Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud se nepodaří kriminalistům najít tělo pohřešované ženy, nelze vraha usvědčit z úmyslného činu. Pohřešovaná žena se zřejmě stala obětí vraha, který ji důvěrně znal. Přestože mají policisté jasné podezření na člověka z jejího blízkého okolí a jsou přesvědčeni, že žena je již po smrti, nenajdou-li její tělo, nemůžou vraždu podezřelé osobě spolehlivě dokázat. A pachatel to moc dobře ví. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Musím říct, že tento díl mě chytil zdaleka nejméně. Neustále mi někam utíkala pozornost. Vůbec mě nezaujal námět ani vývoj této epizody.  Celá epizoda mi přišla dost o ničem. Přitom hledání mrtvoly bývá vždy zpravidla zajímavé. Úplně mi tady chybí nějaké zásadní důkazy, zkrátka kluci ukázali na člověka, který se jevil jako nejpravděpodobnější pachatel. Hlava mi moc nebere, že to tentokrát ten blonďaté a krajně nesympatické bachyni na vazbu stačilo, když mnohdy při patrnějších zločinech neustále kvičí, že je to málo. Jediná zajímavá scénka byla vyloženě na hranicích v lese. Navíc mě trochu sere, že zrovna takhle nudný případ bude rozdělen do více epizod. [25 %] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže spis bude sice odložen, hlavně že bude v řádném termínu dodán na Městské státní zastupitelství. To bude radosti." Pregnantní mjr. Vrána mne opět potěšil svými teoretickými znalostmi s nulovou praxí a šplhnul si u mne i odmlouváním mjr. Korejsovi, sklopením uší před mjr. Kozákem a zejména uplácením kolegů koblihami. I jinak mě to celkem bavilo, protože hledat vraha a nemít mrtvolu je vždycky zajímavé. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie nadarmo tu hudba občas akoby z oka vypadla Sherlockovi. Toľko pátrania a lúštenia šifier tento seriál ešte nezažil. Škoda toho výsledku, keď ani relácia Na stopě nepomohla. A že vraj tam chodia len chudáci, ktorí si nevedia paradiť, to dostali skutoční vyšetrovatelia na frak od svojich filmových „kolegov“. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl asi zatím nejlíp ukazuje, jak moc ošidná může policejní práce být, a jak málo může potenciálně stačit na to, aby profesní chybka potenciálně poslala celý případ do háje. 100 metrů na hranicích mohlo rozhodnout o tom, že by se jim vrah vysmál do ksichtu. My, jakožto diváci, zatím nemůžeme definitivně potvrdit, bez znalosti samotného případu, že vrah opravdu vrahem je, zvlášť, když není tělo, takže vlastně o žádné vraždě ani nemůže být řeč. Zajímavá nápovědla pro vrahy, že základem pro dobrou vraždu je zbavit se dobře těla. Vrána tu projde zajímavým vývojem, nejprve se ukáže jeho nezbytnost pro případ (Nikdo z ostatních se nedomluví v cizině...), aby opět lpěl na svých zásadách, což je vlastně špatně / dobře, to ať si asi každý rozhodne sám, když i on sám už je na pochybách. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda druhé řady přišla s natolik zapeklitým případem, že vlastně ani nevím, jak dopadl, pokud dopadl (ale teď už díky mardunovi vím). Co všechno jsem měl možnost vidět? Vraždu bez mrtvoly, cestování po světě bez pasu, hlavního podezřelého jako vášnivého turistu, posunování hranice s Německem a svědomitého vyšetřovatele majora Dušana Vránu, kterému chyběla k dokonalosti jen větší míra flexibility. Nebo spíš jakákoliv flexibilita. V průběhu sledování tohoto dílu mě napadlo, že zatímco já jsem rozuměl němčině stejně jako duo operativců Pražák / Anděl, západočeský divák by zřejmě potřeboval překladatele k dialogům z Beskyd. Ano, šlo o zatím lingvisticky nejnáročnější epizodu a jsem moc rád za to, že se poručík Vítězslav Sršeň začíná učit anglicky. / Poučení: Kdo hledá, najde. Ale ne vždycky. / P.S. Při čtení komentářů / recenzí jsem narazil jen na jediný, který zaváněl duševním mrzáctvím, a to je vcelku pozitivní zjištění. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • O tomto případu hovoří bývalý kriminalista Jan Štoček ve 3. díle 2. série podcastů „Zloději životů“. Paradoxem je, že ve skutečnosti si vrah (podle Jana Štočka) odseděl pouhých 11 let a následně pracoval jako lékař – internista v soukromém zdravotnickém zařízení v Plzni... (a-ja)
  • Lékař Vladimír Mikuš byl za vraždu odsouzen na 14 let, propuštěn byl po 11 letech. Po propuštění pracoval opět ve své předchozí profesi. (sator)
  • Ve 22. minutě jedou policisté do pobočky České pošty Jablunkov. Na monitoru pracovnice pošty s interním systémem je ale vidět nápis Benátky nad Jizerou, kde se skutečně natáčelo v interiérech i exteriérech tamní pošty. (chicotomas)

Reklama

Reklama