Reklama

Reklama

Poté co dostala výpověd v práci a odhalila manželovu nevěru, rozhodne se Tammy (Melissa McCarthy) přehodnotit svůj život a odjíždí se svojí excentrickou babičkou - alkoholičkou (Susan Sarandon) na výlet jejich života. (Magic Box)

Recenze (84)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Melissa McCarthy moc dobře věděla, co vymýšlí a do čeho to jde. Tammy je totiž dost nekorektní komedie, která není úplně blbá, ale na druhou stranu si taky nemyslím, že by byla úplně vtipná. No, jak kdy. Pro americké publikum je ale ideální. Nejenom, že tenhle film Američani v kinech zaplatili, oni ho ještě ve velkém podpořili, protože se tu Melissa ukázala v takové roli, ve které si sama ze sebe dokázala udělat legraci. A to má Oprah ráda, co si budeme povídat. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $84,525,432Tržby Celosvetovo $100,400,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,373,338 //počet predaných kusov 228,506Tržby za predaj DVD v USA $9,340,897 //počet predaných kusov 672,769║ americký komediálny objav Melissa McCarthy = hnus na n-tu, americké komédie padajú strmhlav na dno únosnosti ale niektoré zjavenia ako Melissa McCarthy ešte stále dokážu zaryť úroveň znesiteľnosti nižšie a nižšie /5%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 3,465 // Otvárací Víkend v USA: $21,577,049 // ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na "Tammy" som sa neskutočne tešil. Melissu McCarthy mám veľmi rád, takže som dúfal v príjemnú zábavu. Bohužiaľ to "naj" (ako to už býva zvykom), divák nájde v trailery, takže mimoriadneho návalu smiechu som sa nedočkal. Múdra v záverečnej štvrťhodinke vyzneli skôr ako klišé, takže tento snímok, rovnako ako mnoho iných užívateľov (aj keď pár "zajeb*v" stálo zato), s ľútosťou so skysnutým úsmevom - neodporúčam. Je to škoda. Nápad aj herecké obsadenie je skvelé. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Do řiti z tlustoprdkou a alkoholičkou!!! Na druhou stranu musím aspoň tu jednu hvězdici dát už jenom za fakt, že z něčím tak strašným se hned tak nesetkáte. Za tu neuvěřitelnost si to zaslouží 10% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tammy je tlustá loserská blbka na začátku filmu. Tammy je tlustá loserská blbka na konci filmu. Tammy vyráží na výlet se svou věčně vožralou a nadrženou babičkou. Tammy přepadne fastfood, znemožní se při tom a jde za to sedět. Aniž by se cokoliv (!) změnilo na tom, že je Tammy tlustá looserská blbka, zamiluje se do ní chlápek jménem Bobby. Aniž by se cokoliv změnilo na tom, že je Tammyina babička stará vožralá škatule, dospěje díky ní Tammy k jakémusi sebeuvědomění, jenž spočívá v tom, ŽE NEMUSÍTE VŮBEC NIC UDĚLAT a stejně vám poté, co se život podělá, přijde štěstíčko naproti. To je nějaká nová motivační formulka? Sorta lidí "za muj posranej život může někdo jinej" bude nadšená, tleskánek. P. S. Tammy ve skutečnosti nenabízí mnoho komediálních scén. Těch vyloženě komických je pouze několik, jsou založeny na sebeztrapnění ústřední "hrdinky" a obvykle kolísají někde mezi "trapné" a "WTF?" Zajímavé ovšem je, že ve své vážné rovině film nejednou prokáže tah na bránu (Tammy je například v jedné scéně vpáleno přímo do obličeje, že je tlustá looserská kráva, načež nenásleduje povinné brečení a morální utěšováníčko, nýbrž zcela střízlivé konstatování, proč tomu tak je) a že herci nejsou úplně marní. Což ovšem nic nemění na výsledném faktu, že je Tammy dost stupidní film. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další zklamání. Opravdu čekal jsem mnohem víc, jenže tady jsem si moc srandy neužil. Nevtipné... to je to nejhorší, co chcete u komedie zažít. Bohužel Melissa není žádným tahounem filmu, ze začátku vypadala opravdu příšerně a pro diváky začne být značně nesympatická, trochu to zachraňuje Susan Sarandon, ale ani se nedivím, že se tohle nepovedlo. Tammy mě utvrzuje v tom, že v hlavních rolích u komedií musí figurovat mužské pokolení, protože s holkama taková sranda není a snad nikdy nebude... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zámky je dost slabý film, ale párkrát jsem se u něj zasmál. Což by asi u komedie chtělo vícekrát. Melissa McCarthy je zde občas dost protivná, ale asi to byl účel. Naopak díky Susan Sarandon jsem uvažoval o 3 hvězdách. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Snad nikoho nepohorším, ale sledovat tlustou, hnusnou, rozjetou a navíc hloupou (úzasná kombinace) krá**, která je díky své váze neschopná slézt z kuchyňské linky, ale zato je díky své jednoduchosti schopná olízat všechny hamburgery v rychlém občerstvení, je nad mé síly. Melissa McCarthy je fakt nechutná. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli ti přijde směšný doslova zabít hodinu a půl života čumením na něco, co ti pomalu ale jistě zabíjí mozkové buňky, tak s chutí do toho. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Sám rozhodně nejsem žádná Twiggy, právě naopak, takže prasnicoidní vyžranost Melissy McCarthy mi nevadí ani v nejmenším a loserství její postavy je zpočátku také docela vtipné. Když pak ale sledujete stále dokola sled velmi podobných (a zároveň velmi nepravděpodobných a za vlasy přitažených) situací a emočních "proměn" dvou hlavních postav, všechno to začíná být opravdu, ale opravdu otravné. Konec to rozhodně nevylepšil a tak při vší úctě k Susan, na víc než na jednu * to tentokrát nevidím. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Potřetí jsem dal šanci Melisse McCarthy a potřetí to dopadlo špatně. Nevím jestli je taková Melissa doopravdy, ale ty postavy co hraje, tak mi nehorázně vadí. Tady stačila úvodní scéna a už mě naštvala, jak rozmlátila ten krámek. A později v baru jak říká, že na ní letí chlapy jako mouchy na hovno, no to bych chtěl vidět, kdo na takovou obludu letí. A v neposlední řadě mě začalo štvát i chování postavy, kterou hrála Susan Sarandon. Do toho nudný příběh o ničem, ani jsem to nedokoukal. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který neurazí ani nenadchne. Zasmál jsem se několikrát, takže bych neřekl, že nebyl vtipný, spíš byl takový jednoduchý a ve filmu jsme se nedočkali ničeho originální a ono by možná bylo lepší, kdyby tam nebyla klasická proměna hlavního hrdiny. Susan Sarandon byla skvělá, upřímně mě překvapuje, že ona jde do filmu tohohle typu. Melissu mám rád, ale na pár vtípků se jí jako komediantce tohle nepovedlo... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Kde se objeví nejlépe placená americká herečka Melissa, tam tráva deset let neroste (a je řádně zdupaná země). Produkce: RatPac-Dune Entertainment ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá akosi komediálna nieje. Sú tu badateľné znaky, že sa tvorcovia nevedia rozhodnúť, či ísť smerom hrubej komediálnej žánrovky, rodinnej drámy alebo morálneho indie art filmu. Čo je však okúzľujúce, sú momentky s Melissou McCarthy a jej Babkou ( Sarandon ). Pre príjemný večer v rodinnom kruhu, to však stačí. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

No tak myslím,že Melissa McCarthy chce na své aktuální popularitě v USA asi nejvíce žen,vytěžit co se dá a chrlí na nás jeden film za druhým.Popravdě bych nečekal že se takto zviditelní když jsem jí znal hlavně jako vedlejší postavu z Gilmorových děvčat co by kuchařku Sookie.Zhlédnul jsem to hlavně kvůli tomu,že jsem se chtěl pobavit a kvůli Susan Sarandon.To první se nepovedlo jak bych čekal a to druhé ano.Takže celkově to mohlo být určitě lepší a vtipnější a proto za mě 55 % a tři hvězdy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

I can go out there, and I can get any guy in this room. Guys have always been drawn to me. Kind of like „flies on shit“. You might in the future wanna say "bees to honey." / Na rovinu, Tammy je dosť stupídna komédia, ale pokiaľ ju neberiete prehnane vážne, tak svojou stupiditou dokáže občas pobaviť. Melissu McCarthy mám celkom rád hlavne z dôvodu, že sa neberie vážne (na rozdiel od mnohých iných Hollywoodskych moletiek) a dokáže si urobiť niekedy až prehnanú srandu sama zo seba. V Tammy hrá v podstate tu istú úlohu ako posledné roky neustále – tz. drzú, vulgárnu trúbu, ktorá drzými, vulgárnymi hláškami vedie akúkoľvek konverzáciu. Čakať od Tammy, pri ktorej sa podieľala na scenári a obsadila aj do hlavnej úlohy niečo iné by bolo naivné. V postate sa jedná o ďalšiu sériu scén v ktorých sa Melissa strápňuje a niekedy to je trefné (prepadnutie fastfoodu), inokedy vyslovene trápne, ale zároveň sa to vyhýba scénam, ktoré by vyslovene iritovali, prípadne vsádzali vyslovene na nejaký fekálny alebo sexistický humor (ako napr. tohtoročný Million Ways to Die in the West). V tomto prípade jej našťastie sekunduje aj Susan Sarandon v netradičnej úlohe starej alkoholičky a tak tých 100 minút ubehne bez väčších utrpení. V závere to je už síce typický americké gýč plný klišé s moralizovaním, že každá tlstá, drzá krava môže nájsť svoje šťastie (aj keď nebude absolútne nič robiť a stále sa bude chovať ako tlstá, drzá krava), ale pri porovnaní so slabšou tohtoročnou komediálnou konkurenciou (kde vyslovene nenadchli ani Sex Tape, Neighbours alebo Million Ways) mi to nepríde ako ktovieako otravný kúsok (k sofistikovanosti 22 Jump Street má však na míle ďaleko). Preto aj to hodnotenie, no veľa tu záleží od toho, či Mellisu ešte aj po tisíci krát zvládnete v tej istej úlohe alebo vám už dávno lezie na nervy. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

Reklama