Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 7 (1978) (série)


Lázně (S07E31)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1978, 27 min

Žárlivost je strašná věc a odpouštět je lidské... Jožko Trunčík (Z. Řehoř) a jeho žena Blaženka (I. Janžurová) jsou svoji už téměř dvacet let. Ale tohle byly první tři týdny, kdy byli od sebe odloučeni… Po návratu z lázní přijela Blaženka jako vyměněná a navíc jí začaly chodit pohlednice od lázeňského společníka Vlada. Manžel pochopitelně začne žárlit. A jak by ne, svou ženu miluje a nechce o ni přijít. Blaženka ale tvrdí, že s Vladem nic nemá. Jožko je připraven na vše zapomenout, ale když se o společníkovi dozvědí děti, dojde k hádce a žena odchází z domu… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes dva skvělé herce musím jít s hodnocením níže. Jde hlavně o fakt, že zde neúřadovali scenáristi, ale příběh je skutečný. Tím spíše nepochopím, že závěrečné vysvětlení, kterým se manželka prezentovala na nádraží, nepředložila podstatně dřív. Nechala tak manžela si myslet, že ho podvedla a vlastně se do té doby vůbec nijak nebránila myšlence, že něco bylo, ale už to skončilo. V kontextu toho pak závěr tedy dává celé povídce punc nelogičnosti. A k tomu ty příšerné studiové kulisy světa za oknem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nějakou dobu vím, že Bakaláři nejsou jen humorní... Jako tato manželská etuda o tom, že žena potkala šviháka lázeňského, který si s ní neužíval jen kino a candrbál v lázních, ale ještě poté paničce psal pohledy a jejího muže to netěšilo. Hodně realistický, temně natočený manželský spor, jehož závěr vykecal uživatel Tommassi3... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc často jsem neviděl Zdeňka Řehoře ve velmi vážné roli. A že to bude zrovna v bakalářské povídce, tak to se mi ani nesnilo. Společně s Janžurovou předvedli vážnou rodinnou drámu Jožky a Blaženky, když ona přijede z lázní, kde si vyrazila zkopýtka s lázeňským štramákem a on neví, co s tím. Pak proběhne jakýsi nespecifikovatelný zlom, kdy to vypadá, že vše to byl jen sen, ale ono to sen nebyl. No a pak je třeba zachránit, co se dá. Poměrně smutná, dramatická a hlavně vůbec ne zábavná povídka, která jakoby do bakalářského cyklu vůbec nespadala. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama