Reklama

Reklama

Recenze (5)

erl 

všechny recenze uživatele

80tá léta zuří a velký Martino se i přesto opět pouští do gialla. Nějak však zapomněl režírovat. Je to neskutečná hovadina se stupidním dějem a bez kapky krve. Nezatracuji úplně díky někdy zajímavým lokacím, Frizziho hudbě (ano, místy opět mistr neváhal použít ty samé skladby z Fulciho filmů:-)) a velkému počtu kultovních horror ksichtů včele s Johnem Saxonem, který se tu však příliš dlouho neohřeje. Martino, Martino... ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Mizerný osmdesátkový horror/giallo,tak nějak mi to zavánělo Fulcim; oči, červy, hudba, no znáte to... Nakonec jestli si Frizzi částečně pobral hudbu z Fulciho filmů, tak alespoň víte, co tak nějak co do atmosféry čekat. Tady Martino prostě přestřelil, což je škoda, příběh v sobě potenciál na pořádnou zábavu nese. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ide o rare Giallo. Mal som čo robiť pri jeho hľadaní. Ešte že kolegovia Sovieti majú takmer vždy všetko. Na začiatku som sa zľakol že ide o iný film ako tento, pretože v úvodných titulkoch stojí pod režisérom meno Christian Plummer. Ide však o pseudonym Sergia Martina, asi sa za tento počin hanbil. Nie že by to bolo až tak neskrotne zlé, nemalo to ani céčkovú produkciu ako jeho neskorší Paco - stroj smrti ale na prvý pohľad vidieť akoby scenár nebol poriadne dotiahnutý. Pôvodne malo ísť o Televíznu minisériu pozostávajúca s dvoch 100 minútových filmov s čoho sa nakoniec upustilo a tak sa muselo krátiť. Americký názov Scorpion with Two Tails mi úplne evokuje čistokrvné giallo aké Martino nakrúcal v 70´s rokoch. No pravda je taká že je to mix kade čoho a o čistokrvnom gialle nemožno hovoriť. Ide o pseudohistorickú dobrodružnú zlátaninu. Manželka významného vedca začne mať sny o starovekých bohoch pri čom sa jej v snoch neustále objavujú červy. Jej manžela zabijú a ona ide vyšetrovať jeho vraždu a takisto ide hľadať staroveký poklad na ktorý si brúsi zuby aj vrah. Zabíjania tu je málo. A aj to je trápne. Vždy sa obete vykrúti krk, nič viac. Prekvapil ma tu John Saxon ktorý si tu zahral síce krátko ale jeho rola bola dôležitá. Na režiséra s takým menom je to slabota. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tak todle je zatím jedinej film z těch osmi, co jsem od Martina viděl, kterej se mi nelíbil. To byla ale sračka! Hádám, že v tomdle "giallu" se tvůrci snažili napodobit Fulciho styl. No nějak to ale nevyšlo. Nekápla ani kapka krve, červy jsou trapný, o hudbě ani nemluvě (Pater Thomas). Doufal jsem, že hlavní herečka chcípne. Ne že je hnusná, ona je i šíleně nepříjemná a uřvaná, to bylo fakt ušitrhající. Pointa idiotská, celý je to prostě hrozná nuda od začátku do konce. 1 hvězdu za pár lekaček, ale to taky nebyla žádná sláva. ()

Reklama

Reklama