Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Cesty timem k tomuto seriálu (7)

Série 1 (2014) (S01) 

Pro Jara.Cimrman.jr :-) Policie používá psací stroje a kopíráky protože se bojí virů, trojských koňů a dalších breberek z počítačů, víme? :-)) .... Jinak celý seriál si rád dám ještě jednou. Docela zdařilé zpracování skutečných případů. Když je to dle skutečnosti, tak to má u mne většinou "tajnou" hvězdu navíc :-) Těším se na "Laboranta" - Policie občas potřebuje procvičit jednou pěknou fotkou :-) ()

Rozčtvrcená (2014) (S01E01) 

Pro Jara.Cimrman.jr :-) Policie používá psací stroje a kopíráky protože se bojí virů, trojských koňů a dalších breberek z počítačů, víme? :-)) .... Jinak celý seriál si rád dám ještě jednou. Docela zdařilé zpracování skutečných případů. Když je to dle skutečnosti, tak to má u mne většinou "tajnou" hvězdu navíc :-) ()

Laborant (2014) (S01E05) 

Jednoznačně nejlepší díl. Ani pan Procházka s půlmiliardou nedošel na top mého žebžíčku Ppo... A to původně prý vypadalo, že tento díl do seriálu nezařadí (asi aby policie neutrpěla). Celkově výborně udělané ... BZZZT ... Polívka tedy zcela jinak, než ho známe (a jak se umí vytočit) ... BZZZT ... tenhle řez vykazuje vitální reakce, byla řezána za živa ... BZZZT ... napínavé do konce ... BZZZT ale je to můj případ, ne? ... BZZZT ... on se tomu směje, psychopat ... BZZZT ... luxusní závěr s pointou. Ale všechno by to bylo vlastně možné jako jeden díl kriminálky na nějaké komerční televizi ... BZZZT ... byť zajímavý a všechno... kdyby se to vážně nestalo ... BZZZT ... Tato skutečnost to právě teprve povyšuje na ten vrchol. Aspoň podle mého, protože co jsem za život už všechno na plátně či v TV viděl, to život píše nejlepší věci ... a bacha sršeň ... BZZZT :-) ()

Slepý svědek (2016) (S02E01) 

Na výborné výkony Vetchého a spol. už jsme si tak nějak zvykli. Ale Vladimír Javorský byl naprosto dokonalý (smekám a kvůli němu jsem si díl pustil ještě 2x) to prostě doplnil, že si celek prostě zaslouží 5*... A také ten námět z pera života. A jako zvukař mám rád lidi, kteří mají také v pořádku uši a nespoléhají se jen na oči :-) ()

Podnájemníci (2022) (S03E01) 

Úoveň neklesla a už se těším, co bude námětem dalších případů. V dnešním Prostřeno vařili čočku (tedy Čočku), kde v původním případu se ubohý h. jmenoval Knorr. Takže originál vrah vařil polévku Knorr... Musím si jí koupit příště místo Vitany a uvidím. Tedy jak ta televize šetří :-) aby nemuseli platit PP (Product placement), tak ho přejmenovali jen na obecné jméno potraviny - luštěniny. Ale tým to vyluštil pěkně :-) ... Mimochodem, když si dáte do např. https://www.kdejsme.cz příjmení "Čočka" tak vám vyjede, že nikdo s takovým příjmením aktuálně v ČR nežije. Nopak výskyt "Čočková" je 144 kusů. Je to pro mne překvapením. Buď je to náhoda nebo chyba a nebo se páni se jménem Čočka již vyvraždili. ()

Exploze (2022) (S03E04) 

Zatím podle mne nejlepší díl 3 série! Prostě bomba, psychologie, Korejs s kalendářem (bomba)... Že se Petr oženil jsem zaznamenal až nyní. To musí bejt šťastnej... No to musí :D ... Kalendář s Korejsem chci taky - už je nás dost ne? Jinak můj kámoš má tiskárnu i na malé náklady, takže klidně jen pro členy klubu "Korejs", kdyby bylo potřeba :-) ... Jinak do vietnamskýho nehtovýho studia bych tu svou nikdy neposlal, něco o tom vím! ()

Taxivrah (2022) (S03E06) 

Tak to byla fakt špica. Ještě lepší než o vietnamce v luftu. Na pondělky na ČT se po x letech fakt těším, když ještě potom jako bonus dávají Legendy kriminalistiky III. v kterých jsou také ty největší chuťovky... Ten feťák je hustej, ale že by zvládl tohle v rauši nebo mezi nima? Jsem zvědav komu řeknou "tak si vrah"... Ano pro mne bylo docela překvapením, že vrahem by měl být ten feťák a stále se mi tomu nechce věřit. Co mne zaujalo na předloze (skutečném případu) z webu byl zápis soudního procesu s tím feťákem (taxivrahem). Jako pro člověka mimo tento jeho svět jako pro mne fakt síla https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/432040/taxivrazdy-u-soudu-online-masakr-si-zapsal-do-deniku.html ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama