Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizelo půl miliardy z bezpečnostní agentury na pražském Žižkově? 
Zmizení půl miliardy korun z pražské bezpečnostní agentury patří k největším krádežím v historii české kriminalistiky. Šokující byl zejména jednoduchý trik, jak pachatel obešel zabezpečení. Mohl však svůj plán zrealizovat sám? Dožil se vůbec požitku z ukradených peněz nebo jen někomu posloužil? Epizoda Případů 1. oddělení popisuje detaily vyšetřování, které se veřejnost z médií nedozvěděla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Co pan čestnej? Spis pěkně složenej? Barevně podtrhaný, jo? Záznamů je to plný, akorát tam chybí pachatel, že jo?" Tak hlášky mjr. Korejse i jeho arogance mi ve skutečném životě budou chybět. Ale ten způsob, jak se největší idioti dostávají na nejdůležitější posty, ten je vynikající. Takhle to skutečně funguje, takže zase není tak moc s podivem, že jsou Policejní prezidium i vedoucí posty obsazeny takovými Korejsy, kteří vymýšlejí nesmyslná lejstra, statistiky a nařízení, ze kterých se platfusákům topoří pendreky. Navíc se mi to marné hledání půl miliardy tvrdé české měny líbilo, i když mám jisté podezření, že Císař alias Procházka to v brazilských casinech nikdy neroztočil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Po dvou slabších epizodách se seriál vrátil znovu v plné síle. Celkem zajímavé vyšetřování extrémně drzé krádeže s nezvykle hladkým průběhem, spousta personálních změn a konečně Kozák v čele prvního oddělení. A ten šílený závěr, to byla vskutku laskominka. V podstatě omylem se podařilo najít klíčový důkaz k úplně jinému případu, to mě pobavilo. [77 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Myslel si, že jsem mu toho psa sežral já, ale to byl Franta, já psy nejím...“ – kromě vraždy bezdomovce tu dojde ke krádeži půlmiliardy – což je pěkná sumička, kterou bych si taky nechal líbit. Tentokrát tu velké množství prostoru dostal hlavně Anděl, kterému se nakonec konečně podaří najít i mrtvolu nezvěstné ženy. Korejs jde slavnostně „do prdele“ bez velkých fanfár a Kozák se dostává na jeho místo. Opět samozřejmě nesmí chybět ani hláškující ohledávač / koroner…Pomalu ale jistě se blížíme do samotného finále… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musel jsem jít do pěti, protože to tehdy byla u firmy strašná ostuda. Převozníci měli v doupěti pěkný bordel, a přestože člověk dělá u jiné divize, tak tím smradem načichne (zvlášť, když nosí na zádech stejnou nášivku). :-) World Security:-):-) No, a pokud pak jeden musí jednat se zástupcem zákazníka, který má mocně vyvinutý smysl pro škodolibý humor, je to fakt zážitek. Na to, že jde o kauzu starou skoro šestnáct let, si ji pamatuju setsakra dobře. Sedmá epizoda mě hodně bavila. Téma mi bylo blízké, to už jsem vysvětlil, zpracování mi sedlo, opět došlo na meziútvarovou spolupráci a perfektně zahraný hlavní záporák zase vypustil nějaké ty korejsoviny. Podle mého názoru se Miroslav Hanuš v této roli překonával, cosi tak nesympatického se hned tak nevidí a já mu obdivně tleskám. Díl byl dobře napsaný, dobře zrežírovaný, dobře zahraný, celé mě to fest bavilo a neměl jsem vůbec žádný zájem, hledat na celé záležitosti nějaké hnidy. / Poučení: Lloydi plní závazky naprosto vzorně, pak ale (zcela pochopitelně) zvedají sazby. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v díle Tělo jsem říkal, že to je tutově to, jak u Podoláku na Orlíku našli bednu s ženským tělem. A taky že jo. Na Orlíku znám každý tělo, co kde vyplavalo. Že to ty šmejdy táhne zrovna tam... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To jsou hajzlové. Takovej balík ukradnou, a tak malý spropitný nechaj." Ten Korejs, to je fakt archetyp policajta za stolem, kterej leze jen nahoru. Jojo, realita bolí. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice krásné vyústění případu Martínkové, jenže ač mám tenhle seriál rád díky jeho velké realističnosti, u krádeže století mám pochyby. Půl miliardy se jen tak neschová, ani jen tak lehce nepřevede po částech na účet do Jižní Ameriky. Pořád sledujeme seriál a policajti zde jsou hlavními hrdiny. V reálu jsem přesvědčen, že z této krádeže si polepšilo i pár fízlů na vysokých postech a proto ty prachy ani tak urputně nehledali, i když seriál tvrdí opak. Ale co, stejně to uhradí pojišťovna, takže její běžní klienti... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak Korejs se všemi vymetl a jak Petr našel svou mrtvolu. Korejs je přinucen odejít z pozice vedoucího oddělení a všichni si myslí, že půjde do civilu. Jenže on je vypeče a sežene si místo na ředitelství. Šéfem 1. oddělení se stává Kozák. Operativec Petr mezitím pomáhá majetkovému s pátráním po pachatelích krádeže 0,5 miliardy korun, přičemž v Orlické přehradě místo balíku peněz najde vyplavenou mrtvolu z pátého dílu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krádež století je pro mě jedním z nejznámějších případů v historii samostatné republiky, a s jeho průběhem jsem tak poměrně obeznámen, i díky tomu, že reálný zloděj (podle mého už dávno mrtvý a někde rozpuštěný v kyselině) se pohyboval poblíž mých příbuzných. Co se týče samotných Případů, tak víc důležité je tu ale to, co se děje vlastně na pozadí...Šílenou náhodou se podaří najít mrtvolu Martínkové, což znovu otevře případ neuzavřený z minulých dílů. Taky je vidět, že se blížíme do plánovaného konce seriálu, Korejs si balí svých pět svěstek, a celá parta 1. oddělení tak míří ke šťastnému konci s Kozákem jako novým šéfem. A Víťa? No, uvidíme... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutočne nabitý diel, keď sa uzatvárajú viaceré prípady aj osobné osudy. Pri krádeži pol miliardy bez mŕtvoly je dôvod na vtipkovanie, a tých vtipov sa tentokrát urodilo. A zostal čas aj na analýzy stravovania policajtov vrátane policajnej klasiky už od čias Rexa - housky se salámem. Na každého raz dôjde, len či ten záver so šéfom vyústi tam, kam všetci dúfajú... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vraždu nahradila krádež půl miliardy, ale přesto tenhle díl, který místo akce volí poutavé popisování krádeže a následné pátrání krok za krokem ( celkem z toho číší respekt kriminalistů k tomu drzému zloději ) Kozák se stává šéfem a Korejs končí. ()

Reklama

Reklama