Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (69)

  • „Autoři říkají, že jde o britcom, tj. šetrnější sitcom, bez živých smíchů, s větším důrazem na dramatickou linku, menší mírou stylizace v hereckém projevu,“ uvedl kreativní producent ČT Jan Štern. (SONY_)
  • Původně zamýšlený název pro seriál byl „Hotel Meteor“. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (SONY_)
  • Ve znělce seriálu, kterou zkomponoval Adam Svatoš, a která zazní na začátku každého dílu po krátké úvodní scéně, můžeme v pozadí hudby slyšet naštvané a sprosté výroky Dána ubytovaného v hotelu z prvního dílu "Kytara", který si stěžoval na recepčního Štěpána (Václav Neužil) poté, co František (Ivan Trojan) ukradl jeho ženě umělý chrup.  Dále lze ve znělce slyšet výroky prostitutky Libušky (Klára Melíšková) z 5. dílu "Zlatý důl", jimiž láká anglicky mluvícího hosta. Všechny věty v pozadí jsou v angličtině. (skinny9)
  • Po premiérovém odvysílání epizody "Zítra točíme v Aši" proběhla krátká aféra iniciovaná poslancem Martinem Komárkem, jejímž předmětem bylo porušování pravidel fungování veřejnoprávní televize. (MTHRFCKR)
  • Při natáčení epizody "Zítra točíme v Aši", kdy se v hotelu Meteor odehrává natáčení porna, se paradoxně ve vedlejším ateliéru natáčel pořad pro děti Studio Kamarád (od r. 1980). (MTHRFCKR)
  • Leoš Noha, představitel osobitého zvěrolékaře Áďy Větvičky z předchozího Prušinovského seriálu Okresní přebor (od r. 2010), si ve Čtvrté hvězdě střihl roličku jednoho ze zakuklenců, kteří přepadnou hotelovou recepci v 10. díle "Ochránce smečky". (Šéfik)
  • František Koláček (Ivan Trojan) v celém seriálu 53x pronese sousloví "ty vole" v různých variantách. Dále často používá pozdrav "nazdar", který řekl 29x, a větu "jdu se převlíct", jež zazněla 9x. (Šéfik)
  • Budova, která posloužila jako průčelí hotelu Meteor, je ve skutečnosti zrušená pobočka Městské knihovny a v době po uvedení seriálu byla nabízena k pronájmu. (Šéfik)
  • Čtvrtá hvězda měla u diváků takový ohlas, že již počátkem února, tedy po odvysílaní prvních pěti dílů, se producenti České televize dohodli s Dejvickým divadlem na natočení dalšího sitcomu s názvem Dabing Street. (Šéfik)
  • Jan Prušinovský rapera Adama Svatoše, známého spíše jako Depha alias Kata, dříve obsadil do menší role TV filmu Čistá práce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013), čímž se postaral o jeho televizní debut. Ve Čtvrté hvězdě Prušinovský Svatošovi umožnil pro změnu debut filmového skladatele. (Šéfik)
  • Většinu komparzu zastali zaměstnanci Dejvického divadla, včetně ředitelky Evy Kejkrtové Měřičkové. V seriálu byste ji ale hledali marně, protože záběr s ní se do finálního střihu nevešel. (Šéfik)
  • V seriálu se objeví i tandem scenáristů seriálu Prušinovský a Kolečko. Ve 12. epizodě s názvem "13 sirotků" si zahráli naštvané tenisty čekající na kurt. (Šéfik)
  • Fanouška Celticu v tramvaji v 7. díle "Zásek", jenž se ptá Štěpána (Václav Neužil), jestli je gay, hraje Simon Ruffskank, zpěvák českoskotské ska formace The Chancers. (Šéfik)
  • František (Ivan Trojan) zaseknutí Štěpána (Václav Neužil ml.) s Pavlínkou (Martha Issová) ve výtahu v 7. díle "Zásek" okomentuje slovy: "Ti skákali jak klokani," což je částečně narážka na fakt, že fanoušky Celticu ve skutečnosti hráli fanoušci Bohemians 1905. Sám Trojan je rovněž velkým fanouškem tohoto klubu. (Šéfik)
  • Fanoušci Celticu v 7. dílu "Zásek" jsou ve skutečnosti převlečení fanoušci Bohemians 1905. Skuteční Skotové jsou pouze ti, kteří měli před kamerou repliky. Jeden ze Skotů byl ve skutečnosti fanouškem konkurenčních Glasgow Rangers a filmaři přiznali, že přimět jej navléct na sebe barvy Celticu jim dalo pořádnou práci. (Šéfik)
  • V 11. díle "Hodina H" si opilého fanouška propuštěného z vězení, který praští policistu v civilu, zahrál fotbalový útočník, v době natáčení a uvedení seriálu působící v týmu AC Sparta Praha, Roman Bednář. (nedvva)
  • Postavy v průběhu seriálu hned v několika epizodách čtou fiktivní bulvární plátek "Sakra". Na titulní stránce je vždy peprný článek o Ondřeji Vetchém. Palcové titulky řeší například jeho přeoperování na ženu. (ondey)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama