Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý spisovatel a režisér Justin Kerrigan na základě své vlastní zkušenosti natočil film, který nepostrádá humor, svěžest a bezstarostnost mládí. Film se odehrává během jednoho víkendu. Hlavními hrdiny hudebního filmového příběhu je parta šesti kamarádů (tří chlapců, tří dívek), která má před sebou vidinu zábavného a vzrušujícího tanečního víkendu na velkolepé taneční party - po ubíjejícím pracovním týdnu. Film začíná pátečním odpolednem, kdy se kamarádi ve spěchu připravují na velkou taneční událost, a končí nedělní kocovinou, kdy se všichni po skvělém víkendu rozcházejí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (250)

POMO 

všechny recenze uživatele

Mierne provokatívna, veľmi trefná sociálna komédia o zhulenej londýnskej mládeži. Skôr než o nejaký dej alebo veľké posolstvo, v nej ide o čo najdôveryhodnejŠie zachytenie zhulených stavov, životných postojov a vôbec moderných obsesií mladého človeka. Niečo ako Trainspotting, akurát menej artové a vážne. Skôr bláznivo uletené. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když bych poslouchal taneční hudbu a sjížděl se každej pátek na večírcích, tak bych dal hvězdiček víc. Takhle je to pro mě jen sonda do neznámého světa plného pohody a více či méně zdařilého humoru. Hodně pozitivní, svým způsobem generační, jen co do univerzálnosti lehce nedotažený film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není jen o muzice, je o kvalitní muzice a je uplně jedno jestli je klubová nebo jiná, prostě tam je a do filmu prostě patří. Human Traffic je úlet, sledovat tenhle film byl úlet, ale ač se to nezdá, užil jsem si ho stejně jako ta parta magorů, která hákuje celej tejden za jediným cílem: připravit se na pátek a propařit se až na samotný dno. Tento film je o jednom takovémhle víkendu. Víkend, který se zdá být stejným jako každý jiný, pro někoho možná je, ale je jen otázka času jak takovým zůstane. Ty lidi si život užívají jak nejlíp můžou a to je jejich momentální cíl, jejich momentální úděl. A právě ten se jim plní. Když už padaj poslední síly a většinou je člověk na dojezdu, tak právě pochopí to, co se snaží pochopit většina. Že žádný konec není, když do toho někdo spadne, těžko se dostává zpátky do reality. I když realita je dost krutá, a i tak se jí jednou člověk musí podat. Tak o tom tenhle film je...o totálním úletu. --- Víš jak stoupá cena umění, když autor umře? Cena hip hopovýho alba stoupá, když gang zavřou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £2,2miliónaTržby USA $104,257Tržby Celosvetovo $4,700,000║ škoda že miestami to chcú tvorcovia príliš zbytočne naťahovať a potom tam vzniká pri breptoch silená vata, mohlo to mať lepšiu údernosť ale niekoľko podarených scén sa tu nájde /55%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Justin Kerrigan .. Fuck off you cunt. __ Špičkové, chytré, zábavné, pravdivé. Srdcovka. __ Pro „zasvěcené clubbery,“ ale i spousty dalších prozíravých, kteří vidí hloubku tohoto jedinečného snímku, je Human Traffic geniální kult a klasika.. Jelikož k nim už spoustu let patřím, nemohu jinak, protože mě „oslovuje“ téměř každá scéna. Režisérova generační výpověď je výborná, protože prostě věděl CO točí, neboť si vším sám prošel! Film je velice realistický a proložený dokonalou hudbou a ty nezapomenutelné dialogy nad hromádkou kokainu nebo o Star Wars jsou prostě třešnička na lahodném dortu. Také ty hlášky stojí za to, za všechny snad jen: „realito, jsi to ty?“ Někdy prostě trochu lituji, že život tak rychle letí a tyhle „bezstarostné jízdy“ už možná nezažiji.. A rozhodně bych tento film nesrovnával, jako to někteří chybně dělají, s Trainspotting - ten je taktéž excelentní výpovědí, ale o úplně jiném odvětví „zábavy.“ ___ Kdo neví, nepochopí !! __ 100%. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Já tohle prostě rád. Britský humor a jeho osobité podání, zajímavá studie welšské (heh:)) mládeže a moderní kultury. Dal bych klidně i za 5, kdybych byl hulič a ujížděl na těch strašnejch klubárnách:-), ale i tak se mi to líbilo. Ale přišlo mi, že takovýchto filmů lze natočit nespočet a pořád to bude celkem dobré... Zkrátka, kdo má rád britskou filmařskou školu a je mu pod třicet, neměl by být zklamán;-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Provokativní výpověď s úžasnými nápady (hymna), vyšperkovanými dialogy (Star Wars) a bohužel i trošku vykonstruovaným finišem. Přesto se dostaví extra příjemný a svobodomyslný dojem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne v pohode a cool. To jsem si rikal po prvni pulhodine filmu, ktera byla jedna dlouha jizda. Pak se bohuzel dej presunul na party a do vynikajicich dialogu byli nastrihany scenky s tancovanim a podobne a ty nudily. Hudba mi prisla jak z Klubu sracu, tudiz svizna a herci byli naprosto paradni, tim nemyslim nijak extra herecky vykony, ale takovy realny a verne nahuleny. Jen se mi nejak nezdal konec (zhruba poslednich 5 minut), ale zrejme to tak tvurci museli udelat, protoze jinak by to z predeslejch 90 minut vypadalo, jak jsou drogy strasne fajn. V zaveru mi film prisel zbytecne vaznej. Na nejlepsi kousky o drogach to nema, ale zabava to je paradni a i kdyz jsem se nesmal po celou dobu flmu, tak jsem se ani na chvily nenudil. Pride mi to jako takovej mix mezi filmama Guye Ritchieho, Klubem sracu, Trainspotting a Requiem za sen. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to docela divný, ale pak už opravdu jen nářez...Skvělá hudba, pár dobrejch fórků..."Všichni jsme ovce"!! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Můj "srdcový" film, který silně ovlivnil moje mládí. V podstatě naprosto trefně, vtipně a úžasně vizuálně film zobrazuje běžnou realitu hudebních párties, klubů, privátních akcí atd. Hudba, drogy, zábava, sranda, depky, dojezdy a tak furt dokola ... Kerrigan přesně vystihl míru v tom, jak zobrazuje tento svět a pro většinu dospělé populace naprosto nepředstavitelnou realitu ... Nefigurují zde extra tvrdé drogy, kromě několika lajn kokainu, hudební doprovod a soundtrack je naprostá bomba. Herecké výkony a hlášky konkurují i samotnému "drogovému" ultrakultu "Trainspotting", který je však více zaměřen na život opravdových narkomanů ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem nezaměstnanej na plnej úvazek, nemám vůbec čas." nebo "Chovej se dospěle, buď falešnej", tak to jsou hlášky, které mne sice pobavily, ale prostředí, ve kterém jsem ocitl mi bylo krajně nepříjemné. Kromě toho jsou mi osudy dobrovolně sjeté mládeže zcela lhostejné a snaha o zachycení reality pod vlivem fetu mne naprosto minula. Já vím, že lidi rádi hulí a tak si při sledování najdou to svoje, ale já jsem se přitom trápil ve střízlivém stavu, což nikomu nedoporučuju. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V jednom životnim období to byl můj nejoblíbenější film. Teď už na to koukám trochu s nadhledem, ale rozhodně Human traffic řadim k těm lepšim filmům. Celej film svižně ubíhá, je nabitej slušnou muzikou a super hláškama. Neni to ovšem pro každýho. Jako zajímavý zpestření je Carl Cox v menší roli majitele klubu. Trochu to kazí akorát posledních pár minut, který měly ukázat tu špatnou stránku drog a samotnej závěr pak končí takovym romantikou zavánějícim happy endem. Jestli se vám líbil Human traffic, tak si rozhodně nenechte ujít film Život v tranzu, kterej je podle mě o dost lepší a hlavně neobsahuje žádný poselství typu "Drogy jsou špatné, áno?". P.S. Titulky (ve verzi, co běžela na ČT2) dělal asi někdo, kdo viděl drogy maximálně z ponorky. Já jsem to viděl i s dabingem a ten mi přišel tak o třídu lepší. Takže pro ty, co neuměj anglicky, v tomhle případě doporučuju spíš dabovanou verzi. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svého času mě Trainspotting doslova emocionálně přibil k zemi a nasadil laťku filmů z nekonformního prostředí a z oblasti drogové scény hodně vysoko. Human Trafic u mě nezabodoval prakticky ničím. Jestli to má být sonda do života mladých lidí současnosti, pak má ulomený vrták a klouže po povrchu. Chápu oblibu tohohle kousku, je to takový pohodový filmík, který nenutí k přemýšlení, neprovokuje, ale zároveň je jakoby rebelský, ovšem stejně neškodným způsobem, jako byly taneční zábavy na venkově 80. let. Do téhle subkultury nepatřím a je mi po pravdě řečeno spíš protivná. Scénář, režie i herecké výkony jsou, pokud člověk nepociťuje žádnou sounáležitost s partou huličů, v nejlepším případě průměrné. Konec konců stačí sledovat kariéru jednotlivých protagonistů s režisérem na prvním místě. Celkový dojem: 40 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Justin Kerrigan | Hudba: Viacero autorov jednotlivých pesníčiek | Produkcia: Allan Niblo | Distribúcia: Renaissance Films, Metrodome Distribution, VC, Miramax | Štúdio: Fruit Salad Films, Irish Screen | Rozpočet: 2,2 miliónov £ | Tržby: 4,7 miliónov $ || Pre všedného človeka až príliž veľká filmová pocta onému hudobnému žánru a hlavne "psychotropnej kultúre". Hovorím to tak, že bola doba, keď som mal rád každý piatočný večer na ulici a v podnikoch otázneho renomé. Zdá sa, že nie dostatočne. Tým pádom nepresvečene a s neschopnosťou obdivovania. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že film je ladený viac spontánne a uletene (na rozdiel od filmu 'Trainspotting'), je ho treba brať aj vážne. Ak má byť toto spôsob ako sa správne zabaviť a užiť si víkend pre ďalšie generácie, tak sa nemáme na čo tešiť. Stále nechápem a ani nechcem pochopiť ľudí, ktorým podobný životný štýl príde v poriadku. Oceňujem, ako boli zobrazené scény totálneho extázového šialenstva, rozhovory, hudbu, kameru a celkový príbeh osloví určite hlavne mladšie publikum. 75%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera a zajímavý střih. A v neposlední řadě i tempo dobře skloubené s muzikou. Herecké výkony celkem přesvědčivé jo a sem tam i nějaká vtipná hláška. Škoda jen že nádech po úvodních titulcích nevydrží až po ty konečné. Každý podobný Britský filmeček se holt nevyhne srovnání s už kultovním Trainspottingem, žel toť úděl pokračovatelů v něčem co dokázalo oslovit. Ale dosti tlachání. Klidně na to koukněte a berte to tak, že každá párty svižně začíná, ale pak přesto stejně musí jednou skončit. Amen ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Oproti "vážnějším studiím" života feťáků (Trainspotting, Requiem for a dream) je Human Traffic bezstarostnou hříčkou, příběhem, který by vám o svém mládí vyprávěl spokojený třicátník, který s klubovým životem brzy po dvacítce sekl. Moc dobře si pamatuje jaká to byla sranda, kolik prkotin tehdy řešil a jaké blbosti plácal, když byl sjetý a teď se nad tím zasněně usmívá. Ale ta Lulu byla kost! Osobně mám pro britské filmy (a komedie obzvlášť) slabost, tenhle patří k mým nejoblíbenějším. Mladí herci to se do rolí pěkně vžili, i režie sama je mladistvá a vynalézavá. Pokud chcete s touhle waleskou bandou prožít jeden welice zábawný a wtipný pátek, newáhejte (není-li vám přes padesát a nejste zarputilí odpůrci drog), neměli byste být zklamáni. 80% ()

Reklama

Reklama