Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


V porodnici (S10E25)

(epizoda)

Obsahy(1)

Maminko, já vám gratuluju. Ten váš kluk je jako buk... Jdu rodit. Vydrž! Takový vzkaz zanechá doma manželka (D. Bartůňková) svému muži Oldovi (S. Skopal) a vypraví se v noci sama do porodnice. Nechce se jí totiž budit manžela, který má angínu. Na pokoji se potká s další rodičkou (V. Žehrová), která si stěžuje, že otec jejího dítěte je námořník a nebude u porodu... Obě se ale shodnou, že by měli tatínkové u porodu být. Do hovoru jim vstoupí primář (V. Menšík), který je přijde před porodem povzbudit a vypráví jim, jak muži při porodu vyvádějí... (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menšík v obležení mladých rodiček a zdravotních sestřiček, přičemž až na jednu z nich (Žehrová), už nejsou herečky, které je ztvárnily, dnes herecky aktivní. Kolik už charakterů jeden z našich největších herců ztvárnil, avšak porodník v jeho podání je rarita. A samozřejmě nechybí jeho obvykle brilantní improvizační schopnosti v replikách. Ty vole, ale ten celkový výsledek! Absolutně nesoudržná socialistická blbost, která budí myšlenku, že za komunistů byl i porod těžký prohřešek. Připustit partnera k porodu bylo nepřípustné, břicha rodiček evidentně vycpaná polštáři, porodník ani nepřiložil přístroj na holý pupek, jen ho pro nic za nic třímal v ruce, do toho úplně hnusný prostředí, sice primitivně studiově kašírované prostory porodnice, ale úplně odporné, budící dojem poloprázdné budovy s místnostmi maximálně leda tak pro mučení. I znásilněná prostitutka by zde neporodila. Příběh o ničem. Polovinu mini stopáže zabírá hudba, dialogů minimum. Herecky zaujal jen a pouze Menšík, maličko se blýsknul i Vlastimil Hašek coby cholerický soused, tehdy mladý Skopal hrál roztržitého manžela rodičky. Nechápu, kde tvůrci často brali přesvědčení, že manželé těhotných žen, musí být roztržití pitomci, co se v okamžiku prvních kontrakcí stávají idioty, co ani neví, jak se jmenují. Realizace otřesná, být Menšíkem režiséra Hudečka na místě pošlu do prdele. Realizace primitivní. Dovršil to stín mikrofonu na zdi. Socialistická šulínovina. Chudák Menšík. To bylo nedůstojné, do čeho šel. Příležitost vidět ho jako docenta v bílém plášti už bohužel nepřišla. 0% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já mám švagra, kterej při porodu tak trpěl, že při prvním utek, pak byl dlouho nezvěstnej a vrátil se až při narození druhýho dítěte.." ;) Zdá se to až trestuhodné obsadit do role primáře porodníka za všech okolností skvostného Vladimíra Menšíka, který právě bakalářskému konceptu vždy slušel a dokázal jeho zástupce svou mistrovskou improvizací obohatit, často i překlenout nezřídka jalové pasáže skriptu, a nakonec z jeho účasti nevytěžit ani to blbý ň !! Tentokrát Václav Hudeček zklamal na celé čáře, když vlastně ani svým bezobsažným a technicky nezvládnutým kraťasem nedokázal zaujmout nejen postoj k oné neustále na přetřes jdoucí otázce přítomnosti muže u porodu, ale ani zhnuseného diváka, který by se nejradši oběsil na pupeční šňůře.. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdementnější bakalářská povídka, jakou jsem zatím viděl. A to jsem jich viděl myslím opravdu dost, ale tahle je fakt totální demence! Scénář Markéta Zinnerová? Aha, tak to tomu odpovídá. Někdo to utáhnout musí, obsadíme Menšíka! Chudák Menšík, on taky bral naprosto všechno a tady to rozhodně nezachránil, navíc mě tihle jeho bodří chlapíci, doktoři nebo družstevníci vždycky lezly krkem. Tenkrát ještě pánové k porodu nechodili, což komentuje jedna z rodiček slovy : "Mělo by se zařídit, aby chlapi byli u porodu taky, aby viděli, jaký jsme frajerky." ODPAD! ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jedu rodit. Vydrž!".... Doplnění po 2. zhlédnutí: Celé je to takové nějaké přitažené za vlasy. V době, kdy chlapi nemohli na sál, je přece nesmysl tahat manžela do porodnice, resp. odjet tam sama a pak se pro něj vrátit. Prostě blbost. Ale Menšík jako docent byl fajn. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak co děvčátka? Hekáme, hekáme?" Porodnický příběh, natočený podle zadaného tématu "Ta rozkošná mateřská dovolená", vypráví o cestě do porodnice a z porodnice, nejdříve bez tatínka a pak s tatínkem, aby si tam taky užil, ale on si vlastně nic neužil, na kterém mě zaujala úsměvná i dojemná forma projevu, ale také zajímavý hudební doprovod, jenž zde dostal výrazně větší prostor, než v jiných bakalářských povídkách. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezká kravinka z porodnice, ve které si luxusní pusinka Dana Bartůňková (ta namyšlená kráva z ČERTY NEJSOU ŽERTY) zajede na zkoušku do porodnice, aby se za pár hodin mohla vrátit ke spícímu manželovi a tentokrát už jeli naostro k porodu. Vtip tomu dává tradičně Vladimír Menšík, především s těmi jeho kuželkami v bříšku. Škoda jen toho, že více prostoru nedostala ta rajcovní milfka z KDO JE KDO, Stanislava Bartošová. Tady byla jen na chvíli a ještě v odporném kostýmu zdravotní sestřičky. [141. hodnocení, 12. komentář, 53%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka z porodnice je spíše taková zábavná hříčka než příběh ze života. Vladimír Menšík tu v roli primáře vystupuje přesně tak jak ho všichni známe. Velice výřečný a plný humoru. Reálnost na ztřeštěném chování jedné prvorodičky je však mizivá. Jen tak opustit porodnici a nechat se zase přivést manželem bez toho aby z toho v nemocnici nevyvodili důsledky je na pováženou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice ohraná písnička, ale pravdivá. Bez Vládi Menšíka by povídka byla ještě horší. Takhle sledujeme docela nudné žvanění o tom, kterak u porodu chlapy mít či nemít. To vše je doplněno hluchými momenty, kdy sestřička putuje do nemocnice a zpátky s patřičně nezáživným hudebním motivem. Herci jsou sice kvalitní, ale povídka je obsahově slabá. ()

Reklama

Reklama