Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Mírné rozpaky. Působí více jako do TV než do kina. Sice se pořád něco děje, ale to podání nemá život áčkového filmu. Prostě mě to nenakoplo a nebudu se v budoucnu k tomu vracet. A ještě hudba. Použitý styl filmu také dost uškodil. Zastaralé, rádoby dramatické, přimíchané další zvuky. Občas hlasitostí na úkor konverzace. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo toľko pohŕdavých komentárov, prečo pomerne nízke hodnotenie filmu, ktorý ma síce ničím nenadchol, ale ani ničím nepopudil, čo je u výtvorov z posledných rokov pomerne zriedkavá záležitosť. Okrem hudby ma zaujalo asi najviac to, koľko krát boli aktéri postavení pred otázku, či je to pravda alebo zasa ďalšia hra niekoho. ()

Reklama

Romeroo 

všechny recenze uživatele

John Sníh v roli agenta MI5, to jsou věci. Člověk ho furt vidí v černém a s mečem a najednou další změna. Spoooks je celkem zajímavou špionážní sračičkou kde ze to zvrací jako o párty 15 letých puberťáků. Konec je celkem zajímavý, samozřejmě v rámci toho co se celý film odehrálo a co na sebe scénarista upletl. Přesto jsem jednu větu na konci nepochopil...třeba jsem jen nepozorný hlupák, nebo si chtěl někdo hrát na to co rozhodně celý film není? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když neumíte chytit pozůstatek studený války bez střílení, je to dost špatné." Jako dlouholetý úspěšný a přesto imaginární agent dávno vím, že nesmím věřit nejen nepřátelskému agentovi, ale ani neutrálnímu a už vůbec ne tomu spojeneckému. Proto mi dává smysl, že si starý lišák Harry vybral za komplice toho vyhozeného. A jelikož Harry vytahuje trumfy z rukávu poměrně pomalu, tak z tohoto lovu teroristů učinil poměrně zajímavou podívanou. Tím však u mě pozitiva končí, protože kdyby britské, ruské a americké tajné služby fungovaly předvedeným způsobem, tak už je naše civilizace dávno vyhlazená libovolným nájezdníkem. Ještě horší pro mne je to, že na ulhanými agenty mnohokrát vyřčenou větu "Věřte mi!" jsem přibližně v půlce snímku získal takovou alergii, že bych je nejradši všechny postřílel svou imaginární pistolí s tlumičem a vypilovaným číslem. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který je mnohem chytřejší a subtilnější, než se zdá. Hra na kočku a myš s teroristickou organizací, příběh dokáže neustále překvapovat, Kit Harrington není to hlavní lákadlo seriálu. Je to spíše celkové pojetí příběhu, kdy terorista Kásim a jeho partička umí Britům pořádně zatopit. Harry Pearce (Peter Firth) je rozhodně působivý ve svém snování plánů s plány uvnitř, a neváhá jít za hranu zákona, aby dosáhl svého. Svižně se odvíjející příběh nejde nikdy dopředu odhadnout, charaktery slušně zahrané a sympatické, strhující závěr s třešničkou na dortu. Za mě špičkový film na více podívání. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)
  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)

Reklama

Reklama