Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Diskuze

lake-lake

lake-lake (hodnocení, recenze)

překvapuje mě, že může někdo z diskutérů a komentátorů řešit nevybíravé chování postav, tykání podzřelým, podivné vztahy na pracovišti. nejsme prosím v Růžovce, jsme snad skoro dokonce i částečně v realitě - takže vítejte!

-Dawe-

-Dawe- (hodnocení, recenze)

Dávám si znovu první sérii a je to ještě větší lahůdka, než na první shlédnutí :)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

panPsax

Díky za info. Předpokládám, že díky toho výjezdu do zahraničí (pokud je to v rámci děje a postav), jsou tak dva díly předtím o dohadování a papírování k onomu výjezdu :D

panPsax

panPsax (hodnocení, recenze)

Druhá řada komplet s úspěchem navazuje na předchozí, kvalita neklesá, mírný humor se nevytrácí, dočkáme se i výjezdu do zahraničí.

Případy prvního oddělení rulez!!

na příspěvěk reagoval MartinezZ

panPsax

panPsax (hodnocení, recenze)

Narcis

Myslím, že pokračování fanoušky potěší. Po šestém dílu druhé řady jsem nadšený stejně jako při shlédnutí řady první. Miroslav Hanuš mě vysloveně baví.

na příspěvěk reagoval Narcis

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Ví se, zda se bude pouštět seriál zase od začátku a naváže se novými díly nebo se pustí jen ty nové?

na příspěvěk reagoval tatanapope

panPsax

panPsax (hodnocení, recenze)

Dotočeno.

Poslední natáčecí den bude v září, ale střihá se a jde to postprodukce.

na příspěvěk reagoval Narcis

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Fakticky se těším na pokračování - dokončuje se teď v červnu - podle Ondřeje Vetchýho se můžeme těšit na pachatele, který nebude vůbec snadný zlomit během výslechu ... myslím, že můžeme čekat fakt nářez, snad seriál udrží nastavenou laťku 

na příspěvěk reagoval panPsax

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

lukisek179

Případně je tam varianta dojít na WC, zavolat posily. Tam chodí policie neustále sem a tam. To je absolutní blbost, že by on zvolil jedinou možnou cestu: PŘIZNAT SE A JÍT NA ZBYTEK ŽIVOTA SEDĚT. HA HA HA HA HA

HA HA HA HA HA

HA HA HA

 

Ale seriál je to parádní, jen v tomto díle ze 14 celkových se to nepovedlo, ale jinak gut, sehr gut.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

lukisek179

Ne nemůže takto doznání vypadat. Je to absolutně nereálné. Někdo, kdo ustojí tvrdý policejní výslech se rozklepe na policejní stanici, protože starý a nemocně vypadající děda křičí, že pachatelovi něco udělá. Pak si stoupne ven a čeká na chlapa, který chodí do posilovny a ten se sesype a i když ví, že doznáním stráví půlku života ve vězení, tak to začne sypat. To nééééééé, tohle je absolutní, nereálný nesmysl. 

To platilo na základní škole, že se říkalo, já si na tebe počkám před školou. 

Tak si vem tu situaci reálně. Chceš jí rozebrat? Ve skutečnosti by ten chlap vyšel před policejní stanici na jednom z nejvíce frekventových policejních míst v republice a strašně by se bál? Pokud ano, můžeš staršímu pánovi utéct.

Případně dojít na 

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Shlédnuto všech 14. dílů a opravdu se jedná o výborně natočený krimi seriál. Sympatičtí herci, Vetchý, Polívka, Sršeň a další podávají přesvědčivé výkony. Hodně realistický pan major Korejs, porady, vztahy na pracovišti. Super výslechy podezřelých (zejména v posledním díle výslech Sršně). Nejslabší byl díl Hodinka k dobru, kdy bylo doznání pachatele nereálné až komické. Dávám 4* a budu se těšit na druhou řadu.

na příspěvěk reagoval lukisek179

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Teď jsem u 4. dílů. Taky někdo registrujete lehčí inspiraci seriálem The Wire? Hlavně v těch postavách.

alicek.cht.

alicek.cht. (hodnocení, recenze)

Síček

Clovek se musel nejprve s postavami szit, ono prece jenom Bolek jako kriminalista v dobe, kdy v kinech bezel jeho Bohumil, neni pro nektere lidi asi to prave orechove. Ja jsem se od toho odprostila a konkretne jeho postavu si nalezite uzila. Totez Vladyka - takovy nouma to na za catku byl a nakonec se taky dost pricinil k rozlusteni pripadu. Totez Blazek, Vetchy aj. - kazda postava mela neco do sebe. :-)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama