Reklama

Reklama

Ohnivý blesk

  • Itálie 2019 - Dopo la caduta di New York (více)

Apokalyptická vize 21. století. Lidstvo pomalu vymírá. New York je v troskách. V těch přežívá směsice různých mutantů a lidí nakažených zářením na jedné straně a na druhé „elita“, hrstka lidí zneužívající moc za pomoci armády a policie. Obě strany bojují o ukořistění jediné plodné ženy, která může dát lidstvu potomka a tím mu zachránit budoucnost. Úkolem najít ženu je pověřen dobrodruh jménem Fire Flash. Povede se mu zachránit život na zemi...? (Q FILM)

(více)

Recenze (28)

choze 

všechny recenze uživatele

"NIC NA MĚ NEHRAJ, TY SRAČKO, NEBO TI ROZKUCHÁM STŘEVA." Po Castellariho 1990: ÚTĚK Z BRONXU další taliánská vykrádačka ÚTĚKU Z NEW YORKU. Zakouřenými miniaturami, lasery (z laserových kuší) a krysami se rozhodně nešetřilo a vypadá to dráž než většina tomu podobných (1990, NOVÍ BARBAŘI, POSLEDNÍ BOJOVNÍCI...), ale jak se říká, nic o čem bych psal domů, NOVÍ BARBAŘI byli mnohem větší prča. Ale oceňuju trochu širší záběr příběhu než je obvyklé (odskok na Aljašku a závěrečný odlet z planety). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemám čas kecať s niekým, kto sa mi nepredstavil.“ Nechcem sa vyvyšovať, hoci to tak asi bude znieť, ale pre mňa sú takéto filmy v podstate až nepozerateľnou stratou času. Neviem, čo by som k tejto obskúrnej WTF blbosti napísal. Sandokan, plodná žena, Lorenzo Lamas, kone, rádioaktivita, post-apokalyptický New York, lasery, plameňomety, mutanti, Mad Max, ateliéry, planéta opíc, chlap s páskou cez oko... Režisér predtým nakrútil Kanibalov 2, čo asi hovorí za všetko. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z plakátů na tenhle film hlásal "MICHAEL SOPKIW JE NOVÝ CLINT EASTWOOD." Kde k tomuhle příměru tehdy tvůrci přišli je mi záhadou, nicméně to velmi přesně vystihuje auru tohodle filmu. Typická klasická italo vykrádačka všech tehdejších dystopických hollywoodských akčních scifi (od Útěku z New Yorku, skrz Death Race 2000 až po Planetu opic) natočená kdesi na kilometru čtverečním jakési staré fabriky, která supluje New York, tak jako ho budeme znát už zhruba za dva roky, ale s koulema o velikosti tenisáků. Prvních 30 minut jsem se skutečně válel v euforii, v půlce filmu snímek odhalí svoje slabiny, ale ke konci zase vydatně udeří. Snímek pochopitelně nelze sledovat bez nadsázky, protože podobně jako většina italských odpovědí na Hollywood je i tohle absolutní hovězina. Ale krásná! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jaká byla na začátku osmdesátých let představa o současnosti v řadě tehdejších filmů, Terminátora nevyjímaje. Popravdě, jeden se občas diví, že apokalypsu ještě nemáme za sebou, když nám Rusák za kopcem neustále chrastí jadernými zbraněmi. Každopádně je to klasický trash, co se inspiroval (nebo vykradl, dle úhlu pohledu) leccos, Útěkem z NY počínaje a Mad Maxem konče. Celkově jde ale o poměrně pesimistický film, kde většina lidstva je znetvořená či zmutovaná - vede opičí klan, v jehož čele stojí George Eastman. A zatímco světu vládne diktátorská Euroasie, Konfederace v utajení chystá kosmickou výpravu. A ani jí nevadí, že pošle loď někam, kde jsou možná planety jako Země, možná...Krví se nešetří, dojde na probodávání a nabodávání, vyrvané oči a efektní setnutí několika hlav jednou letící šavlí. Herci si jistě natáčení užili a vylepšili si figuru, páč po většinu času běhají. Snímek ocení jen zapřisáhlí žánroví fanoušci, běžný divák by se ani neměl pokoušet nakouknout. Já tyhle taliánské šílenosti miluji, a tak jsem byl více než spokojen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak táto trashová talianska variácia na Útok z New Yorku a ďalšie klasiky ma bavila rozhodne viac ako napríklad Bojovníci z Bronxu. Aj pomocou miniatúr a špinavých interiérov plných krýs sa dá vybudovať slušná postapo atmosféra, samozrejme v rámci béčkovej tvorby. Martino bol macher na giallo, sci-fi mu už išlo menej (viď Paco - stroj na smrť), ale predsa sa skúsenosti len tak nestratia vo vákuu. Časom však dochádza filmu dych a to paradoxne tým, že sa k slovu dostáva zbesilá akcia v aute, ktorá by pôsobila prehnane aj v posledných dieloch F&F. Protivníci tu dokonca bez hlavy strieľajú po aute, v ktorom je ukrytá posledná nádej ľudstva. Chýba aj záverečný stret s ústredným antagonistom, v tomto prípade antagonistkou. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No jako kdybych na to koukal sám nebyla by to taková prdel, za to taky ty jdvě hvězdy že jsem se zasmál a hlavně u scény v tunelu. Takový italský béčko ve stylu Cyborg a Útěk z NY akorát s hercema co moc hrát neumí viz ten lilipután a né moc dobrýma kulisama viz to město co vypadalo jako by ho někdo postavil z lega. Jinak jsem se vcelku bavil a určitě budu chtit vidět další díly tohohle trashe. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jeden z italských přiživovatelů se na slavnějších filmech - a světě div se, tady to funguje dost dobře, prostředí je uvěřitelné, koukat se na to dá. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná pohoda, dokonce mám chuť na hodnocení přitlačit, protože ten film je chvílemi až rozkošný. Postapo trash jak má být - nechybí nukleární katastrofa, mutanti, poušť, trosky měst, krysy, závody a souboje na život a na smrt, tlupy pyramidami pobitých všeho schopných pankáčů a další proprietky, tady navíc totalitní velmoci a nějaké ty raketky. Závěrečné složení party sestávající z modela v brnění, blondýny, liliputána, cyborga a George Eastmana v roli opičáka je skutečně na úrovni. K tomu nějaké ty syntíky od Oliver Onions (duo de Angelis) a docela neotřelý námět (pozdravuju Potomky lidí), zkrátka tohle by šlo. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Italský trash post-apocalipťák se vším všudy. Mutanti, cyborkové, písečné bouře, zdevastovaná města, vše s kulisama, které by za víkend hravě zvládnul výtvarný kroužek na základní škole, gumoví herci, zvuky zbraní, které v té době vydával tetris, dialogy, které by nevymyslelo ani nemluvně...Prostě vše, co má správný trash brakáč mít :). ()

erl 

všechny recenze uživatele

Escape from NY podle Martina. Nenáročná zábava se skvělými dialogy a neortodoxními scénami . Z postav nejvíce zaujme jako vždy geniální George Eastman. Tentokrát v menší roličce opičího bouchače! Už jen kvůli němu jsem se sakra dobře bavil.Post-apocalittico thrashing! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lacná výprava, lacné triky ( málokedy vidieť vo filme modely, ktoré sú kúpené pravdepodobne v hračkárstve ), lacné herecké výkony. To všetko mám na italo béčkach rád. Ale tento však nudí. A tak len za 3 *. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Kiss me with love! Asi nejumělečtější a nejhodnotnější béčkový trash, který jsem doposud viděl. Příběh má celkem dost twistů, implicitní motivy, "prokreslený" charaktery a dokonce tu i dvě minuty filosofují nad Guernicou, kterou má v pracovně hlavní zloduch, největší ubožák z historie filmu, kterej koupí ránu pokaždý, když je ve scéně. Do toho je vše nádherně laciný (i když jsem koukal na solidní "gore"), zábavný, není to úplně tupě natočený a vykrádá to hafec filmů - Blade Runner motivy v popředí s melancholickym hraním na trubku, nevyužité masky z Planety opic, ikonické pouštní road-rage intermezzo a lá Mad Max a samozřejmě koncept filmu z Útěku z NY. Jako Kurt Russell vypadá i hlavní hrdina Parsifal (lvl 10 charisma and dexterity agile human lady-killer rogue, AC +4 Chain shirt and blue jeans, +4 Dex, Feats: Improved initiative, weapon finesse, acrobatic, improved disarm, combat reflexes, improved unarmed strike) co má s sebou parťáky: Ratchet (lvl 10 cool hardcore tank, Str 20, all simple, martial and exotic weapon proficiency, +2 leather armor) a profesor (lvl 1 budižkničemu). Protivníci (lvl 1 commoner) mají postih k iniciativě -7 a hrozivě neefektivní equip z papundeklu (ručnice) a k dispozici maj jenom koně, zatímco chaotic good parta laseru odolný nezničitelný auto - nejlepší scéna tunění vozu, kdy Romano Puppo na zádech tahá obrovský plechy, a potom samozřejmě následná prezentace nezničitelnosti v zapasťovanym tunelu. (...) Vynechal jsem spoustu věcí, 2019 je prostě perfektní sranda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No hergot, co s tím? Na jednu stranu se na to (oproti tureckým vykrádačkám) dá místy celkem neironcky dívat a na určitou lacinost jsem si zvykl, jenže zase na druhou stranu mi to místy přišlo strašně nudné a ačkoli takové mi připadaly i ty turecké vykrádačky, tam jsem se nad tou špatností aspoň zasmál. Takže nevím, který z těch dvou typů vykrádaček bych upřednostnil, kdybych musel vybrat lepší. Ale asi bych byl pro ty italské, protože tu se aspoň nekradly záběry odjinud a pořád se mi na italský Útěk z New Yorku (s pravým italským Kurtem Russelem, samozřejmě!) dívalo líp než na turecké Star Wars,,, 2* ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Na Martina hodně velká slabota. Vím, že i s malým rozpočtem dovede dělat divy (viz. vynikající HANDS OF STEEL) a vážně si nemyslím, že by měl zapotřebí vykrádat Carpentera. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Nejbéčkovitější béčko. Op je pořádně chlupatý a Silak je zas silný jako silnice. Scéna, kdy Op hází mačetu z jedoucího auta a usekne hlavy asi 5 euráčům, mě dostala. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pravda, je to nestoudně drzá vykrádačka Útěku z New Yorku, Šíleného Maxe a dokonce ani opičí masky v ní nechybějí. O tom žádná. Na Italech je mi ale sympatické, že když už natočí kravinu, tak pořádně. Tudíž je Ohnivý blesk krvavější, akčnější, ujetější (to hlavně) a... zábavnější než jeho vzory. A to je v tomhle případě asi nejdůležitější, mám ten dojem. Na víc si film bohudík nehraje. Navíc jsem hlavnímu machovi ten závěr vyloženě přál, což o Maxovi s Plisskenem říct nemůžu. Vím určitě, že kolovat u nás Fireflash v dobách černých kazet, byl by z něj dneska kult. A ten plakát je taky klasa... ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Nenáročný film s trochou napětí, přesně na to jsem měl náladu a přesně to jsem dostal:) Samozřejmě že scénář je plný těch klasických klišé, kdy jsou hrdinovi pomocníci vždy v pravý čas na pravém místě, aby ho vytáhli z bryndy, ale tentokrát jsem to neřešil. Post apokalyptický svět je zobrazen docela dobře, Manhattan je plný živořících skupin různých individuí, od opičích lidí, přes trpaslíky po agresivní důchodce bezdomovce… ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Italské scif-fi, které vykrádá kde co, včetně Butche Cassidyho a Sundance Kida. Ze začátku to vypadalo na odpad, ale postupně jsem tomu trochu přišel na chuť. Asi by to působilo méně trapně bez snahy o vizuální efekty, například různé paprsky a blikající předměty. Na druhou stranu právě tahle trapnost filmu dodává určité kouzlo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

jeden z lepších talianskych postapo brakčákov. Nie že by snáď bol nejako inteligentenejší než iný jeho špagetty pizza paradajkový bratia, hlúpy je naopak až-až, ale v rámci svojich Pinokio možností dosť nápaditý a po ceste nezaspáva. Tentoraz sa nebojuje o naftu, vodu či nekontaminované a beznádejne pozáručné jogurty, ale o hlbokozmrazenú trvanlivú ženštinu, jedinú plodnú na celej zamorenej zemeguli. Hneď na úvod prehliadka veľmi pekného modelu zničeného New Yorku, potom lov na popálených chudákov v zadymených uliciach a následne ešte zabijácke púštne rely kde sa predstaví hlavný hrdina. Ten je vzápätí unesený a vyslaný vládou aby onú plodnicu našiel a zabavil pre štátne potreby. Vyfasuje aj dvoch parťákov, jednookého a jednorukého! Spolu potom vo veľkom jablku, respektíve teraz už len ohryzku lezú kanálami a odrážajú útoky černochov, zmutovaných opoľudí a hnusných somrákov čo hrdinu spláchnu do stoky hrncom horúcich fekálií. A samozrejme bojujú s istými Eurakmi, čo sú pre tento žáner typický nacistický zloduchovia. Ich plešatý vodca je jedinečný v tom že to brutálne schytá v každej scéne. Fakt, má asi dva výstupy a hneď v prvom mu vypočúvaný zajatec vypichne oči! Každopádne bitky, prestrelky a hovadiny to istia, takže som sa nestihol nudiť. Jedna blbosť ide za druhou, pamätihodná scéna bola určite tá kde opičí boss hodil šabľu ( myslím tým taký ten zahnutý meč, nie grc ) a zoťal zo desať Eurackých hláv. Záverečný únik nezničiteľným autom skrz tunely zabezpečené všetkým možným bola parádna chujovina ako Yettyho noha a rovnako aj bezdôvodný súboj hrdinu so svojim jednookým parťákom. Pridajte k tomu ešte ľudožravé plyšové potkany a len ťažko odoláte. Či? ()

Reklama

Reklama