Reklama

Reklama

Hledání

(seriál)
  • USA Looking
Trailer 4
USA, (2014–2015), 8 h 28 min (Minutáž: 26–33 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Zbrusu nový komediální seriál z produkce HBO se točí kolem tří kamarádů třicátníků ze San Francisca, kteří objevují vzrušující a někdy až ohromující možnosti dostupné nové generaci homosexuálů. Seriál Hledání nabízí nezkreslený pohled do zákulisí životů a milostných vztahů tří blízkých přátel, gayů v současném San Franciscu. Přátelství je sice spojuje, každý z nich se však nachází v odlišné životní fázi. Patrik je devětadvacetiletý vývojář počítačových her, který se znovu pokouší najít partnera poté, co se jeho bývalý zasnoubil. Jednatřicetiletý ambiciózní umělec Augustín se rozhoduje mezi dosavadním monogamním stylem života a sdílením společné domácnosti se svým přítelem. Nejstarším členem partičky je devětatřicetiletý číšník Dom, který vykonává své povolání už hezkou řádku let, čelí střednímu věku a jeho profesní i milostné představy zůstávají stále nenaplněny. Příběhy této trojice se dramaticky proplétají a odvíjejí v době, která homosexuálům poskytuje spoustu příležitostí a práv, v níž se každý z členů pokouší najít svůj kousek štěstí a lásky. Důležitým prvkem seriálu je mix společenské pokrokovosti, nevyzpytatelnosti a sexuální otevřenosti v sanfranciské oblasti Bay Area s reálnými místy, ve kterých hlavní postavy žijí. V Hledání se seznámíme také s Domovou spolubydlící Doris, Augustínovým přítelem Frankem, Patrikovým spolupracovníkem Owenem a s objekty milostného zájmu Kevinem, Lynnem a Richiem.

Seriál z originální produkce HBO Hledání se vrací s deseti zbrusu novými díly, jež nabízejí nezkreslený pohled na zkušenosti tří blízkých přátel, Patricka, Agustína a Doma, kteří žijí a milují v současném San Franciscu. V průběhu druhé řady najde Patrick v profesním i milostném životě to, co hledal. Záhy si však uvědomí, že to vlastně doopravdy není to, co potřebuje. Se svým šéfem Kevinem, který má stále stejného partnera, rozjede Patrick zběsilou aférku a při tom se pokouší zjistit, jestli můžou s Richiem zůstat přáteli. Agustín, který se od konce předchozí řady zmítá v porozchodové krizi, se rozhodne pověsit své umělecké ambice na hřebík a snaží se navázat přátelství s HIV pozitivním "medvědem" jménem Eddie. Dom nepřestává snít o otevření vlastní restaurace, přičemž přichází řada úspěchů i proher co se týče financí i jeho vztahu s Lynnem. Seriál i nadále zkoumá hledání štěstí a důvěrného vztahu ve věku, kdy možnosti a práva gayů nemají obdoby, na pozadí progresivní, sexuálně otevřené kultury San Francisca. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdesi na Youtube jsem našla dvě nesmírně sexy scénu z tohoto seriálu, v níž figuroval "kdysi přítel" Zacha Quinta a člověk, který vypadal jako Russell Tovey, jehož jsem do té doby znala pouze coby vyplašeného a lehce komického Henryho Knighta z episody Sherlocka, The Hounds of Baskerville. Říkala jsem si, jestli je to on, protože ten sexy chlap jaksi vůbec neodpovídal představě, jakou jsem o něm dosud měla:) Každopádně tyto scény mě natolik ohromily a přitáhly, že jsem si řekla, že se podívám na celý seriál. Už jen kvůli nim:) Jonathan Groff je sympaťák a jeho postava Patricka Murraye je takový "správný" smolař a kámoš do nepohody. Seriál má úžasný scénář a vtipné, pravdivé dialogy mezi všemi postavami. Vše je slušně rozehrané, já jsem však čekala s napětím a vzrušením na moment, kdy se na scéně objeví "on." A jakmile se ten nehorázně sexy, ušatý Brit s tím svým úžasným přízvukem a charakterem objevil, ukradl si seriál zcela pro sebe a můj veškerý zájem se od toho okamžiku soustředil jen na něj a jeho rozvíjející se vztah s Patrickem. Nějak mě přestaly zajímat ostatní postavy a téměř hypnoticky jsem sledovala tu parádní chemii mezi Russellem a Jonathanem. Jedna ze závěrečných scén mezi nimi je jednou z těch nejúžasnějších a nejvíc sexy scén mezi dvěma klukama, jakou jsem kdy viděla. Na internetu se už fanouškovská základna rozdělila na "Team Richie" a "Team Kevin." Já patřím rozhodně do té druhé a bude zajímavé, jak si tvůrci s dalším vývojem poradí. Za sebe říkám, že pokud mezi někým vznikne tak famózní chemie, jako mezi Kevinem a Patrickem, prostě nejde, aby se s tím v další sérii nic neudělalo a nějak se to nerozvinulo. Bo mě kurňa na*erou:) "You're a mystery, Patrick Murray.", "Do you know how much effort it takes to be around you every day...?" ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Tihle Boys ze San Francisca klamou tělem. Působí totiž jako sled převážně nenavazujících epizodek, ve kterých jasně hraje prim neodolatelný klukovský úsměv Jonathana Groffa, díky kterému Patrick své dva ústřední kolegy strká do kapsy. Agustín je totiž od první chvíle nesympatický a Dom překvapivě dlouho naprosto nevýrazný. Jenže v tu chvíli přijde ve vedlejších rolích nová krev v podobě mých oblíbených seriálových matadorů Scotta Bakuly a Russella Toveyho a všechno je jinak. Looking v tu chvíli získá hned několik nových nábojů, dějové linky se sympaticky doplňují a není epizoda, během které by nepadla nějaká nezpochybnitelná vztahová pravda. První sezóna tak kromě pomalejšího rozjezdu doplácí i na trochu rozvážnější závěr, když by daleko lépe pasovalo víc emocí, než nám celá parta nechala. Pokud se příště půjde ještě o něco dál pod pokličku všech zobrazených linek, usídlí se nová lekce z Hledání v mém žebříčku čistokrevných vztahovek zatraceně vysoko. 2. série - 90% - Realističnost a plastičnost všech postav dosahuje tentokrát na tak vysokou úroveň, že motto "Find something real" padne jako ulité. Looking definitivně naplňuje svůj potenciál vztahovky s dokonalým ansámblem (hlavně Groff a Tovey jsou u mě na Emmy), což je v kombinaci s rozhodnutím HBO nechat druhý rok rokem posledním zoufale hořkosladké. Ten potenciál, který v sobě seriál měl, se dal měřit na metráky. Bez několika příběhových malých domů, kvůli kterým by Patrick mohl působit zbytečně nerozhodně, jasně nejuvěřitelnější seriál poslední doby. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jenom protože jsem takový hipster - technicky to vůbec není zlé, herci jsou sympatičtí (pouze!) a humor poměrně inteligentní - konec pilotu s prolínáním "zážitků" se mi dokonce dost zamlouval. Na sitcom dost netypické, ale upřímně, když chcete zaujmout seriálem o homosexuálech i "nezaujaté" publikum, nic jiného vám nezbývá a proto - z neutrálního postavení říkám - not bad. A teď si jdu pustit nějaké lesbické porno. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

New York patří holkám z Girls a San Francisco zas klukům z Looking. Dva zcela odlišné projekty, které si jsou ve své podstatě velice podobné, sympatické, reálné a velmi přirozené. Looking si nálepku „sanfraciský Sex ve městě o gayích“ nezaslouží, žádné mektání o módě a značkách od něj nečekejte. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Gayové jsou taky lidi. Pokud to náhodnou v jedenadvacátém století ještě stále někdo neví, měl by si konečně předplatit HBO. 1. sezóna: Kdyby mi někdo před čtvrt rokem řekl, že se budu každý týden nehorázně těšit na seriál HBO o "Sexu ve městě s gayi", asi bych mu naplácal na holou. Takhle nějak si představuji poutavé komorní drama na pokračování s postavami, které chcete za kámoše. Protože to nemusí být jen o sexu. ()

TheJokerCZ 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že jsem to shlédl za jediný den, tak mi to nepřišlo nijak nudné. Ale vidět jeden díl týdně, tak se mi do toho moc chtít nebude. Nevěděl jsem o jaký druh humoru se bude jednat, ale jedná se o celkem inteligentní vtipy, kterých bohužel není tolik, co bych si od komediálního seriálu přál. 6/10 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Hledání patří určitě k těm stravitelnějším LGBT počinům, nicméně imho nepřináší nic nového a žádná extra zajímavá podívaná se bohužel nekoná. Bylo to ok, ale do druhé řady mě to už nepřesvědčilo. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilot: Zjednodušeně se dá říct, že to sanfraciský Sex ve městě o gayích, takže nemám důvod proč bych se na to koukal. 40%. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Mám rada fúzatých chlapov a nevadí mi, keď si fúzatí chlapi navzájom lezú do fúzov. Neviem čo majú všetci so Sexom v meste ale nechám im to. Minutáž mi vyhovuje, počet častí ešte viac. Za mňa veľmi príjemná oddychovka s dobrým soundtrackom. A s bonusom Russelom, o ktorom som si myslela, že mu tie uši všade prejdú, takže som rada, že nie som jediná, kto má pocit, že s nimi každú chvíľu vzlietne. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Projektů, ve kterých LGBT nejsou prezentovaní jen jako trpící diskriminovaná menšina není nikdy dost, leč i přesto Looking trvalo nepříjemně dlouho, než mě opravdu chytil, a ani od té doby to není úplně bez výhrad. Bez těch srdceryvných příběhů, které mi obvykle hýbou žlučí, totiž najednou partička přátel ze San Francisca působí až moc obyčejně. Tak obyčejně, že se mi na rozdíl např. od podobně laděných, ale správně quirky Girls, prostě nedokázali opravdu vrýt pod kůži. Nakonec se to podařilo jen dvěma z hlavních postav a bohužel mezi ně nepatří samotný Patty, který před kamerou tráví s přehledem nejvíc času. Právě ten mi totiž povahově nesedl do takové míry, že i Hannah ze zmíněných Girls vedle něj působí jako andílek. Jen těžko se však dá zlobit na celý seriál. Přestože jsem se u něj nebavil tolik, jako bych očekával (na to je v něm příliš málo vtipu), ani nedokázal jedinkrát dojmout (o to se ani nesnaží), pro své svérázné pojetí jsem každý nový díl vyhlížel. Takže když už nedopadne pokračování, snad se dočkám alespoň zakončení v podobě speciálu, protože by byla škoda se s tímto výletem na prosluněné a přiteplené západní pobřeží řádně nerozloučit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tento vysoce hodnocený teplý seriál mě nenechal chladným a byl jsem zvědavý, jaký dojem udělá na mě. Bohužel z hodnocení je jasné, že nedopadl vůbec dobře, i když tvůrci do něj vložili opravdu hodně energie a ani hezcí herci nestačili zakrýt prázdnotu a mé nepochopení děje a chování postav. Evidentně dnešní životní styl velkoměsta mi nic neříká a ani jeden z hlavních protagonistů mi nepřirostl k srdci a sledovat jejich životní příběhy mě přestaly zajímat už v půlce první série, ale přesto jsem ji v rámci objektivity celou dokoukal. Filmové zpracování není špatné a určitě si své oblíbence najde, ale já ho doporučit nedokážu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Autentický (nebo alespoň myslím, že autentický) pohled na život trojice gayů, kteří řeší obyčejné problémy. Není to vysloveně dynamická podívaná, nic není hnáno do extrémů, což mi vyhovuje. Dialogy jsou příjemně přirozené, stejně jako herecké výkony, celkově seriál působí až skoro polodokumentárním stylem. Zaskočilo mě sice pár velmi expresivních erotických scén, ale jinak jde o zajímavou a sugestivní sondu do života tří homosexuálních kamarádů. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale musím říci, že mi tady chybí osobnost, jakou byl Brian Kinney (Queer as Folk). A tak celkově mi byl sympatičtější styl a parta z QAF. A nikdo tam nejezdil autobusem (to vůbec není sexy! ) ! :D QAF byl prostě 'pure sex' .... Looking je více, jak to jenom popsat... přirozenější a hlavně NUDNĚJŠÍ. ()

geklon

všechny recenze uživatele

První dojem? Možná ostych, možná lehké náznaky zakořeněných předsudků z levně vytáhnutého námětu. HBO už si může dovolit takřka cokoliv. Girls se chytly. tak proč by se to nemohlo podařit i partě promiskuitních homosexuálů. Nevím, přál bych, aby se takhle moderní současní homosexulové nechovali. Alespoň tedy většina ne. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Seriál mapujúci život ľudí z homosexuálnej komunity v San Franciscu. Po prvej sérii som spoko. Pôsobí to milo, úprimne a prirodzene. Väčšina postáv je znesiteľná ba až veľmi obľúbiteľná (p.s. po 2. sérii Agustin už nie je až taký pičuz). A je to lepšie ako vyumelkovaný Queer as Folk. ;) Veľmi prirodzená výpoveď zo sveta LGBTQ. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak jako mnoho lidí i já jsem se neubránila srovnání s QAF jakožto naprosto kultovní záležitostí v tomto žánru. Je pravda, že nikdo tak dokonalý jako Brian Kinney tu prostě není, ale také těžko srovnávat po jedné sérii s několikaletým projektem Queer as Folk. Tematicky je to také posunuto jinam, protože být gay již není něco, co by v San Franciscu někoho šokovalo nebo se za to musel stydět. Původně jsem sice na seriál koukala dost skepticky, protože mě Dom a Augustín podle fotek moc neoslovili, nicméně časem mi i oni přirostli k srdci. Ovšem highlightem první série pro mě byl jednoznačně vztah Patricka a Kevina - ta jejich úžasná chemie, která se postupně rozvíjela, ačkoliv si to Patrick zřejmě nechtěl do poslední chvíle připustit. Závěrečná scéna mezi nimi je natolik silná, že jsem si jí pouštěla několikrát za sebou a pořád cítila silné mrazení a intenzitu emocí, které Kevin tak odvážně vystavil na odiv. Naprosto geniální. Upřímně nechápu, jak může někdo preferovat Richieho - nemá styl, charisma a mně teda přišel dost hloupoučký. Už se nemůžu dočkat druhé série a jak se to celé vyvine - doufám, že tím správným směrem. Update: Tak druhá série zatím první akorát překonává - smekám a zvyšuji hodnocení. Takové hraní, které předvádí především Jonathan a Russell, je podle mě whole new level a jak dokáží do takové míry fakovat zamilovanost, utrpení, vnitřní rozpolcenost, ztrapnění, nejistotu a všechny ty další emoce je pro mě záhadou. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

"The HBO series Looking is one of the most revolutionary depictions of gay life ever on TV – and that’s because it makes it totally ordinary. There’s no hint of brazenness, no sense that any taboo is being confronted. It’s more anthropological, a behavioral study more and more tinged with emotion." ()

Reklama

Reklama