Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Logicky velmi obskurní špionážní hra na kokota a na myš, při níž celou dobu tápete, jsou-li větší kočky agenti MI5 nebo arabští tenoristé, či je snad jen totální kočka scenárista a snaží se ji udělat i z vás. Pokud však nejste jedním z těch „hloubavých“ artových hnědopichů a vyteplených snílků, hledajících v masové zábavě, jakou film bezesporu je, filosoficko – umělecké ukájení svého přebujelého ega, dokážete-li se povznést nad těch několik do očí bijících kočkovin a na chvíli omezit svůj intelekt na prosté relaxační cucání si palce, dočkáte se svižného, dobře natočeného a zábavného „vinného potěšení“ s vcelku milými zvraty a zvratky, které vám rozhodně nezkurví večer jako třeba takový Birdman. Já se tedy skvěle slaboduše bavil a vůbec mi nevadilo ani to, že když Jenda Sníh shodí tu bandu vlčích kožešin a vysoké podpatky Noční hlídky, je to dost podměrečný, anorektický chcípák, kterého by tajné služby najaly leda tak k infiltraci mezi Pygmeje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Jamese Bonda, tak mi přijde, že Angláni ze špionů ve filmech dělají nudný a nezajímavý postavičky se suchým humorem. MI-5: Vyšší dobro je ale jiná jízda, podobná právě Bondovi. Akce jak se patří, která od začátku do konce nenudí. Zároveň obsahuje neokoukané herce a s těmi suprově hraje mariáš a tak čekáte, co se s jakou postavou každou chvílí stane. Nečekal jsem to, ale dočkal jsem se opravdu výborné akce. Jakto, že zrovna právě takový film tady má od hodnotících celkově slabých 60 procent? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $4,700,720▐ veľmi ale veľmi nezáživná amatérska brečka, zívačka ktorá mí bližšie k TV produkcii, než nejakej svižnému kino thrilleru, a ten vlasatý Kit Harington je teda pekné drevo, k tomu tu je zlá kamera, o réžii škoda hovoriť, strata času /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NĚKDO CHCE ZNIČIT MI5…“ /// Seriálovou minulost to nezapírá. Spíš na ni staví, ale nemám dojem, že je nutný ji znát. Hlavu si nelámali ani s vobsazením. Peter Firth si střihl tu svou roli a John Sníh má roli lepší než v Pompejích. Dobře to vodsejpá, žádný zbytečný kecy, spíž chytrý dialogy, jako abych prej všechno za pochodu pochopil. Místy to sice je hloupý, ale nějak se z těch prekérek (všichni) vobčas dostat musej. Špionážní TV film, ve kterým se hledá krtek (necháš toho bobra! Krtek…) a kde se všichni snažej dělat z diváka kreténa. Čím dýl nebudu nic tušit, tak vo to víc pak prej budu překvapenej. Takže nic netuším (což mě baví) a snažím se bejt překvapenej. A souhlas, rozhodně to má víc PRO než PROTI. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tenhle seroš šel mimo mě. 2.) Rád dělám složitý rozhodnutí. Je to totiž moje práce… 3.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kafčo, pivko, vínko nebo buráky, sedněte si do relaxační polohy a když nebudete chtít být mucholapkou na mouchy, protože to by jste se možná udřeli víc, než zarelaxíkovali, tak máte před sebou báječných 104 minut. Karty jsou rozdaný dobře, ale až do konce nebudete vědět, kdo má toho Černýho Petra. Má to švih, spád, sympaťáka Willyho, záhadného Harryho, mezi nimi poletují docela prima agentky Ml5 a staršlivitánsky nebezpečný terorista Kasím. Občas je to úsměvné, občas skoro znepokojivé vhledem k naší době, ale ve výsledku jsem byla vážně spokojená, ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když neumíte chytit pozůstatek studený války bez střílení, je to dost špatné." Jako dlouholetý úspěšný a přesto imaginární agent dávno vím, že nesmím věřit nejen nepřátelskému agentovi, ale ani neutrálnímu a už vůbec ne tomu spojeneckému. Proto mi dává smysl, že si starý lišák Harry vybral za komplice toho vyhozeného. A jelikož Harry vytahuje trumfy z rukávu poměrně pomalu, tak z tohoto lovu teroristů učinil poměrně zajímavou podívanou. Tím však u mě pozitiva končí, protože kdyby britské, ruské a americké tajné služby fungovaly předvedeným způsobem, tak už je naše civilizace dávno vyhlazená libovolným nájezdníkem. Ještě horší pro mne je to, že na ulhanými agenty mnohokrát vyřčenou větu "Věřte mi!" jsem přibližně v půlce snímku získal takovou alergii, že bych je nejradši všechny postřílel svou imaginární pistolí s tlumičem a vypilovaným číslem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Není zas až takovým překvapením, že je MI-5 v problémech, když tam dělá generálního ředitele Darling z Černé zmije.. Kdyby hledání krtka ve Schránce 500 přišlo s nápaditější režií, inteligentnějším scénářem a nějak se vyhnulo finále ve velínu se seagalo-lundgrenovským parametry, mohlo myslet i výš, ale to už by vlastně byl úplně jiný film. Když nemá Kit mečík a kožešinu kolem ramen, působí ještě více nevýrazně.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Více výkřiků než akceptovatelného námětu a solidního scénáře. Pod atraktivním vnějškem se skrývá stereotyp, který nemá daleko k prázdnotě. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Tržby: 5.3 miliónov $ | Fajná oddychovka v jednom z mojich najobľúbenejších žánrov. Ján Sneh hraje čo má, mne neprišiel nijak katastrofálny. Celému filmu ale kraluje Peter Firth, ktorý svojím herectvom drží napätie a nepredvídateľnosť až do konca. Palec hore. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Akce vcelku svižná a záživná. V jejím centru se vyskytl Snou, snad proto, že má vskutku drsný kukuč štěňátka po mrtvici. Druhý ústředník, strejc, co přechodil krevních výronů do šedé pět až šest, také stojí za zasmání. A teď jde o to, zda se tací filištíni nechají doběhnout musulmanem, kterému unesla em aj číslo těhotnou burkinu, což z něj nadělalo teroristu numero úno, machra přes obětování vlastních pohůnků a vůbec šéfika celé kakajdy, nebo cyja, která více než řečeného pablba touží zlikvidovat či ovládnout právě tu naši slovutnou em aj číslo. To by byla zápletka v kostce. I když to zní dost debilně, dá se to vidět bez blinkání. Snad jen dámy překvapí, že Heringtn není ve skutečnosti ztepilý šermíř, co si obouručákem pohazuje jako Čvančarová manželem, ale stříkáček s postavou trošku přepucnutého žokeje. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je mnohem chytřejší a subtilnější, než se zdá. Hra na kočku a myš s teroristickou organizací, příběh dokáže neustále překvapovat, Kit Harrington není to hlavní lákadlo seriálu. Je to spíše celkové pojetí příběhu, kdy terorista Kásim a jeho partička umí Britům pořádně zatopit. Harry Pearce (Peter Firth) je rozhodně působivý ve svém snování plánů s plány uvnitř, a neváhá jít za hranu zákona, aby dosáhl svého. Svižně se odvíjející příběh nejde nikdy dopředu odhadnout, charaktery slušně zahrané a sympatické, strhující závěr s třešničkou na dortu. Za mě špičkový film na více podívání. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo toľko pohŕdavých komentárov, prečo pomerne nízke hodnotenie filmu, ktorý ma síce ničím nenadchol, ale ani ničím nepopudil, čo je u výtvorov z posledných rokov pomerne zriedkavá záležitosť. Okrem hudby ma zaujalo asi najviac to, koľko krát boli aktéri postavení pred otázku, či je to pravda alebo zasa ďalšia hra niekoho. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ide o jeden z lepších špionážnych filmov. Napriek tomu, že nič nepridá, tak pri ňom strávite celkom príjemne 104 minút a nebudete sa nudiť. Niektoré twisty sú zaujímavé, niektoré zase až tak nie, no dá sa to celkom pohodovo sledovať počas celého filmu. Záverečné odhalenie nepatrí medzi najlepšie, no na druhú stranu musím pochváliť Petera Firtha, ktorý je vo svojej role skutočne skvelý a pre mňa je on viac hlavným hrdinom než Will. Som rád, že som film videl, nemyslím si, že sa k nemu niekedy vrátim, no minimálne čo musím ešte skritizovať je akcia, ktorej si tu dokopy skoro neužijeme vôbec. Je to podľa mňa viac thriller než akčný film, a chcelo jej to viac. Toť vsio. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie až tak divácky pútavé ako boli Bournovky, ale (väčšinu) omnoho uveriteľnejšie a so zápletkou, ktorá vás donúti (?) zamyslieť sa nad spôsobom ako sa dá chrániť dnešný svet. Herecké obsadenie je síce logické (Kit Harington je in vďaka Hre o tróny), ale nijak extra vám hlavný hrdina neprirastie k srdcu. Starý šéf obvinený zo sprisahania tiež nieje bohvieaký sympaťák, ale jeho motivácie dodávajú filmu napätie i zmysel... Nie vrchol žánru, ale poctivý televízny triler... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Zase CIA sračka. Jediná scéna, která mě aspon trochu zaujala byl ten závěr, ale to už tu nudu nezachrání. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

You know nothing, Jon Snow sa preniesol a tu. Snow zas hovno vedel, hoci sa tváril na macha. Ale inak spočiatku som bol síce skeptický k filmu ako takému, ale nakoniec to bola vcelku zaujímavá dráma. Čo oceňujem, lebo ja špiónov okrem Conneryho mám hlboko pod kostrčou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice solidně natočený špionážní film, s pár hluchými místy (a pár nelogičnostmi, nad nimiž raději nepřemýšlet - třeba ta s tím bezmyšlenkovitým a bezproblémovým naklusáním do jámy lvové), ale celkově to drží tempo (pomalejší, zamyšlenější, neakční), příběh, postavy se nechovají jako idioti. Trochu mi to chvílemi připomnělo seriál Blacklist. Nějaká akce tu je, není jí moc, ale je dobře natočena, žádná zmatená kamera a zběsilý střih. Člověk navíc skutečně netuší, která bije, i když je jasné, že nevraživost mezi MI5 a CIA je zde na pořadu dne, a překvapivě ani atentátník není tentokrát vykreslen zcela negativně (když nemusí, civilisty nezabíjí, jeho výtka, že Amerika a Británie se mu taky s.e.rou do jeho země a zabíjejí tam, vyznívá oprávněně). Vlastně je nakonec tím smyslem a vyzněním ten film nekorektně oslavou národních hodnot proti vlezlému americkému čumáku v Evropě. Btw, díky verbalovi za tip na tento film, bez něho bych na něj nepřišel. ()

Reklama

Reklama