Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět fotbalových fanoušků a nelegálních bitek hooligans patří z hlediska policejní práce k těm obtížně zmapovatelným. Poslední epizoda Případů 1. oddělení to ukazuje na příběhu pobodaného mladíka, který byl nalezen na autobusové zastávce na okraji Prahy. Nejenže bylo obtížné dokázat, že opravdu šlo o zranění v bitce, ale ještě složitější bylo usvědčit útočníka, jenž byl potrestán osmi lety vězení. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předně musím pochválit autory, že do role tatínka oběti obsadili herce Slováckého divadla v Uherském Hradišti Pavla Majkuse. Jinak jde o zajímavý případ pobodaného jabloneckého fanouška, za jehož smrtí není jen tak ledajaká roztržka. Vyšetřování je rozhodně napínavé a poučné pro všechny fanoušky fotbalu i krimi případů. Zároveň se tým kriminalistů více "sbližuje" s Víťou, který zásadním způsobem pomohl rozmluvit kardinálního svědka. Korejsův odchod do důchodu se odkládá, zato pivo partě chutná stále stejně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojně promarněná šance zaskórovat do šibenice sólíčkem přes celé hřiště. Fotbalová epizoda měla náběh být skutečně výživnou. Inspiraci měla ve skutečném příběhu z prostředí fotbalových rowdies, který ale neskončil tak tragicky. Mladík zde po bitce umírá, nutno dodat, že to byl nezkušený zelenáč, který možná měl tvrdé péro z klubových barev, do tvrdého jádra by ho nevpustili nikdy, i kdyby exhbičně trénoval s Mourinhem. Tak to možná jo, za daných okolností prostě neměl šanci. A tak celá parta vyšetřováků vede výslech a chce najít vraha ubodaného naivního blba. Dejme tomu uvěřitelnou cestou. Následně se konfrontujeme s hooligans zjevy, kteří jsou nadmíru zajímaví. Jenže střihač často usekl vyznění jejich přítomnosti, výslech mohl být důkladnější, jenže režisér neměl potřebnou trpělivost, asi byl neutrál. Ale snažil se citlivou látku převést nezkresleně, autenticky, takže Bohemka i Jablonec, o kterých byla řeč, by ho z kotle hned nevykopaly. Dobrá, ale vpustit do vyhroceného výslechu prostřihy na směšně vyznívající odchod policejního náčelníka za přítomnosti médií, to bylo na červenou kartu. Sakra, to tam nemělo co dělat! Ke všemu se Hanuš typově spíše hodí do Okresu na severu. Po Pitavalu stále hledám v českých seriálových krimi vodách něco roztomile řemeslně vyvedeného. Zde se mísí úplné (nereálné) chujoviny s autentickými moment(k)y. A řemeslnost mírně zaostává. Ale co, takový návrat Petra Čecha do české ligy nemusí být přímo utopie. A rozhodně vynechám všechny krimi séroše produkované Novou. 6/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Měla to bejt férovka, beze zbraní, dvacet na dvacet, padneš k zemi - konec." Když si Jablonečtí a Bohemáčtí fans dají třetí poločas mimo hřiště, tak tomu mohou rowdies, hooligans i tifosi jen závistivě přihlížet. V tomto případě k zápasu ani nedošlo a přesto se našla mrtvola, takže závidím všem, kteří museli vyšetřovat, která ruka z davu bodla. Bohužel mě to řvaní na fanoušky i podezřelé moc nebavilo, ale předvádění skinů z hospody nemělo chybu. Jen si nejsem jistý, že to tomu namachrovanému detektivovi tak jednoduše prošlo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda z fotbalového prostředí pro mě byla velmi příjemným zpestřením. Dalším zpestřením byla účast Martina Hofmann, který se do tohoto prostředí naprosto skvěle hodil. Celkově řadím tuto epizodu rozhodně k těm nevydařenějším. Docela se mi zamlouval děj, který zpracovával v rámci tohoto seriálu poměrně neokoukané téma. Zajímavé bylo, že v této epizodě bylo více loserů na metru čtverečním, než je nyní v poslanecké sněmovně při projednávání důchodové reformy. [80 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych řekl, že mám k fotbalu velmi vlažný vztah, ani zdaleka by to nevystihovalo míru mého nezájmu. Pravda, bývalo to jinak, ale to ještě hráli fotbal sportovci a ne herci. Dnešní fotbalové zápasy na mě působí jen jako prostředek k tomu, aby ti "nejlepší" hráči mohli zabojovat o cenu za nejlepší herecký výkon. A nezbývá mi, než uznat, že mnozí by si takové ocenění skutečně zasloužili. No, a takzvaní fanoušci (nemám na mysli fanoušky skutečné), to už je příběh z úplně jiného soudku. Mohl bych předstírat, že mi záleží na tom, jestli takový kkt přijde k úrazu, nebo se rovnou nechá zabít, ale sprostě bych lhal. Emoce šly tedy tentokrát stranou a já jsem si tak mohl nerušeně vychutnat morální vítězství poručíka Vítězslava Sršně i skvělé herectví Martina Hofmanna. Velká role to sice nebyla, mně ale jeho přístup k rolím tak sedí, že ve mně vlastně zanechal nejsilnější dojem z celé čtrnácté epizody. / Poučení: Stejně může za všechno vždycky rozhodčí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • "Strašnej klub, ta Bohemka," pronese major Tomáš Kozák (Ondřej Vetchý) při výslechu fanoušků Bohemians Praha. Sám Vetchý je totiž známý fanoušek Sparty. (melica)
  • Sršeň (Miroslav Vladyka) při dojezdu na místo, kde leží mrtvý, nenápadně na chvilku sundává čepici. Vychází to z tradice, která pravý: „Před mrtvým se smeká.“ Všeobecně lze říci, že u muže je smeknutí/snětí pokrývky hlavy výrazem úcty. (sator)
  • Když poručík Vítězslav Sršeň (Miroslav Vladyka) a kapitán Petr Anděl (Petr Stach) zkoumají v kanceláři fotografie tetování neznámé mrtvoly chuligána, na počítači je vidět, že fotografie jsou uloženy ve složce „FOTO Kábrt tattoo“. V té době však ještě neznají totožnost mrtvého. (azcr)

Reklama

Reklama