Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda taxikáře v pražských Kunraticích přivede policisty k překvapivým souvislostem mezi několika zločiny. I nejzkušenější policisté občas chybují, což může zkomplikovat vyšetřování. Kriminální seriál podle reálných případů uplynulých dvaceti let pokračuje vraždou taxikáře na opuštěném místě v pražských Kunraticích, která souběžně zaměstnává hned několik policejních týmů v hlavním městě, než se vše spojí v jeden případ. Pachatel s mimořádnou dovedností, díky níž dlouho uniká dopadení, byl odsouzen na doživotí. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ať chcípnu, jestli lžu. - To bys za ten výslech byl už pětkrát mrtvej, debile." Tak tentokrát byl recidivista skutečně učebnicový a ještě lepší byla neschopnost Sršně, která ho díky vynikajícím hodnocením vedoucích, kteří se ho chtěli zbavit, vykopla z obvodu až na vraždy. A konfrontace "papírového čerta" mjr. Vrány s "neomylným" velitelem mjr. Korejsem mě taky pobavila. Jediný nedostatek vidím v tom, že totožnost "tajemného" Sršňova informátora byla jasná od první chvíle a tím díl přišel o překvapivou pointu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Poměrně zábavná epizoda o jednom cigošovi, který rád pomáhal policejnímu sboru s vyšetřování vražd za pětikilo. Docela zajímavý propletenec několika zločinů, kterých se negramotný cigoš stihl dopustit v rekordně krátkém čase. Zatím mě v rámci této série docela baví Igor Chmela, který vnáší do policejního sboru to správné napětí a rozkládá ho zevnitř. [75 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sršňův informátor ala Žiga co neumí psát ani číst, neměl chybu – horší je, že skutečný vrah taxikáře byl (vlastně je) vážně takový dement i ve skutečnosti + k tomu dva pokusy o vraždu. Šéfův popis jak se Sršeň „vyšplhal“ až na vraždy, byl rovněž humorný a vlastně tomu i věřím – ti dva si můžou podat ruky. Chmela tu taky hraje blbečka, ale nějak zásadně mi nevadí. Tuhle skládačku na první pohled nesouvisejících případů bych ale fakt řešit osobně nechtěl – bylo to propletené až běda… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, je to pravda a já jsem si jí plně vědom; nemohl bych pracovat u kriminálky, protože bych byl jejím předpojatým příslušníkem, což by vyplývalo z mého vztahu (který se dá jednoznačně nazvat rasismem) vůči jedné ze zde žijících minorit. A nemyslím tím Vietnamce, k nimž mám naopak vztah veskrze kladný. No, a když by se v rámci vyšetřování vynořilo nějaké charakteristické příjmení, je možné, že bych začal trpět tunelovým viděním, což by mě naprosto diskvalifikovalo. Kriminalisté z 1. oddělení naštěstí žádnými předsudky netrpěli a i ve druhé epizodě měřili všem stejně, přičemž tu a tam nějakému tomu potřebnému i lehce finančně přilepšili. Ani tento díl nebyl vůbec špatný a dobře jsem se u něj bavil možná i proto, že mi přináší potěšení sledovat, jak si Josef Mareš ve scénářích k jednotlivým epizodám postupně vybíjí všechny své frustrace z předchozího zaměstnání. / Poučení: Jsou chvíle, kdy něco vypadá tak jednoduše, až se ani nechce věřit, že by to mohla být pravda. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomuto dílu dominoval extra nechutný Korejs. Tak hnusného šéfa by jeden pohledal. Naštěstí je tak nesnesitelný, že to odnesla i nová rýpající "posila" týmu. Ukázalo se, že Víťa jako maskot oddělení přece jen zapadl více. Případ byl zamotaný a pachatel stejný křivák, jako vedoucí oddělení. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl patřil podle mého k těm slabším. Samotný případ nic moc, pořádně ho vytáhne až závěrečný "mistrovský" výslech Sršně "Ať chcípnu, jestli lžu - To bys byl za ten výslech 5x mrtvej, debile" Hodně prostoru tu dostane Igor Chmela, a jeho šíleně upjatý a všemožných pravidel se držící kriminalista, který viditelně od první chvíle svým přístupem štve, a jeho zase štvou ostatní. Dost kontraství postava vůči ostatním, jelikož tomuto tématu, tedy dodržování legislativy apod se tvůrci spíš věnovali z toho pohledu, jak policajty zdržuje a otravuje. Dostane se nám také vysvětlení Víťova příběhu u policie, zajímalo by mě, jestli je ve skutečnosti něco takového opravdu možné...Postavit kariéru, ikdyž třeba nechtě, na svojí vlastní neschopnosti, a dostat se tak v podstatě na vrchol žebříku. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iba z rozmaru a kvôli ješitnosti šéfa pracuje lepší kriminalista na jednoduchšom prípade a ten slabší na ťažšom. Ide to potom ťažšie a pomalšie, ale riešenie príde a všetko sa krásne prepojí v skvelom závere. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím bohužel konstatovat, že druhá série mě zatím moc nenadchla. Zaprvé fakt, že se Korejs nakonec rozhodl zůstat. Hanuš ho sice hraje skvěle, ale postava je podle mě napsaná až moc tlačíc na pilu. Postava je příliš černobílá a příliš nesympatická. To stejné platí o nové posile Vránovi. Chmela ho hraje výborně, ale je to prostě moc a oba do seriálu vnáší pernamentní nepříjemné pnutí ve vztazích na pracovišti. Jenže mě jako diváka zajímá a baví víc rozplétání případu, než rozplétání toho, kdo je větší kokot, nebo rodinné patálie vyšetřovatelů, což je taky častý zbytečný nešvar krimi seriálů. Naštěstí alespoň druhému se tento seriál prozatím víceméně vyhnul. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propojení nejpopletenějšího pražského kriminalisty s nosným případem této epizody mě fakticky pobavilo, vyšetřování samotné už lákalo víc než to předchozí, na silné kafe z valné většiny první série to ale zatím není. ()

mh.mail

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% - Na tomto díle mi vadí, že vyšetřovatel Kozák (O. Vetchý), který je předkládán jako vzor kvalitního vyšetřovatele, kašle na formální úkony (nepodepsané poučení je podle mě docela problém). Mám však takový pocit (z tohoto dílu a z upoutávky na díl třetí), že bude dán do kontrastu s tím příšerně upjatým a nesympatickým vyšetřovatelem (I. Chmela), který sice má po formální stránce všechno v pořádku, ale vyšetřování případu totálně pokazí. Neboli nám bude „nenápadně“ sděleno, že tyto formální úkony vyšetřovatele pouze brzdí a že lepších výsledků dosahují ti, kteří je porušují. Možná se pletu a dostane se nám spravedlivého rozhřešení, pak se tvůrcům omluvím a v hodnocení to adekvátně ocením. Jako detektivní příběh standard série. Nebylo-li by mé úvodní výtky, dal bych i o hvězdičku více. ()

Nalimator

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen 2. díl druhé série, ale nevěřil jsem vlastním očím. Chvílemi jsem se musel smát. Policisté tam jsou vylíčení jako málo myslící neschopáci, kteří se hlavně hádají mezi sebou.Pak je taky hodně baví šikanovat a urážet svědky, co přišli podat na policii vysvětlení. Vymydleného bezdomovce jde do maringotky zatknout zásahovka a dostanou ho náhodou na to, že neumí čísla. Tak to snad ne, ten bezďák je tam celou dobu tahal za fusekli a vypadal chytřejší než celý policejní sbor, to spíš bych věřil že jsou analfabeti mezi policisty. Zkusím ještě jeden díl a uvidíme, ale byl to zážitek. ()

Reklama

Reklama