Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 9 (1980) (série)


Abiturientský večírek (S09E06)

(epizoda)

Jak jsem se znovu zamiloval do své ženy... Někdejší spolužáci Petr (R. Brzobohatý) a Helena (J. Hlaváčová), kteří se po společných studiích vzali a po čase rozvedli, se po letech znovu setkávají na abiturientském večírku. Petr se na večírku znovu do své bývalé ženy zamiluje a pozve ji na skleničku sektu do svého hotelového pokoje... (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto povídku stojí za to dokoukat do konce, protože taková pointa se jen tak nevidí. Ale pokud se dívat nechcete, stačí si přečíst zdejší obsah, tentokrát popisující vše od začátku až do konce. Jinak je obsahem filmu sraz absolventů po letech, který je tak trapný, jak jen po letech takové srazy bývají. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně slabá bakalářská povídka Jaroslava Dietla, ve které se skoro nic neděje, jen Hlaváčová s Brzobohatým řeší svůj vztah. Ale nijak zajímavě. Hudba: Jiří Šlitr, Miloslav Ducháč & Luboš Fišer ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabá bakalářská povídka z prostředí třídního srazu po x letech. Sejdou se tam dva bývalí manželé, přičemž on (Radek Brzobohatý) doufá v návrat ke své bývalé manželce (Jana Hlaváčová). Tohle ústřední téma celkově tak nějak vyšumí, nic extra se nestane, a tak z celého krátkého filmu vynikne nejvíce ukecaný bavič Josef Dvořák. Kromě podprůměrného příběhu je otřesné také vizuální provedení. Na těch televizních interiérech je hodně moc vidět, že zde bylo na film minimum financí. Chvílemi to připomíná spíše divadlo. [72. hodnocení, 8. komentář, 63%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka poukazující na fakt, že byť se dva rozejdou, ještě to nemusí znamenat, že by se k sobě měli v budoucnu chovat nějak nepřátelsky. A to samozřejmě také nemusí znamenat, že by se k sobě také někdy mohli vrátit. Ano, i takové situace se stávají. Příběh jako televizní inscenace nevypadá vlivem výborného herectví Radoslava Brzobohatýho a Jany Hlaváčové a přirozeného baviče Josefa Dvořáka nijak špatně. Ale bohužel, nijak v paměti neutkví. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já fakt nevím, zda měli tvůrci tak málo námětů, ale opravdu jsem si po shlédnutí této povídky říkal: „Proč?“ Když povídka skončí tak, jak skončí, nebudu předvídat, aby někdo nepřišel o pointu, pak její vyprávění nemá v podstatě žádný význam. Ze všeho nejvíc vyčnívá Josef Dvořák a jeho hlášky a to bych si skoro tipnul, že si jich pár i vymyslel. ()

Reklama

Reklama