Reklama

Reklama

Saludos Amigos

Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

wobufet 

všechny recenze uživatele

Takle by se měl vyučovat zeměpis! Pobavil jsem se a něco i dozvěděl o mě neznámé Jižní Americe. Zhodnotím-li jednotlivé grotesky: Lake Titicaca - Klasická Donaldovská groteska s naučným komentářem 4*. Pedro je docela chytlavý příběh o letadélku. Přiznám se, že v určitých chvílích jsem byl přímo zažrán do děje a držel pošťákovi palce 5*. Následuje El Gaucho Goofy - patrně základ všech těch "Buďte správným rybářem/sportovce apod." Klasické Disneyovské eskapády 4*. A na závěr to nejlepší ! Aquarela do Brazil kombinuje chytlavé rytmy samby s úžasnými tahy štětcem. Do toho Donald a José Carioca.... Hotová pastva pro srdce a duši 5*. Podtrženo sečteno, klasické grotesky strýčka Walta. Jejich věk na nich nepoznáte a vysoce převyšují dnešní šunty z House of Mouse. Chystám se na Caballeros :) ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Dokumentarny film kombinovany kreskenymi groteskami z cesty Wald Disney timu v Juznej Amerike v roku 1942. Cesta nebola isto nahodna, Juzna Amerika, konkretne staty Chile, Bolivia a Argentina (prve tri dokumentarne soty a prve tri kreslene pribehy ) spolu s Braziliou (posledny dokumentarny film a stvrty a posledny animak) boli v rokoch realizacie filmu uchranene hroz druhej svetovej vojny a este k tomu zazivali prave kvoli vojne svoj najvacsi boom (nakolko Europa zmietana vojnou vo velkom dovazala polnohospodarske a zivocisne produkty prave z tychto statov Juznej Ameriky). Tento kratky film z obdobia najvacsej konjunktury Juznej Ameriky zobrazuje ludove obycaje, miestne zvyky a tance. V case ked dokumentarny film, ktory svoj najvecsi priestor dostal az nastupom televizie, bol odkazany len na kina bol tento kombinovany dokument spolu s animaciou isto zaujimavym pocinom a retro do zivota latinskej ameriky styridsiatych rokov minuleho storocia vo farbe isto stoji za zhliadnutie aj dnes. A o bravurnej disney animacii, este rucnej, sa je skoda zmienovat, ta bola uz v tej dobe samozrejmostou a jednak ju zhodnotili uz druhi... ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Šestý film z edice ´animovaných klasik Walta Disneyho´. Kombinovaný animovaný (4 příběhy) a dokumentární film (rámec). Animátoři Disneyho studia studují kolorit Jižní Ameriky. Jihoamerické krajiny v té době měly těsné vztahy s nacistckým Německem. USA poslaly Disneyho lidi spolu s dalšími umělci jako vyslance dobrých vztahů. Cestu sponzoroval Nelson Rockefeller. 1. ´Lake Titicaca´ - Donald Duck, 2. ´Pedro´ - malé letadlo, 3. ´El Gaucho Goofy, 4. Aquarela do Brasil – Donald Duck a Jose Carioca, papoušek, který se tady objevil poprvé. Animované části jsou jednoduché a milé. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Tak a nyní přicházíme do temných časů Walta Disneyho, protože se USA dostalo do války a nebylo financování filmů a nebylo moc lidí co by se na ty filmy dívaly. A první film z těchto temných časů je Saludos Amigos. Tenhle film je v podstatě takový dokument o jižní Americe ve kterým se střídají hrané sekvence a animované. Animace klesla lechce dolů a není se čemu divit. Film je za mě takový nezajímavý a nudný. Uběhlo 10 minut a já si říkal jestli to má cenu koukat do konce. Kdyby film měl český dabing tak by to mohl být docela dobrý film na zeměpis. Za mě 47% ( 2 hvězdy z 5). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Sice jsem jenom pochytávala slova (tak dobrá v angličtině zase nejsem), ale celkem mě to bavilo. Donald nádherně žvatlá, muzika byla pěkná a celé je to tak krásně kreslené :). Nejvíce se mi asi líbil poslední příběh, ten štětec byl dokonalý. Na další shlédnutí už to ale nevidím, prostě další Disneyho celovečerní film. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Je to šiesty dlhometrážny film štúdia Walt Disney a prvý, ktorý vznikol spojením viacerých animovaných príbehov do jedného celku. (majo25)

Reklama

Reklama