Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 8 (1979) (série)


Koně (S08E33)

(epizoda)

Obsahy(1)

Předseda JZD chce odprodat všechny starší koně, družstevníci se ale svých koní zbavit nechtějí. Předseda svolá schůzi družstva, na které se hlasováním rozhodne, že se koně prodají. Družstevníci, kteří koně vlastní, s tím však nesouhlasí a v noci si přijdou k předsedovi pro vysvětlení. Předseda ale situaci zvládne, družstevníky pohostí a nakonec přesvědčí. Všichni tedy jdou své koně vyvést ze stájí, i když se s tím těžko smiřují. Jen největší odpůrce prodeje Pěnkava svého koně, který mu kdysi zachránil život, vyvést odmítá. Předseda tedy jeho koně odvede sám. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

roswelll 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že příběh je to zajímavý, ale nebyla vhodně zvolena funkce předsedy JZD. Pan Haničinec, který v seriálu Dobrá voda by za koně dýchal, tak tady naopak je proti nim. Těžko se pak této jeho roli věří. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je třeba zabít toho, kdo tenhle příběh do televize poslal. A taky toho, kdo svolil k jeho realizaci. A taky toho, kdo to natočil. Preiss tady má vlasy a funkci a Haničinec svůj klasický patetický herecký výraz a moc. Totální úlet úletů, na kterém je nejhorší, že to tady má 67%! ()

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Družstvo je na mizině. Vlastní šedesát koní a o ty je potřeba se starat. Přijde návrh z okresu o odkoupení části koní, ale všichni jsou rezolutně proti. Pro předsedu JZD je to však jediná možnost, jak družstvo zachránit. Svolá do hospody členskou schůzi a nechá hlasovat. Návrh na odprodeji koní projde, což se vůbec nelíbí, těm, kterých se to nejvíc týká. V noci jak jdou z hospody, tak se dobývají do předsedova domu. Ten je pustí dovnitř, vezme demižon slivovice a snaží se jim vysvětlit, že on taky koně prodat nechce, ale je to opravdu jediná možnost, jak družstvo zachránit. Oni to pochopí a druhý den své koně nabídnou k odprodeji. ()

Reklama

Reklama