Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda druhé řady kriminálního seriálu Případy 1. oddělení se vrací k mediálně známým kauzám. Vrah, který utloukl dvě pracovnice advokátní kanceláře v centru Prahy, byl usvědčen vyšetřovacím pokusem, který se zapsal do dějin domácí kriminalistiky. Příběh už byl jednou televizně zpracován, ale tentokrát ho uvidíte s důrazem na skutečný průběh vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"My o hovně a hovno na botě." Tak to je správná reakce vedoucího, když mu volá jeho zástupce. Major Korejs by, i se svým horolezeckým genem, mohl bez problémů vést jakýkoli útvar policie. Tohle bylo opravdu jako ze života. Navíc mě potěšil nástup mjr. Vrány, jehož přísný výraz se patrně nelíbí vůbec nikomu, ale v tomto případě pouze chtěl, aby jeho parťák uměl střílet, aby se při vyšetřování dodržoval trestní řád a rozhodně to nebyl on, kdo odmítl podanou ruku. Předpokládám, že se v dalších dílech bude chovat jako kretén a já budu mít chuť zabít ho 17-ti způsoby holýma rukama, ale zatím bych ho nehaněl, protože tento díl byl skvělý. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento příběh jsem znala z 112 v ohrožení života, ale přesto fascinující podívaná. Vladimír Javorský mi znovu potvrdil, že je v současné době jedním z našich nejlepších herců. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Divácké oko vždy potěší účast i nějakého toho dobrého herce ve vedlejší roli. Javorský byl skvělý. Vtipným zpestřením je Igor Chmela v roli stážisty, který se pokouší přinést na pracoviště, školní moudra, řád a pořádek, takže je od samého počátku v kolektivu vysoce neoblíbený. Obsahem se mi tento díl moc líbil. Ať už jde o zločin samotný - vražda ženy je vždy super, tím spíš, když se jedná o ženy dvě a provedení bylo vskutku brutální. [80 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O skutečném případu jsem nikdy nic nečetl, ani neviděl v žádném jiném seriálu, takže jsem byl docela překvapený, jeho průběhem i samotným vyřešením. „Slepý“ Vladimír Javorský podal velmi přesvědčivý výkon a pachatel si sám zvolil svůj osud. Asi každému je jasné, že tohle bylo „na zakázku“ někoho jiného, ale tahle brutálně umlátit dvě ženy – to chce mít hroší kůži, takže žádné slitování. Korejs je čím dál tím větší zmrd a ani se nedivím ostatním, že pod ním nechtějí dělat a rádi by se ho zbavili…Uvidíme, co nám přinese nový stážista, každopádně „výpomoc“ při střelbách Polívkovi (potažmo jeho postavě) zcela chápu… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V průběhu první řady jsem byl několikrát nespokojen s výší trestu pro individua, která by se podle mého názoru už neměla vracet do běžné společnosti, ale měla by si užívat blízkosti sobě podobných až do konce své zbytečné existence. Z toho logicky vyplývá, že jsem byl tentokrát s uzavřením celé kauzy velmi, velmi spokojen a přál bych si takových výsledků co možná nejvíc, protože mám pak kromě pocitu zadostiučinění i radost z ušetřených prostředků daňových poplatníků. Potěšilo mě obsazení Vladimíra Javorského, který mě neustále přesvědčuje o tom, že čím je starší, tím je lepší. Asi jako archivní víno. Jsem taky přesvědčen o tom, že Miroslav Hanuš svou rolí u mnohých diváků skončil, takže by si měl dávat pozor, aby se při plavání nezačal topit, protože by se mohlo stát, že by mu nebyl hozen záchranný kruh. Jeho major Josef Korejs je fakt figurou na zabití (nebo k zblití) a pan Hanuš ji dává s nádherným přehledem. No, dojmy z úvodu druhé série jsou jasně pozitivní a těším se na pokračování. / Poučení: Když vidíš větší množství chlazených kuřat, nepředjímej. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spravedlnost je slepá? V případě slepého svědka, navíc velice slušného, naštěstí nebyla hluchá. Bohužel největší padouši byli tentokrát dva: Kromě cynického pachatele až nechutný Korejs. V týmu to hodně jiskří, i tak si kriminalisté udržují nadhled. ()

zette

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem moc nadseny tim, ze se daji hodnotit jednotlive epizody... Prvni dil druhe serie je ovsem vynikajici, at uz pripadem samotnym, tak hereckym vykonem Vladimira Javorskeho. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl zajímavý od začátku - ať už vztahy na pracovišti nebo případem, který "je od začátku divný" (slovy Bolka Polívky). Ačkoli v půlce je divákovi jasné, jak to bylo, pořád je napětí udržováno díky speciálním schopnostem podezřelému. Díl, který mě velmi potěšil. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda, která se stala předlohou se odehrála v červenci 1999 v pražském Karlíně.  Po shromáždění důkazů byl do vazby vzat advokát, který měl kancelář hned vedle zavražděné advokátky a měl k ní blízký vztah. Ve vazbě se pak muž, který před rokem 1989 pracoval pro komunistickou StB, pokusil o sebevraždu, když se podřezal sklíčky z rozbitých brýlí. Tenhle pokus byl však demonstrativní. Napodruhé to však obviněnému už vyšlo – v pankrácké vazbě se oběsil na prostěradle. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začíná ve velkém stylu, určitě jedním z nejlepších dílů seriálu. Celý případ už nám představen před lety v Expozituře, takže znalý divák příjde o moment překvapení, ale vlastně to vůbec nevadí, protože velké sólo tady v epizodní roli předvádí Vladimír Javorský jako slepý svědek, určitě nejlépe zahraná epizodní role ze všech. Mezitím Korejs rozjiždí svou cestu za pomstou Kozákovi, a vidíme v podstatě začátek otevřené války mezi nimi. Teď jen čekat, jak do toho zapadne nováček Vrána, posedlý poctivou administrativou a plněním pravidel. Zajimavé bylo také to, že týpek, co umí zabíjet 17ti způsoby, a Kozák si z něj slušně nadělal do gatí, tak opravdu splnil svůj slib, a zabil toho, kdo je za to zodpovědný... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezvyknem sledovať seriál od druhej série, ale tentokrát sa to oplatilo. Za prípad so zavádzaním nielen diváka by sa nehanbil možno ani Poirot, len noblesa je nahradená bežnou prácou českých vyšetrovateľov a policajtov, ktorí nebudu mať ďaleko od smetiarov pri prehrabávaní košov. Ešte by niekto od fachu mohol upresniť, či neposlúchnutie rozkazov nadriadených môže v polícii prejsť ľahko a s úsmevom, ako u Dempseyho. ()

Reklama

Reklama