Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v poklidné pražské vilové čtvrti je pro policisty překvapivá především tím, že nemá žádný motiv. Muž zastřelený neznámým pachatelem v garáži domu v poklidné čtvrti Prahy byl člověk bez jediného stínu. Kdo měl zájem se ho zbavit a proč? Případ, který teprve před rokem soud definitivně uzavřel, policistům zamotal hlavu, protože pachateli chyběl motiv. O to těžší bylo vraha najít a čin mu dokázat. Policisté se museli spolehnout na to, že přece jen někde udělal chybu. Závěrečná epizoda druhé série Případů 1. oddělení. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Teď ti povím něco, co tě možná dorazí, ty jeden profesionále. Představ si, že ten frajer, co tě dostal, netrefí terč z deseti metrů." Bezpečnostní agentury jsou zkrátka plné "profesionálů", kteří dokáží vymyslet natolik "dokonalý" plán, který je neomylně dovede za mříže rychleji než se naučí rozeznávat číslice od písmen. Právě tito profesionálové typu Jerabinského dokáží svou tupostí zmást vyšetřovatele natolik, že se z toho může stát zajímavý případ. A poslední případ mjr. Plíška zajímavý byl, navíc se vyřešilo i doktorovo "drobné" vražedné selhání a mjr. Korejs se ze své funkce naučil házet klacky pod nohy naprosto prvotřídně. Kdyby všechny seriály dokázaly tak jako 1. oddělení skončit v nejlepším, tak by mi to ušetřilo dost času. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nesmírně zajímavý případ, který byl jedinečný v tom, že snad poprvé zde k vraždě zcela chyběl jakýkoli motiv. V takovém případě je pak trošku práce k posrání pátrat po pachateli. Moc se zde nebylo čeho chytit. Souhrou obrovských náhod se později podařilo najít SPZ k hledanému Mercedesu a nainstalovaný držák na fotopast. Nakonec se ukázalo, že vrah nebyl zrovna nejostřejší tužka v penálu. Každopádně příjemné rozloučení s majorem Plíškem a jeho dlouhou kariérou. Rozhodně jeden z těch lepších dílů. [83 %] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až mi málem ukápla i slza. Poslední případ se celý tak trochu nesl v přítomnosti smutku a to nejen co se odchodu Plíška týče, ale i naprosto zbytečné smrti – omylu jednoho pomatence. Chyb nadělal skutečně dost a bylo jen zadostiučiněním, že ho dokázali chytit. Také bezcitný vrah (lékárník) se konečně dočkal spravedlivého trestu a Anděl si mohl oddechnout. Až se mi nechce věřit, že je konec. Svině Korejs alespoň šlápl do hovna, když už mu Kozák nedal pořádně do držky… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk holt nemá v životě nic jisté. Může být úspěšný (a přesto skromný), charakterní, tolerantní, nekonfliktní, všemi oblíbený i ochotný a nápomocný, a pak stačí, aby se našel nějaký sebestředný, namachrovaný dement a je po jistotách. Z mého pohledu se závěrečná epizoda druhé řady povedla, protože přinesla zajímavý případ, při jehož vyšetřování jsem se mohl zamyslet i zasmát a dokonce jsem zapochyboval o svém psychickém stavu, když jsem se přistihl při tom, že mi začíná být sympatický i major Dušan Vrána. Naštěstí nechyběl plukovník Josef Korejs, který mi skvěle posloužil v roli jakéhosi lakmusového papírku, díky čemuž jsem se ujistil o tom, že jsem stále v pohodě. / Poučení: Pokud nevěříš tomu, že je srážka s blbcem tím nejhorším, co tě může potkat, tento díl tě o tom možná přesvědčí. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.......posledný prípad,ktorý si jasne nechal vrátka na možnú ďalšiu sériu....a prečo nie ? ja by som ju privítal.Prípad bol priemer,skôr boli zaujímavejšie medziľudské vzťahy v rámci policajného zboru.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je velice příjemné sledovat, jak dobře funguje elitní tým kriminalistů. Bohužel, ne každý tuto snahu podporuje. A doyeni nepatří do starého železa, obvykle nedělají chyby. Úžasné civilní dialogy, realistické lidské ztvárnění profese. Prostě povedený závěr, včetně šlápnutí do... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní závěr výtečného seriálu zakončuje poslední případ Václava Plíška a zároveň soud vraha své milenky, kterou našel Petr v bedně v přehradě. Václavův případ vraždy z omylu dá sice všem zabrat, ovšem stranou nezůstane ani starý ředitel oddělení Korejs, který novému řediteli Kozákovi nic nedaruje. Velká škoda, že tento seriál končí. Je to bezesporu seriálová špička ať už v rámci krimi seriálů, nebo obecně seriálů jako takových. Všem autorům díky. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně plánovaný konec seriálu, kdy dojdeme ke zdárnému ukončení případu Trégl, ale mimo to, je hlavně tento díl prošpikovaný naprosto geniálními hláškami. "Co kdybys mě pozvala na kafe? Já ti za odměnu pomůžu svlíknout kalhotky - Radši si stáhni okýnko" "Tak byla ve sračkách, tak je na ní asi hovno"..."Mám vám vzkázat, že i z hoven se daj udělat důkazy". Týpek - pachatel je znázornění absolutního dementa, s egem až někam na střechu, takže jeho vyobrazení úplně nahrává podobným situacím, jako když se frajer sám vyfotí na fotopasti, kterou instaluje :D Opravdu povedené finále, i s závěrenou tečkou v podobě naštvaného Korejse, jehož pomstu ještě asi pravděpodobně uvidíme. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani záverečnej časti druhej série nič nechýbalo. Charaktery policajtov sa definitívne vyjasnili, a nie je to až takým prekvapením. Vyšetrovanie bez motívu sa nevedie ľahko a tak sa motív hľadá aj v poslednej nitke, ktorá sa nájde. Zostáva len dúfať, že o nejaký čas sa snáď dočkáme ďalšej série. –––– No vida. A pak, že je pravda ve víně. –––– Mám vám od kolegů vyřídit, že i z hoven se dají vyrobit důkazy. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel, ktorý ukončil druhú sériu stál za to !! Zaujímavý, až nepochopiteľný, ako sa môže nájsť taký magor, ako bol ten vrah. Diel hodnotím 80%. Ďakujem tvorcom za tento fantastický seriál a dúfam , že sa nájdu peniaze a chuť pokračovať !!!! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že to není Poslední případ, protože tohle byl asi jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděl. Když tohle člověk jednou zkoukne tak mu všechny ostatní detektivky přijdou stupidní. Mám asi tři největší poznatky: 1) když člověk kouká ty ty americký kraviny typu Kriminálka Las Vegas, kde parádně nasnímané braní a vyhodnocování stop je to nedůležitějšíj, tak tady mne překvapilo jak moc záleží na úsudku a postupu často jediného policisty. Pokud by to neudělal správně tak to už za něj nikdo neudělá. 2) dost šokující je pro mne jak často se povolují odposlechy na osoby, které se jen mihnou kolem případu, nebo je daný vyšetřovatel má ve své vyšetřovací verzi. 3) Nova i Prima se můžou předhánět v množství dementních komedií typu Na vodě, Přístav , Ohnivý kuře atd, které jsou všechny stejné, ale v této kriminálce jsem se zasmál víc vtipným věcem v jednom dílu, než ve všech zmíněných kravinách dohromady. Bravo pánové!!!!! Děkuji za skvělý televizní zážitek. ()

mh.mail

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — Závěrečný díl druhé série uzavřel některé příběhy, jiné ponechal otevřené. Správně jsem si tipnul, že Plíšek v podání Bolka Polívky skončí, jen jsem netušil, že zůstane jako civilní zaměstnanec. Dušan Vrána si asi definitivně získal své místo v „mordpartě“. Sice asi bude neustále štvát své praktičtěji založené kolegy svým úzkostlivým bazírováním na předpisech, ale jak bylo řečeno, díky tomu zase vidí věci z jiného úhlu pohledu. Jsem rád, že tato postava dopadla tímto způsobem. Co se nevyřešilo, byl poručík Sršeň. Asi ho na oddělení budou trpět dál i za Kozáka. Ono je vždycky dobré, když padající lejno má na koho dopadnout a nejste to zrovna vy sám. A nějakou práci taky zastal. Korejs se zachoval přesně v mezích své postavy. Řešený případ byl taky zajímavý a pamatuju se na něj i v reálu. Takže jediná nespokojenost může být pouze s tím, že podle sdělení tvůrců seriál definitivně končí a žádná další série nebude. I když – je to vůbec důvod k nespokojenosti? Skončit v nejlepším a prakticky na vrcholu je přece tím nejlepším, co tvůrce může udělat. Takže nezbývá než poděkovat a trochu sentimentálně si povzdechnout. ()

Reklama

Reklama