Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 8 (1979) (série)


Trafika (S08E20)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1979, 17 min

Obsahy(1)

Boj vášnivého kuřáka s nikotinem. Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1979. Pan Provazník (J. Sovák) je vášnivý kuřák. Lékař (P. Nárožný) mu doporučí, aby přestal kouřit. A on se rozhodne s touto neřestí skoncovat! Vytvoří si plán, který tvoří tři základní pravidla: Nemít To u sebe! Nekupovat To! Nepřijmout To ani jako dar! Kostky jsou tedy vrženy. Jenže, pokušení jsou veliká. Spása – v tramvaji se nesmí kouřit. Tím ale jeho utrpení neskončilo, vždyť na trase věděl o každé trafice i hospodě, kde se cigarety prodávají. Na konečné, kde je také trafika, ho paní průvodčí (S. Zázvorková) nutí vystoupit. On ale odmítá, nemůže. Zavolá na něj tedy příslušníka policie (J. Lábus)... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fuj, to mi nastražil, sám tabákovej ďábel." J. Sovák na vyhlídkové jízdě po trafikách v Praze 6 a na bývalém obratišti Podbaba, trápící se abstinenčními příznaky poté, co se mu i přes postupné snižování původní dávky padesáti cigaret na deset, půlení cigaret a pět různých a zcela zaručených metod, nepodařilo přestat kouřit a s čímž mu nakonec pomohla až mužská ješitnost. Nejlepší je prostě, vůbec to nevzít do huby, pardon do úst a jak tady píše má oblíbená kolegyně LadyPupu, fakt platí: Nemít TO u sebe, nekupovat TO, nepřijmout TO ani jako dar! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V skutku som sa veľmi dosť tešil na tento snímok, pretože je krátkometrážny a v takých nebývajú prebytočné scény a na československú tvorbu je to aj dosť nezvyčajné a tiež v tomto diele hrajú samé hviezdy Československa (Jiří Sovák, Petr Nárožný, Jiří Lábus, Lenka Kořínková, Stella Zázvorková). Ono to však bolo dosť nudné a zbytočné. Vlastne jediné čo ma potešilo (ako v každom starom československom filme) bol pohľad na tú starú retro dobu, v ktorej sa nám tam pekne žilo (teraz nemám na mysli komunizmus). Kedže má táto snímka len 17 minútovú minutáž, nemôžeme sa na nikoho hnevať, že sme sledovaním stratili náš drahocenný čas, ktorý nám nikto nevráti. Každopádne snaha sa cení. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

V zásadě nemám rád Bakaláře, protože náměty jsou málo věrohodné a je to celé přibarvované jak gumový medvídci. ALE! Za Sováka se Stellou a Lábuse s Kořínkovou prostě nejde jinak. Sovák je úžasný, vypadá tu opravdu bídně a tu nezpůsobilost vystoupit z osmnáctky bych mu asi taky uvěřil. Sranda, co bylo v sedmdesátých letech po Praze Tabáků a PNS :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já vás chápu, ale to hodláte až do konce života jezdit z jedný konečný stanice na druhou ??" - "To ne !! Jen do doby, než mě napadne něco chytřejšího.." ;) Taky to chápu..;) Kouzelný Jiří Sovák v kratičké bakalářské povídce, která vypráví o tom, jak se pan Provazník na stará kolena rozhodl přestat kouřit.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O problému přestat kouřit ví své kdejaký kuřák. O jedné takové touze vypráví další bakalářská povídka s typickým českým humorem. Nereálný příběh by to nemusel být, ale značně tomu kazí výstup pořádkového příslušníka VB. Že by byl takto mírumilovný a v jistém smyslu tak naivní se prostě uvěřit nedá. Účelem však bylo diváka pobavit a snad i poučit, což se povedlo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama