Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení - Série 2

(série)
Česko, 2016, 8 h 26 min (Minutáž: 62–65 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Bolek Polívka, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Chmela, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Jan Meduna, Igor Bareš, Zuzana Zlatohlávková, Roman Luknár (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (39)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pomůže ti Dušan. Až to zanese do plánu." Tak o tom druhá série je. Mjr. Vrána je se svou pečlivostí zkrátka naprosto dokonalý, mjr. Korejs svou velitelskou povýšeností mě dokázal skvěle pobavit a to ostatní bylo na obdobné úrovni jako první série. A jelikož jsem v prvním případě zaokrouhloval dolů, tak na druhý pokus bych to udělal naopak, ale tentokrát to není potřeba. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mikrosvětě vztahů 1. oddělení to pěkně houstne a to mezi všemi. Míra Hanuš si své nesympatické alter ego vychutnává s naprostou grácií. Případy jsou opět výborně převedené na obrazovku, hodnověrná kriminalistika, napětí, rozumně servírované morbidity, celkově prostě dobrý počin z tuzemských luhů a hájů. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nepřátelé české seriálové tvorby by jistě kvitovali s povděkem, kdyby se alespoň druhá série propadla do nicoty, ale opět měli smůlu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zahajovací Slepý svědek navíc líčí výtečnou detektivku. Bez dlouhých okolků vkročí přesně a střízlivě rovnou do dvojnásobné vraždy a rovnou i k otravnému šéfovi 1. oddělení, který jde nyní svému týmu na nervy o to víc, že se rozhodl vyměnit kancelář za výlety do terénu.Pod záminkou různých vyšetřovacích verzí se dostane ke slovu i hospodářská kriminálka s poněkud lacinou narážkou, že léta sbírají podklady, jež prezident nakonec smaže amnestií s odůvodněním, že jim to trvá. Ale základní tým se dál drží svých kruhů včetně zdravého sarkasmu ve vzájemných vztazích.Originální zápletka s důvtipným slepcem uplatní psychologické hrátky, napětí v komorním dvojboji s mužem, jenž prý umí „zabít na sedmnáct způsobů“, i překvapivou rekonstrukci zločinu za pomoci kuřat. Pouze snaha ukázat, že vedle oddělení vražd existují i jiní policisté, je sice chvályhodná, ale tak trochu mimo pravidla příběhu. A také protivů už začíná být až moc, když k letitému šéfovi přibude ještě nováček, Igor Chmela coby přemoudřelý stážista s duší úředníka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla rovněž dost našlapaná zajímavými případy i osobními patáliemi mezi mordpartou. Až je mi skutečně líto, že to končí. Zasloužili bychom si ještě další díly, protože tohle byl vskutku povedený seriál. Slušné herecké výkony, zajímavé zpracování i samotné případy – otřesné vraždy, opovrženíhodní pachatelé, chudáci oběti i pozůstalí. Kvalita jednotlivých epizod byla taky rovněž velmi dobrá a tak ani tady neváhám dát nadprůměrné ohodnocení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu za tou první nikterak nezaostala, přestože se tvůrci v ještě větší míře věnovali mezilidským vztahům na oddělení. V předchozí sérii mě zrovna tohle bavilo nejméně, ale protože byl Miroslav Hanuš v roli Josefa Korejse tak dokonale slizký, začala se mi zamlouvat i tato součást seriálu. Řešené případy už byly přece jen mladšího data, a byly tak pro mě živější, což mě sice často připravovalo o moment překvapení, zároveň jsem si ale mohl více užít pohled scénáristů na to které vyšetřování. Abych to shrnul; tvůrci seriálu mě ani na druhý pokus ničím neodpustitelně nezklamali, několikrát si u mě naopak šplhli, a já tak zůstávám spokojeným divákem. / Poučení: Vadí ti spolupracovník nebo nadřízený? Zařiď mu služební postup. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná krapet slabší než první série, protože jednak je tu méně dílů, ale hlavně se tu hodně řeší personální obsazení šéfa kriminálky a to od krimi seriálu moc nechci. Ale to je jen drobnost, jinak opět super, nejslabší díl 4 hvězdy. No co dodat? ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série už o poznání víc trpí na ochotnicky hraný epizodní role, což bylo něco, co v první sérii prakticky neexistovalo - ten kompars tam byl téměř bezvadnej. Tady to už občas trochu skřípalo, ale nic dramatickýho to taky nebylo - jen si toho člověk už prostě všimne. Hlavní pětice ale nadále zůstává skvělá a ta parta dohromady funguje výborně. Míň už se řešej rodinný problémy jednotlivejch policajtů, ale to nijak na škodu neni - jen se to prostě téměř výhradně odehrává na tý "pracovní" úrovni. Korejs se tady definitivně odkopává jak pičus a podrazáckej hajzl, aniž by v jeho prospěch hrály nějaký významnější polehčující okolnosti - jde si přes mrtvoly za "svym" a neštítí se u toho moc ničeho. Ale Hanuš ho hraje naprosto fantasticky. Trochu rozporuplně ale na mě působil Chmela - prototyp postavy je to skvělej a do seriálu to přineslo novej rozměr, Chmelovi samotnýmu jsem ale občas měl problém věřit nebo rozumět jemu jako osobnosti. Za mě to je jenom lehce slabší než první série (ta mi přišla přeci jenom víc kompaktnější a bez nějakejch větších výkyvů). Potěšil mě poslední díl, kterej byl víc než důstojným ukončenim seriálu a rozloučenim s postavama, a to, že to tvůrci nijak nenatahovali a že byli schopni v nejlepšim přestat - s klidnym svědomim to tak můžu označit za skvělej a na český poměry těžce nadprůměrnej detektivní seriál. WTF moments: Ve zprávách, který si v prvnim díle pouštěj v kanceláři na televizi, je dole na obrazovce vidět stavová lišta, takže je jasný, že si pouštěj video a že nejde o vysílání. Ve druhym díle Kozák (Vetchý) slavnostně a sebevědomě prohlásí, že protože utíkající zloděj nerozcinkal cinkátka, tak že rozhodně musí měřit míň než 166 cm (nebo kolik) - to tam ten zloděj jako nemoh proběhnout třeba nějak skrčenej? To s tim byl hotovej nějak rychle... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada nejlepšího krimiseriálu tuzemské tvorby od Revoluce se v jádru příliš nemění od té o dva roky starší, přesto mě ne všechny případy dokázaly stoprocentně ohromit a většina spíš vyšla na nižší než maximální hodnocení. S tím jde ruku v ruce i finální dojem, jsem ovšem velmi zvědav, jak se vyvedl letošní pokus o navázání po letech s pár obměnami. [viděno v iVysílání] ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je pro mě dost možná vrcholem TV tvorby za posledních mnoho let. Oproti první řadě přidává nový prvek v podobě případu, který se prolíná hned několika díly, a ovlivňuje i některé kriminalisty. Mimoto sledujeme také postupně vzrůstající napětí až válku mezi Korejsem a Kozákem, kdy oba dva postupně získávají body na svou stranu, aby nakonec vše dobře dopadlo v původně plánovaném konci celého seriálu (Nebo teda nakonec nebude happy end? Uvidíme ve třetí řadě...). Jako nová tvář se objevuje Igor Chmela v podání Dušana Vrány, který je takovým protipólem k již zavedeným postavám, a ukazuje zas trochu jinou tvář kriminalistiky. Faktem zůstává, že chválit tvůrce, jak dobře vystihují policejní práci, a všechny její strasti, je vážně nošené dříví do lesa, a všechny pochvaly byli již na mnoha místech několikrát zopakovány. Druhá řada ještě přidává bonus v podobě několika výborně odehraných epizodních rolí (Javorský, Kozub). ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, sem rád, že sem tomuhle českýmu seroši dal šanci. První série byla pecková a druhá je uplně stejně pecková, takže perfektně navázala... Devadesátky taky grandiózně gradujou a já si tohodle rejžu budu od teď "hlídat". Kdybych měl jednu postavu vypíchnout, tak by to byl Vladyka, kdo jinej :o) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem měl u druhé série smíšené pocity, ale postupně to nabývá na gradaci a zpětně i na první díly druhé série pohlížím s větším pochopením. Chmela - aniž by jako postava ve svém jednání se změnil - prochází v očích diváka proměnou od suchara po poctivce, který může být v týmu zdravým kritickým rozumem a prevencí před průsery ostatních. Doufám, že s osmým dílem neodejde a vznikne-li někdy další řada, v což doufám, bude nadále součástí seriálu. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpracováno dle skutečných případů. Bez skvělých hrdinů a nepřetržité akce. Vyšetřovatelé nejsou žádní géniové, spíš spoléhají na standardní rutinu, občas trochu štěstí. Natočeno pečlivě, bez zjevných nesmyslů. Překvapivě dobrý seriál, který působí docela důvěryhodně. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně jako první série, velmi zábavná, dynamická a logická záležitost, která i díky skvělému obsazení baví a nechá vás přemýšlet o pachatelích a trestných činech během celého dílu. Velmi děkuji za takové seriály a zobrazení policejní práce bez velkých přikrášlení s její nudnou realitou i dílčími úspěchy celého vyšetřovatelského týmu. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% — Pokračování úspěšných projektů v sobě vždycky skrývá velké nebezpečí spočívající ve velkých očekáváních, které mohou vyústit ve velké zklamání. S potěšením mohu konstatovat, že tvůrcům Případů 1. oddělení se podařilo ukočírovat druhou sérii v minimálně stejné kvalitě jako tu první. Nepodlehli svodům všechno překopat, převrátit na hlavu, moralizovat, hrát si na něco víc nebo vykrádat sami sebe, což se bohužel u pokračování zhusta děje. Je skvělé vidět, že to jde. Zajímavým prvkem bylo připsání postavy Dušana Vrány, jehož vývoj mi udělal největší radost. Nejprve se jevil jako nudný, namyšlený a nepříliš schopný člověk, postupem času se však ukázalo, že je minimálně stejně schopný jako ostatní a že i takoví lidé jsou ve vyšetřovacím týmu potřeba. Trochu mě mrzelo, že z postavy Korejse se stal větší blbec a hajzl, než se mi zdálo v první sérii. Ale zahraná byla skvěle, jedná se pro mě po Vránovi o druhou nejzajímavější postavu seriálu. Ale vyzdvihovat jenom dvě postavy a dva herce by nebylo spravedlivé. Myslím, že oběma režisérům se podařilo uřídit všechny herce tak, jak bylo potřeba. Vznikly tak opravdu životné postavy, které jsem si uměl živě představit. Vůbec autenticita prostředí a samotného vyšetřování je asi největší devízou seriálu. Za to budiž všem tvůrcům velký dík. Nejsilnějším dílem byly asi jednoznačně „Děti na odpis“, trošku slabší mi přišlo následující „Tělo“. Jednotlivé díly jsem hodnotil v mezích tří až čtyřech hvězdiček (60% - 80%), ale celé sérii nakonec dám plných pět. Zaslouží si to. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív se mi seriál nelíbil. Přiznám se, že jsem viděl pouze pár dílů někde od prostředka na jedničce. Neseděl mi tam Vladyka, svou neschopností, připozaděností a nerozhodností mi doslova vadil. Pak mi tam ještě nezapadal Polívka, který měl vždy jen chytré řeči divný přístup k případům....To vše jsem ale nevnímal jako celek. Ono to tam totiž krásně zapadá. Každý má svůj styl kterým do konkrétního případu něco vloží. Nakonec musím uznat, že je to povedený seriál, kde jsou reálně vykresleny postavy vyšetřovatelů i s jejich chybami a nedostatky. Tak by to asi mělo být. Vyloženě mi tam ale nesedí Stach a jeho role lamače srdcí a dokonce si myslím, že podobnou roli hraje i v jiném seriálu. Nechápu proč zrovna on? Pro mě je to velmi nesympatický herec. ()

Reklama

Reklama