Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizelo půl miliardy z bezpečnostní agentury na pražském Žižkově? 
Zmizení půl miliardy korun z pražské bezpečnostní agentury patří k největším krádežím v historii české kriminalistiky. Šokující byl zejména jednoduchý trik, jak pachatel obešel zabezpečení. Mohl však svůj plán zrealizovat sám? Dožil se vůbec požitku z ukradených peněz nebo jen někomu posloužil? Epizoda Případů 1. oddělení popisuje detaily vyšetřování, které se veřejnost z médií nedozvěděla. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Dům podezřelého se nachází v obci Hradištko ulici Spojovací č. p. 522. Dům na sebe sebe poutá pozornost nejen svou velikostí, ale hlavně tím, že dvě z jeho obvodových zdí jsou šikmé. Architektem domu je Radek Lampa. Dům byl realizován v roce 2011. (sator)
  • Za krádež z roku 2007 byli odsouzeni František Procházka a jeho komplic Milan Čermák shodně na 9 let. Procházka však zmizel v Dominikánské republice a byl odsouzen v nepřítomnosti. (sator)
  • Kriminalista Plíšek (Boleslav Polívka) recituje: „A když ne, tak pojišťovna nějakou tu škodu srovná.“ Jedná se o úryvek z písně pánů Suchého a Šlitra z roku 1962 s názvem „Píseň o raketě“. Zpívá ji dětský sbor s hudebním doprovodem Ferdinanda Havlíka a jeho orchestrem. (sator)
  • Případ půmiliardové krádeže se okrajově objevil již v seriálu Kriminálka Anděl (od r. 2008), konkrétně v díle Zastavárník. Postavu komplice, jenž v dodávce vyvezl ukradené peníze, hrál Filip Blažek, jenž se shodou okolností později stal jednou z ústředních postav seriálu Případy 1. oddělení. (Šéfik)

Reklama

Reklama