. Tehdy jsem tu kauze ale tak nesledoval, dvacetiletí mívají i jiné starosti. Tady je to celkem hezky popsané, jak na to přišli. A taky na konci řekne mjr. Korejs (Hanuš), že na tom vedoucím místě netrvá, že se na to taky může vysrat a kpt. Pražák (Blažek) mu na to odpoví, tak se na to vyser... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše podprůměrná epizoda, ve které eskaluje nenávist vůči vedoucímu oddělení a v podstatě je to hlavní náplní tohoto dílu. Znovu tady až tak nejde o tu kriminální zápletku. Případ není extra zajímavý a úplně zde schází pořádná motivace. Navíc velmi brzy vyjde pravda na povrch a potom už je to jen o přesvědčení toho správného zoufalce, aby napráskal svého bývalého kamaráda. [65 %] ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt Velíška si pamatuju – je smutné že až tato událost dokázala u některých novinářů a reportérů probudit „svědomí“ a začali spolupracovat. Ne všichni jsou ale stejní, nerad bych je házel do jednoho pytle. Taky se divím, že jeho vrah nedostal doživotí – jenže zas tu byla ta nesmyslná polehčující okolnost – pod vlivem alkoholu se z něj stává psychopat…Smutný příběh, ponurá atmosféra a slizký Miroslav Hanuš (jeho postava) si zas „honil triko“… ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět šefik se vyznamenal co je to za kok.. Vetchý je skvělej chlap, každá postava z kriminálky má svoje. Zbytečně se nerozpatlávají životy týmu, přesto můžem nakouknout. Tenhle případ si pamatuju, byl to fakt humbuk. Jsme ráda že jsem se na tuhle vraždu ještě mohla podívat jinejma očima /kriminálky/. Díky. Respekt, památce panu Velíškovi. V tolika lit. dílech to je zrada kamaráda, nic se nemění. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedá mi, abych tady nezopakoval ono již zmíněné. Zatímco v tzv. velké tvorbě jsou novináři a pravdoláskaři všeho druhu (zelení i ostatní) tabu, v tomhle díle je to ústy Ondřeje Vetchého řečeno zcela jasně, když se ptá náhle zdrcených kolegů zabitého Velíška (jehož jméno tam nepadne), jaké to je, když obětí zločinu je "jeden" z nich, tedy z těch, kteří mají na rozdmýchávání negativních nálad a vyvolávání hysterie založen svůj džob. A když se dva mladí "hlídací psi demokracie" později snaží vystartovat k zatýkání, jsou zaraženi svým šéfem a najednou tam zazní, že ta policie ví nejlíp, co má dělat. Aha. Bylo by skvělé, kdyby si tohle uvědomilo co nejvíc lidí, až je budou (a nejen v případě kriminálních kauz) ti novináři manipulovat, formovat a směrovat....Najednou policie ví nejlíp. Tady to sice ta policie neví tak úplně, šéf je blbec a jeho zásahy do vyšetřování jsou vesměs fatální (vzor nebo vzory tohoto imaginárního šéfa se asi Marešovi hodně dostal pod kůži....když si to s nimi aspoň tady takhle vyřizuje), ale fakt je ten, že ono poučení novinářů (a netvářil bych se, že se jedná jenom o bulvár) vezme za své velice rychle, neboť, jak praví klasik, složenky a hypotéka se platit musí..... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Na tiskové konferenci po dopadení pachatele ukazují filmoví policisté autentické fotografie úkrytu vraha Lubiny z Klánovického lesa. (rakovnik)
  • Zatímco skutečný vrah měl hokejové jméno Lubina, tvůrci ho přejmenovali podle jiného hokejisty na Zábranského. (Lkprak)
  • Pouhé dva dny po vraždě má pachatel Zábranský (Jarek Hylebrant) mnohem hustší vousy než na fotografii pořízené v den vraždy. Když je po dalších 18 dnech skrývání zadržen, má stále stejnou úpravu vousů jako v den útěku. (melica)

Reklama

Reklama