Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (434)

POMO 

všechny recenze uživatele

Bill is back. A opäť skvelý. Akoby kompletoval trilógiu postáv z Lost in Translation a Broken Flowers. Ale hoci sa jeho príbeh a príbehy jeho susedov či lady-of-the-night nesie v pohodičkovej nálade a obsahuje za hrsť úsmevných epizódiek, trpí neoriginalitu, sentimentom a nemá čím utkvieť v pamati. Všetky tie komické grimasy, brnkanie na nôtu mentor/chlapec či Naominine výstredné kreácie čoby ruskej štetky vyznievajú tak trochu samoúčelné. [San Diego Film Festival] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Svým námětem si film o určité scény a finále vysloveně říká, ale kdo má rád mistra hereckého minima BIlla Murraye, určitě si přijde na svý. Bill má ve filmu mnoho zábavných chvilek, vůbec si myslím že po herecký stránce je film odehranej velmi kvalitně a pokud jde o děj, tak u mě převládali dva druhy pocitů smích a nenuda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať si tenhle film skončí sebe víc pateticky, mně to vůbec nevadí. Celou tu dobu, co jsem ho sledoval, jsem z něj cítil tak hřejivé srdce, že při tom závěru mi bylo neskonale krásně. Bill Murray hrál mrzouta, který k tomu má opodstatnění tak skvěle, že kdyby nebyl jiný jeho film, na tenhle vždy s láskou a radostí budu vzpomínat. Není to ale jenom o něm. Je to také o tom malém klukovi, co ho hraje Jaeden Lieberher, o jeho mámě, ale i o tom učiteli, co do toho tahá víru, a co by mi trošku mohlo vadit. Jenže v tomto případě mi to vůbec nevadí, protože všecko je tak překrásně přirozené a upřímné, až to ve mně vyvolalo dojem, že tak zle na světě přeci jen nemůže být. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $44,137,712Tržby Celosvetovo $54,837,234Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,454,543 //počet predaných kusov 51,087Tržby za predaj DVD v USA $4,917,998 //počet predaných kusov 205,230║ príjemné prekvapenie, Bill Murray to vie stále pekne herecky natrieť a bravúrne ovláda svoju postavu, ostatný herci mu výborne sekundujú, dokonca aj nechutná otrava Melissa McCarthy tento krát výstupom nič nekazí /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Billa Murrayho a ty jeho životní ztroskotance a loosery. Je to sice škatulka, ze které téměř nevystupuje, ale zase má tyhle role zažité jako málokdo jiný. Tady mu Theodore Melfi přidělil navíc malého kluka, což je taky obehraný scénář, stárnoucí muž a transgenerační vztah s dítětem, které začíná objevovat svět a potřebuje průvodce. Nutno dodat svérázného průvodce. A právě tenhle svéráz je největší devizou filmu, ironický a satirický pohled na život v Americe, touhle optikou asi jen těžko ,,nejlepšího místa k životu na zemi." A to je první část snímku, ta zábavná a fungující na 100 procent. Pak ovšem přijde ta druhá část, ta vážná, a ta už tak nosná není. Škoda, že Theodore Melfi honil ve scénáři tolik slepic najednou, kdyby zůstalo jen u záměru napsat a natočit nemainstreamovou mírně jízlivou komedii o životě v Brooklynu (s občasným brnkáním na sociální strunu), jehož symbolem je starý zatrpklý válečný veterán, bylo by to prima a St. Vincent by asi byl filmovou událostí, záměr přimíchat do toho ještě tu typicky americkou oslavu rodinných hodnot, ze které plynou všechny ty sentimentálně laděné scény a ždímání emocí, trochu zamával s vyzněním filmu. Ta první komediální část byla dokonalá, opravdu hodně vtipná, ta druhá vážná se moc nepovedla, kdyby už tedy byla alespoň variací Eastwoodovo Gran Torina tím vztahem starý zatrpklý muž - mladý kluk ze sousedství, ale naštěstí po happyendu přišel ještě takový jízlivý závěr ve scéně u oběda...a pak také ta dokonalá scéna při běžících titulcích. Bill Murray je vážně boží...i když zalévá trávník... :-) Já jsem katolík. Tohle náboženství je nejlepší, protože má nejvíc pravidel ... a nejlepší ohozy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNĚTE MI, KDO BY BRAL DÍTĚ NA DOSTIHY NEBO DO BARU? A NECHÁVAL HO S PROSTITUTKOU?“ … „A CO ZA MATKU BY NECHALO SYNA S CHLAPEM, JAKO JSEM JÁ?“…“ /// Bill Muray pozvedl svýho frustrovanýho chlápka na další level. Melissu McCarthy moc nemusím, takže se ani nedivím, že zůstala s klukem sama. Von i ten příběh je pěknej vopruz. Kluk se sbližuje s dědkem (no tak Bille, je ti 64…), vtipu pomálu a navíc starouš Vincent není zrovna postava z dívčích románů. Příběh je klišoidní a uspokojí fakt jen fandy Billovejch mrzutejch a na celej svět naštvanejch chlapů. Slza v oku při dojemným (a očekávaným) závěru nemůže vynahradit zbylejch 90 minut. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju nohy Naomi Watts. 2.) Nevím, jak se sblížím se soudem (a seš kluk nebo máma?). 3.) Thx za titule ,,bloodspill“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to je?“ – „Kaktus.“ – „Nie. To je ko*ot. Totálny ko*ot.“ Verím, že človek po infarkte prehodnotí svoj život a pokúsi sa začať odznova (a lepšie). Dokonca nemám problém uveriť ani tomu, že na svete existujú mafiáni, ktorí odpustia dlhy klientovi, lebo im prirástol k srdcu. Terrence Howard je fakt chudák, keď z filmov tak často záhadne „zrazu“ vypadáva (Iron Man 2, Komorník a teraz toto). Ja som sa bavil, na konci som bol dojatý a dve tanečné scény OK. Všetci herci sa snažia (vrátane Naomi Watts) a mnohé klišé sú vyriešené skôr, než by ste si mysleli, čo je osviežujúce (šikana). Najviac tomu samozrejme šéfuje Bill Murray v ponožkách v sandáloch. Melancholická, troška drsnejšia poloha smutného klauna je to, čo mu najviac sedí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, bylo to strašně americký, bylo to strašně patetický a klišé, já jsem ale něco takového strašně potřebovala, kluci byli strašně sympatický a já jsem po tomhle filmu strašně příjemně naladěná, dělejte si se mnou co chcete.....miluju Tě Bille i s tím koncem......jasně, že jsem věděla jak to skončí, ale je to u takových filmů tak podstatný? Ani omylem .. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Pěkná nezávislá limonáda. Charakter Vincenta /Bill Murray/ by se dal ale vytěžit mnohem lépe. Z Murrayových zhýralců tak stále vede ten z BROKEN FLOWERS. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prohráváš pořád. Jeden by si myslel, že už sis zvykl." Tak se nám z prudivého Vincenta stal adept na svatého. Já se tedy v náboženských záležitostech necítím příliš kovaný, ale přesto mi moc nesedí, že alkoholikovi, sázkaři, lháři a zloději stačí ke svatořečení to, že si občas zahraje na doktora, pradlenu, instruktora bojových umění nebo falešného manžela. Já bych mu možná nějaký ten hříšek umáznul, ale tady se putuje z extrému do extrému. No nic, nebudu to řešit, protože Vincent samotný je poměrně zábavná postava a to ostatní nebylo až tak podstatné. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to průhledné, je to neambiciózní, ale zároveň taky milé a prostě tak nějak fajn. Stejně jako Bill Murray, Naomi Watts, Chris O'Dowd a překvapivě i Melissa McCarthy. A uteče to jako voda. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

We got Bill fucking Murray and that should do! Bezelstná antisofistikovanost tohohle nekonečného klišé mě urážela překvapivě málo, protože Bill je prostě frajer a utáhne to. Skutečně není mnoho jiných důvodů tenhle film ocenit a paradoxně to působí až uvolňujícím dojmem. 3 a 1/2 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Od podobně zaměřených filmů v Miluj souseda svého hlavní postava neprochází příliš velkým vývojem. Je tu opět jeden důchodce, tentokrát válečný veterán Vincent, který má zdánlivě všechno a všechny na háku. Shodou okolností začne dělat babysittera dvanáctiletému Oliverovi, který ho postupně vytrhává z letargie. Nesledujeme ale nějaký zásadní posun od zapšklého starce ke starostlivému "dědečkovi", spíše nám film postupně odkrývá jednotlivé vrstvy Vincentova charakteru - nejdříve ty negativní (alkohol, dluhy, sázení), posléze pozitivní (péče o nemocnou manželku) finálně stvrzené v závěrečné Oliverově školní prezentaci. O to více je pro mě hlavní hrdina uvěřitelnějším a když k tomu připočteme, že jej hraje ženiální Bill Murray, zábavná podívaná je na světě. P.S. Trochu mi vadí, že songy od The National cpou téměř do každého nízkorozpočtového bijáku, naopak hodně potěšila pasáž v baru, kde Vincent trsá na klasiku Somebody to Love od Jefferson Airplane. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Miluj Billa Murraye a na ostatní ser. On tě provede celým filmem, on tě chytne za pazouru a řekne: "Teď se směj, voe, pozor, teď to bude trochu na city, teď budeme velebit americkou vlajku a teď bude zas prdel..." Víc od filmu netřeba čekat, ale těžko si představit, že by někdo odešel zklamaný. Moc pěkný rodinný pokoukání. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jaký je Vin, když nejsme spolu?“ – „Nemá rád lidi a oni jeho. Jen ta kočka a ty. Proč ho máš rád?“ Od začátku (celá ta parádní návštěva banky) skoro až do konce jsem se víc než dobře bavil. Bill je ve své roli nerudného souseda naprosto skvělý a téměř neustále suše hláškuje („Praskla mi voda!“ – „Zavolej instalatéra.“), v čemž ho sem tam doplní (nebo mu nahrají) i další postavy, ať už Maggie („Nemůžu mít děti. Mám zkroucené vejcovody, nebo tak něco. Podle mě se jen štítily Davidova spermatu.“) nebo malý Oliver („Kdo tě naučil se prát, táta?“ – „Ne, můj babysitter.“). V případě Naomi bych možná ocenil i poněkud zajímavější roli než silně stylizovanou ruskou prostitutku, ale evidentně si ji užila a trochu mě s ní přece jenom dokázala pobavit. Téměř závěrečné vystoupení na pódiu se mi překvapivě líbilo, protože se vkusně podařilo sladit dojemnost (a to nikoli citově vydírající) s odlehčením, humorem. Scéna u jídla už byla slabší, ale „pějící“ Bill při závěrečných titulcích to napravil. Škoda jen té snahy tvůrců hrát i na vážnou strunu, kazilo to jinak vcelku pohodovou atmosféru filmu, kvůli tomu „pouze“ silné 4*. „Máš prachy?“ – „Jistě. 7 dolarů.“ – „To máš na svačinu?“ – „Ano, pane.“ – „Aspoň poznáš, jak je svět tvrdej. Něco málo přihodím. Říká se tomu zmírnění.“ – „Co je to zmírnění?“ – „Když ty dáš 7 a já přidám 3.“ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další z malých filmů, které se díky hereckým výkonům stávají filmy velkými. Bill Murray jako nevrlý stařík dostane nové sousedy - velmi bystrého, ale slabého klučinu a jeho snažící se matku, která však díky zaměstnání nemá na kluka čas, a tak se Vincent (Murray) s vidinou peněz za hlídání rozhodne, že ho bude každý den po škole hlídat. Brzy si spolu začnou rozumět, Vincent hocha zachrání před šikanou a hoch Vincenta před sebou samým. A tyto scény sbližování se dvou různých generací a dvou různých povah jsou (krom samotného Murrayova herectví) to nejlepší na celém filmu, pravým opakem je Naomi Watts, která si v poslední době myslí, že dokáže zahrát cokoliv, ale stejně jako Diana, tak ani ruská prostitutka nebudou role, na které budu časem vzpomínat. Ale jde jen o malou vadu na kráse. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Murray v jedné ze svých typických rolí, obyčejných chlapů s flegmatickým výrazem ve tváři. Naomi Watts coby ruská prostitutka má fakt ránu:) Chris O'Dowd coby učitel přináší do svých hodin svérázný humor a Jaeden Lieberher se mi začíná moc líbit. Má v sobě stejný potenciál, jaký jsem viděla u Tye Simpkinse, když začínal. Miluj souseda svého v sobě vyváženě spojuje kombinaci letní komedie s přiměřenou dávkou dramatu. Závěrečná scéna sice možná hraje na city, ale činí tak dobře, že u mně se slzy v očích objevily. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je pořád široko daleko ten nejlepší současnej americkej herec, na kerýho se dá jít do kina. A pokud mu sekunduje Melissa McCarthy a Chris O'Dowd a komediální timing je naprosto přesný? Znamená to jediné, dám si znovu. #čsfdprojekce ()

Reklama

Reklama