Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden mrtvý a jeden těžce zraněný student na pražských kolejích. Šlo o vzájemnou potyčku, nebo rasový zločin? Známý případ z konce devadesátých let ukazuje, jak zásadní může být rozdíl mezi pohledem veřejnosti na zločin a skutečnými příčinami toho, co se stalo. Epizoda druhé série kriminálního seriálu Případy 1. oddělení popisuje vyšetřování vraždy s rasovým podtextem, která rozpoutala mnohatisícové demonstrace. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda nepolevuje v nastavené laťce. Opět tu máme kvalitní vyšetřování, nějaké to hašteření mezi kolegy a stupňující se napětí (překvapivě někdy až dost přes čáru aneb trochu smutná ukázka českého povyšování se nad ostatními členy kolektivu). Co mě ale donutilo napsat tento komentář byl především famózní herecký výkon vraha při výslechu. Něco tak dobře zahraného jsem v českém seriálu už dlouho neviděl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U zahraničních filmů a seriálů mnohdy kritizuji obsazování černochů do rolí, v nichž jejich přítomnost odporuje veškeré logice. Přítomnost černochů ve třetí epizodě naopak kvituji s nadšením, protože jsem na naše mirečky zvyklý a protože se mohl na scénu vrátit plukovník David Landa v podání Martina Hofmanna. Horší už to bylo s obsazením postavy pachatele; když se holt mezi podezřelými objeví nějaký setsakra známý obličej, už není co vyšetřovat. Na druhou stranu zůstává pravdou, že jsem se i tak dobře bavil. Vyšetřovala se vražda a vražda ve stádiu pokusu a já jsem až překvapivě často dostával možnost vycenit chrup. Pobavil mě průběh intimních večerů kapitána Martina Pražáka, zasmál jsem se nad obavou poručíka Vítězslava Sršně z průvanu ("Promiň, táhne.") a skupina skinů s transparentem, který hlásal: "Svobodu pro Kubu", mi málem zauzlovala bránici. No, a pak zazněla i věta, která mě nerozesmála, protože se její obsah nikdy nenaplní, čehož upřímně lituji. "My jdeme všichni do Anglie." To by bylo krásné... / Poučení: Nůž a řetěz jsou fajn, ale vítězným kombem je pánvička a dalekohled. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný diel. Dva krát som mal husiu kožu - a to pri scéne , kde vypočúvali vraha , ten chalan to zahral fantasticky. Druhý krát mám husiu kožu, keď vidím veliteľa pátračky pod vedením herca Miroslava Hanuša. On ma naozaj fantasticky napísanú postavu, ktorú hrá tak famózne , že by som ho do riti nakopal, ako povedal v jednom filme jeden major. To ukazuje , že Miroslav Hanuš je výborný herec. Tento diel hodnotím 90%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak z malého prostoru udělat velkou roli ukázal v tomto díle ještě tehdy bláznovinami ze Tří tygrů nepoznamenaný Štěpán Kozub, a vytvořil tu určitě jednoho z nejzapamatovalnějších pachatelů celého seriálu. Tenhle díl je pěkná ukázka naší společnosti. Jednu dobu byli tyhle pravicové demonstrace docela časté, a dovedu si představit, že značná část naší populace by nad takovouto vraždou prostě mávla rukou. Celého případu tady mistrně využil i Korejs, a dovedl svůj boj s Kozákem ke svému největšímí vítězství. Je třeba říct, že tohle se mu taky opravdu povedlo. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrchol všeho hnusu, ale božsky zahranej. Kozub teda fakt umí a Korejs je na uškrcení. To by mohl být další díl v sérii ;-) Chápu, že ve většině týmů musí být šéf totální ultra kokot, protože potom je dílo opravdu jako ze života. A k tomu ještě PRESSTITUT Železný, který tomu nasadil uměleckou korunu. Za toho blba hvězda dolů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Skutečný zločin se odehrál v sobotu 8. listopadu 1997. Příslušníci skinheads Jan S. a Petr Z. napadli okolo půl třetí v noci na diskotéce dva súdánské studenty, z nichž jeden útok nepřežil. Petr Z. dostal trest odnětí svobody na 13,5 roku ve věznici s ostrahou. Jan S. dostal podmíněný trest. (sator)
  • V různých epizodách se vyskytuje logo fiktivního pivovaru Staročeský kohout, vytvořené pravděpodobně pro účely seriálu. V této epizodě v čase 19:15 můžeme vidět z hlavního záběru na výčepu logo právě tohoto pivovaru, z vedlejšího záběru zpoza zad barmanky jsou zhasnuté reklamy skutečných pivovarů (Gambrinus a Kingswood). (jeffLebowski)
  • Člen policejní složky, která za zaobírá extremismem, Landa (Martin Hofmann), je narážkou tvůrců na rasistické období muzikanta Dana Landy. (sator)

Reklama

Reklama