Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Diskuze

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Už je i dostupný seznam případů, které se budou řešit, a Taxikáři budou :) Stejně tak bude třeba i Metanolová kauza.

na příspěvěk reagoval callix

Uživatel fabecc1222 smazal svůj příspěvek.

hero_bk

hero_bk (hodnocení, recenze)

Včera jsem měl možnost vidět 6. a 7. díl nové série. Naprostá pecka! Třetí série důstojně navázala na série předchozí, možná i přitlačila v humoru ve srovnání s předchozími sériemi. Jen nechápu tu snahu obsahovat slovenské herce do rolí česky mluvících postav (s křestním jménem "Jiří"), jako by nikdo neslyšel ten nepřirozený přízvuk...

na příspěvěk reagoval callix

Šéfik

Šéfik (hodnocení, recenze)

Na Wikipedii je v obsazení Pavla Tomicová jako "Věra Sršňová, manželka Sršně" 😳

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Jo ta by se tam mohla objevit i když tenhle případ patří mezi ty oficiálně neuzavřené, ale pachatel se zdá být jasný. Jenom chybí jeho přiznání kvůli tomu, že spáchal sebevraždu. Jinak bych řekl, že se drží toho co se stalo přímo v Praze. Pokud ne nabízí se i další případy. Třeba ta nedávná loupežná vražda na té benzínce. Nevím už přesně kde to bylo. Covid bych do toho radši netahal 😀

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Mohlo by se tam objevit i něco s covidem, jak probíhalo vyšetřování v době nejtvrdších opatření...Pak taky záleží, jestli se chce striktně držet toho, co se vyšetřovalo v Praze, nebo ukázat i známé kauzy z jiných měst. Vražda malé Janatkové myslím taky ještě nebyla, a tu vyšetřoval přímo Mareš (Kozák).

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

callix

Ok, tak se necháme ještě překvapit jaký případy se tam objeví. Pár favoritů na zpracování mám. Počítám, že např vrah taxikářů (Virgulák) se tam určitě objeví a docela bych byl zvědavý co dál. Každopádně je asi čas na repete první a druhý řady.

na příspěvěk reagoval fabecc1222

lukisek179

lukisek179 (hodnocení, recenze)

Tak ve třetí řadě dle fotek nebude s největší pravděpodobností Igor Chmela (jako Dušan Vrána), což je dle mého velká škoda, protože Chmela to hrál opravdu skvěle a Posledním případu se mi líbil opravdu hodně, škoda že se nebude na ten děj navazovat. V nové sérii by se měl objevit Juraj Loj jako mjr. Mgr. Pavol Fabián a na 1. oddělení by měla být ještě jedna ženská postava.. Doufal jsem, že by nový operativec mohl být Ondřej Kavalír (Jan Meduna), hezky by se to do toho příběhu hodilo, škoda...  jo a Polívka (Plíšek) by měl být poradce v důchodu.

Každopádně se těším na dalších 13 dílů! 

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

MeccaAcs

No popravdě jak tam mluví o tom časovém odstupu, tak jsem čekal, že se třeba posunou v některých případech i postavy. Jako co tam bude třeba dělat Polívka, však ta jeho postava už šla do důchodu několikrát. 

na příspěvěk reagoval 0kozel

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama