Reklama

Reklama

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Po trochu mírném zklamání z poliziotteschi Chopper Squad jsem se dušoval a doufal, že by to snad mohlo do třetice opět vyjít na jedničku tak jako u "Violent Proffesionals". Tady mě Martino skutečně dostal, ale i dojal. Toto nebylo ani tak typicky tvrdé a akční poliziotteschi-eurocrimi (jak chcete), ale především nádherný romantický příběh, rozehraný na pozadí hazardu, šmrncnutý o lehčí krimi. Romantiku pěkně udělanou čas od času můžu. Stručně jen takový náznak z děje : Šarmantní Luca Altieri (Luc Meranza), je hazardní hráč, který nezajde daleko i k podvodu, úspěšně pracuje pro zločinecký syndikát, resp. pro šéfa mnoha heren, kterému vydělává spoustu peněz, zamiluje se do krásné, ale zadané, finančně vydržované Marii Luisy, ženy pomstychtivého Corrada, syna presidenta. Toto všecko brzy zapříčiní to, že příběh nabere nečekané obrátky. Film se dle mého názoru povedl a skutečně mě bavil. Spiknutí a plno různých překvapení bylo velmi dobré, příběh byl napjatý od začátku až do konce, hraní a charaktery tu jdou více do hloubky, než je tomu v jiných žánrovkách. Film je sám o sobě v některých momentech i velkou zábavou (zvláště hudba působila trochu komickým dojem), akce a tvrdost taky samozřejmě místy nechyběly (znásilnění Marii a zvláště dobitý Lucy je hodně drsné a efektní), romanticky dojemné sentimentální scény mezi Lucem a Marii se skousnout dají, bohužel konec jsem čekal trochu jiný a úplně nakonec mě ukápla i nejedena slza. Dá se říct, že toto je další z filmů, který ovlivnil lidi od filmu v Americe, z tohoto poměrně neznámého dílka vyšlo později spousta amerických předělávek, které se staly kasovnímy trháky i třeba s geniálním Scorsesiho "Casinem". Všem fandům eurokina doporučeno. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých naivnejších a lacnejších poliziotteschi. Príbeh tuctový, akcia slabá, bitky sú vyslovene na smiech (vrhne sa na protivníka a máchne rukou pol metra nad jeho hlavou). Jediným pozitívom tak je pár krvavých scén, čo je dosť málo. 50% ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Luca Altieri je výborný hráč pokeru a jednoho dne dostane příležitost své umění dělat za peníze pro šéfa jistého gangu. Jenže se zamiluje do jedné zadané slečny a tím proti sobě poštve prakticky celý gang... Nejsem nikterak náročný divák, ale toto bylo dost nudné a prachobyčejné love story, ve kterém se prolije trocha té krve a padne několik ran. Docela zklamání. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyslovene kvalitne Martinovo polizzitteschi, kvalitne natocene hlavne. Luc Merenda /Torzo 1973, Napoli si ribella/ tu vo velkom hra poker, spominaju sa gangy. Tak to ma byt, polizziotteschi je zaner plny nahanaciek, prestreliek a nasilia. Napatie nechyba, dejove zvraty stale udrzuju pozornost divaka..... trochu krivaju herecke vykony, polizziotteschi ako zaner ale rozhodne nestoji na hereckych vykonoch : 85 % ()

Zajímavosti (2)

  • Hvězdný Luc Merenda se v jednom interview zmínil, že toto je jeden z jeho oblíbených filmů, na kterých se podílel, protože měl jednak roztomilý příběh a jeho charakter tu byl vylíčen více do hloubky. (Karlos80)
  • Režisér Sergio Martino původně počítal pro hlavní roli Lucy Altieriho s Fabiem Testim. Fabio však odmítl, a tak Sergio doslova v poslední minutě nakonec vybral Luca Merendu. (Karlos80)

Reklama

Reklama